Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Има ако не си запишувал на тој диск, ако е на C: тешко да не се презапише нешто, еве пробај симни го ова Recuva на некој стик, поратбл верзија е, па пробај со него скенирај...исто и на друг диск треба да ги враќаш податоциве
фала многу :) ќе пробам фајл по фајл :) функционира :) имаш пиво од мене.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Imam dva problemi odkoga go preinstalirav vindovsot(XP) neam kirilicna podrska iako znam porano deka imase tuka na kajgana da se simne link i vtoriot pogolem problem e deka nemam zvuk.Tamu kade sto e realtek AC''97 audio simnat mi pisuva koga ke pritisnam na nego "The device can't not start (code 10):(
Pomos?
Se izvinuvam uste ednas za latinicata

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Imam dva problemi odkoga go preinstalirav vindovsot(XP) neam kirilicna podrska iako znam porano deka imase tuka na kajgana da se simne link i vtoriot pogolem problem e deka nemam zvuk.Tamu kade sto e realtek AC''97 audio simnat mi pisuva koga ke pritisnam na nego "The device can't not start (code 10):(
Pomos?
Se izvinuvam uste ednas za latinicata
За кириличната ке влезеш у КонтролПанел/РЕгионал Сеттингс/Languages/Details/Addи за Input LAnguage ке избереш Macedonian.
За драјверов можно е да нејке да се инсталира ако не ти е апдејтирано XPto после инсталацијата...поготово ако драјверов е од понов датум....побогу XPто со последниот пак SP3 е излезено 2008ма година од тогаш навака 100 апдејти има за фрејмворкот. XP ЦД то во себе го содржи само фрејмворк 1 или 1.1 незнам точно, све друго мора да се апдејтира.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Имам проблем со Хром, односно со видеата на хром. Ми сецкаат, го форматирав компјутеров и пак истото, на мозила никаков проблем нема. Што е работава ? Не можам мозила да користам, навикнат сум на хром. Дај кажете што да направам

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Дали ви прави проблем т.е. не почнува со симнување Free Youtube To MP3 Downloader(DVDVideoSoft)?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Дали ви прави проблем т.е. не почнува со симнување Free Youtube To MP3 Downloader(DVDVideoSoft)?
Проба да го апдејтираш ? Јутјуб многу често го мењаваат сајтот па и тие програми не работат ден до два, после ке ги апдејтираат(некои и инстант) и пак сите среќни и задовољни :)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Проба да го апдејтираш ? Јутјуб многу често го мењаваат сајтот па и тие програми не работат ден до два, после ке ги апдејтираат(некои и инстант) и пак сите среќни и задовољни :)
Нема верзија за апдејтовање. Сигурно за брзо време ќе го решат проблемот.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
18
Windows 7, 32 или 64 битен ? Од што зависи каков да инсталирам, и дали е можно да имам проблем со инсталирање на некои програми/игри ако е 64 ?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Windows 7, 32 или 64 битен ? Од што зависи каков да инсталирам, и дали е можно да имам проблем со инсталирање на некои програми/игри ако е 64 ?
Ако имаш 4гб рам или повеќе инсталирај 64bit. И ќе немаш никакви проблеми на 64bit о.систем можеш и 32bit софтвер да инсталираш.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Изгледа Јутуб заебава, од пред некој ден со аддонот за Firefox ...DownloadHelper не можам да симнам ниедно видео само од Јутуб, додека кај другите видео сајтови си работи беспрекорно.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Изгледа Јутуб заебава, од пред некој ден со аддонот за Firefox ...DownloadHelper не можам да симнам ниедно видео само од Јутуб, додека кај другите видео сајтови си работи беспрекорно.
Баш чудно зашо од тој тип софт у компјутеров го имам само VSO доунлоадер (истите оние VSO шо го прават ConvertXtoDivX) и не ми е ни апдејтиран 2,9,6,6 верзија имам моментално и баш пробав еве си симна од јутјуб

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Баш чудно зашо од тој тип софт у компјутеров го имам само VSO доунлоадер (истите оние VSO шо го прават ConvertXtoDivX) и не ми е ни апдејтиран 2,9,6,6 верзија имам моментално и баш пробав еве си симна од јутјуб
Eве сега пак пробав..... од Јутуб пак неќеше ни да симне ни да конвертира, додека од RedTube:pos: симна без проблем.
Изгледа аддонот си има некој проблем со Јутуб.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
И мене често ми прави така DownloadHelper. Затоа инсталирав и уште еден
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6584
И овој некад знае да прави проблеми ама почесто го апдејтираат.
Иначе проблемите се поради 2 причини, едната ја кажа стрелец, јутјуб прават промени на нивната страна а другата причина се cookies. Избриши ги и пробај пак да симнеш. Некогаш проработува, некогаш не. Некогаш проработува за одредени видеа само.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дечки незнам кај да го поставам прашањето па ај ако има посоодветна тема, префрлете ме таму.

Прашањето ми е:
Земав нов телевизор и позади има место за USB. Многу добра работа, си симињам филмови од по 5-6 гига со добра резолуција и си ги глеам на телевизоров... Но како да напраам преводите да ми ги покажува со филмот? Ај на компјутер само ќе го повлечам преводот врз плеерот и толку. А ваму на телевизорот? Пробав со тоа да ги именувам исто и филмот и преводот али не го покажува.

Совет, помош... енитинг?
5-6 ГИГА... Ова го превидов!
Е сега твојот проблем лежи во меѓукорпорациските договори за користење на патентите.
Имено, тебе USB- ти е форматирано во NTFS датотечен систем кој систем е во полна сопственост на Микрософт, а Микрософт ко Микрософт на производителите на електронски дрангулии им го ограничува користењето на полниот потенцијал на NTFS системот со наметнување на плаќање на високи суми...
Решение за твојот проблем е преформатирање на УСБ-то во FAT 32 датотечен систем и без проблем ќе ги чита преводите кои се истоимени со филмот, но со едно заебано ограничување... максималната големина на поедина датотека не смее да биде поголема од 2 Гига.

Kajgana Shop

На врв Bottom