ОфтопикПотреба има зашто компјутеров најчесто е во раце на 3годишно дете така да на дисков му се избоени деновите
З'ш бе не му купиле некоја друга играчка на детето?!?
Или сакаат да прават втор Марко К....
ОфтопикПотреба има зашто компјутеров најчесто е во раце на 3годишно дете така да на дисков му се избоени деновите
Ако не е ти е хардверски проблемот од премногу софтвер за режење (немора да е ова неро или слично може да се и програми за обработка на видео со опција да изрежат на ЦД на крајот) се сјебуваат филтер драјверите т.е. конфликт меѓу нив.Компјутерот не сака да ми чита цедиња,а истата содржина на усб ја чита без проблем.
Ако сака некој да ми каже некој во што е проблемот
Нефаќа ни .SUB ни .SRT ни .SSA ?Дечки незнам кај да го поставам прашањето па ај ако има посоодветна тема, префрлете ме таму.
Прашањето ми е:
Земав нов телевизор и позади има место за USB. Многу добра работа, си симињам филмови од по 5-6 гига со добра резолуција и си ги глеам на телевизоров... Но како да напраам преводите да ми ги покажува со филмот? Ај на компјутер само ќе го повлечам преводот врз плеерот и толку. А ваму на телевизорот? Пробав со тоа да ги именувам исто и филмот и преводот али не го покажува.
Совет, помош... енитинг?
Тоа е начинот.... тв-ијата и немаат баш некои опции околу преводите...Дечки незнам кај да го поставам прашањето па ај ако има посоодветна тема, префрлете ме таму.
Прашањето ми е:
Земав нов телевизор и позади има место за USB. Многу добра работа, си симињам филмови од по 5-6 гига со добра резолуција и си ги глеам на телевизоров... Но како да напраам преводите да ми ги покажува со филмот? Ај на компјутер само ќе го повлечам преводот врз плеерот и толку. А ваму на телевизорот? Пробав со тоа да ги именувам исто и филмот и преводот али не го покажува.
Совет, помош... енитинг?
ако е таква ситуацијата, пиши кој модел на тв си купил... да знаеме да не сe зезнеме и купиме...Нефаќа ни .SUB ни .SRT ни .SSA ?
На телевизориве денес бутаат се и сешто како usb, wifi итн. Ова го прават само за да ги подигнат цените. Истово го прават со мобилните телефони. И во двата случаи единствено нешто што им успева е да ја зголемат цената а не и функционалноста. Колку можеш на раат да гледаш филм на него толку можеш и да сурфаш на интернет...значи можеш али со многу проблеми така да не ти се исплаќаат нервозите! Моја препорака е да не се замараш со телевизорот туку да земеш да го поврзеш преку HDMI со компјутер и од таму да си го пуштиш филмот. Друга опција ти е добар bluray player. Инаку било што кога се купува треба да си земете филмови на usb или на hard disk и во продавница проверете што чита а што не чита! Купување без проверка и на збор на продавачот не е на арно. Повеќето од продавачите не знаат што зборуваа.Дечки незнам кај да го поставам прашањето па ај ако има посоодветна тема, префрлете ме таму.
Прашањето ми е:
Совет, помош... енитинг?
Слободно можеш да си го инсталираш кој сакаш можеш 2007 да го инсталираш на него без да го бришеш 2003 ке направиш upgrade од 2003 на 2007Дали можам сам да го избришам office и да си инсталирам понов без да го форматирам комп.?
Го однесов да ми го форматираат и ми инсталирале office 2003 па сакам да инсталирам 2007 барем, овој ептен е стар,инаку 2003 ми инсталирале поради недоразбирање 2 гб. рам меморија имам.
Има ако не си запишувал на тој диск, ако е на C: тешко да не се презапише нешто, еве пробај симни го ова Recuva на некој стик, поратбл верзија е, па пробај со него скенирај...исто и на друг диск треба да ги враќаш податоцивеИзбришав фолдер со 50тина гигабајти, дали има начин да го вратам?