Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Потреба има зашто компјутеров најчесто е во раце на 3годишно дете така да на дисков му се избоени деновите
Офтопик

З'ш бе не му купиле некоја друга играчка на детето?!?:D
Или сакаат да прават втор Марко К.... :mad:

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Дали ќе имам некаков проблем ако го исклучам СИСТЕМ РЕСТОРЕ

Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Компјутерот не сака да ми чита цедиња,а истата содржина на усб ја чита без проблем.
Ако сака некој да ми каже некој во што е проблемот

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Компјутерот не сака да ми чита цедиња,а истата содржина на усб ја чита без проблем.
Ако сака некој да ми каже некој во што е проблемот
Ако не е ти е хардверски проблемот од премногу софтвер за режење (немора да е ова неро или слично може да се и програми за обработка на видео со опција да изрежат на ЦД на крајот) се сјебуваат филтер драјверите т.е. конфликт меѓу нив.
Прво напрај си систем ресторе поинт.
Види тука за детекција од кој софт ти се вишок филтрите
Микрософт FixIt солуција за истото
Или овде за чистење со Repair CD/DVD Missing/Not Working

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Дечки незнам кај да го поставам прашањето па ај ако има посоодветна тема, префрлете ме таму.

Прашањето ми е:
Земав нов телевизор и позади има место за USB. Многу добра работа, си симињам филмови од по 5-6 гига со добра резолуција и си ги глеам на телевизоров... Но како да напраам преводите да ми ги покажува со филмот? Ај на компјутер само ќе го повлечам преводот врз плеерот и толку. А ваму на телевизорот? Пробав со тоа да ги именувам исто и филмот и преводот али не го покажува.

Совет, помош... енитинг?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Дечки незнам кај да го поставам прашањето па ај ако има посоодветна тема, префрлете ме таму.

Прашањето ми е:
Земав нов телевизор и позади има место за USB. Многу добра работа, си симињам филмови од по 5-6 гига со добра резолуција и си ги глеам на телевизоров... Но како да напраам преводите да ми ги покажува со филмот? Ај на компјутер само ќе го повлечам преводот врз плеерот и толку. А ваму на телевизорот? Пробав со тоа да ги именувам исто и филмот и преводот али не го покажува.

Совет, помош... енитинг?
Нефаќа ни .SUB ни .SRT ни .SSA ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Прашањето ми е:

Совет, помош... енитинг?
Тоа е начинот.... тв-ијата и немаат баш некои опции околу преводите...

...и како што стрелец те прашува

Нефаќа ни .SUB ни .SRT ни .SSA ?
ако е таква ситуацијата, пиши кој модел на тв си купил... да знаеме да не сe зезнеме и купиме...

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322

Прашањето ми е:

Совет, помош... енитинг?
На телевизориве денес бутаат се и сешто како usb, wifi итн. Ова го прават само за да ги подигнат цените. Истово го прават со мобилните телефони. И во двата случаи единствено нешто што им успева е да ја зголемат цената а не и функционалноста. Колку можеш на раат да гледаш филм на него толку можеш и да сурфаш на интернет...значи можеш али со многу проблеми така да не ти се исплаќаат нервозите! Моја препорака е да не се замараш со телевизорот туку да земеш да го поврзеш преку HDMI со компјутер и од таму да си го пуштиш филмот. Друга опција ти е добар bluray player. Инаку било што кога се купува треба да си земете филмови на usb или на hard disk и во продавница проверете што чита а што не чита! Купување без проверка и на збор на продавачот не е на арно. Повеќето од продавачите не знаат што зборуваа.

А ако ти кажале дека чита превод а не чита иди и врати им го!

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Дали можам сам да го избришам office и да си инсталирам понов без да го форматирам комп.?
Го однесов да ми го форматираат и ми инсталирале office 2003 па сакам да инсталирам 2007 барем, овој ептен е стар,инаку 2003 ми инсталирале поради недоразбирање 2 гб. рам меморија имам.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Дали можам сам да го избришам office и да си инсталирам понов без да го форматирам комп.?
Го однесов да ми го форматираат и ми инсталирале office 2003 па сакам да инсталирам 2007 барем, овој ептен е стар,инаку 2003 ми инсталирале поради недоразбирање 2 гб. рам меморија имам.
Слободно можеш да си го инсталираш кој сакаш можеш 2007 да го инсталираш на него без да го бришеш 2003 ке направиш upgrade од 2003 на 2007

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Сакам да ја инсталирам ВЛЦ програмата ама не можам. Ми дава некој ереор - Unable to elevate error 1814. Дали некој знае што е проблемот?

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153
Дали постои некој начин да се осветли мониторот но не од дугмињата (затоа што се расипаа) и ми се затемни сликава, пробав од control panel преку графичката но не се осветлува позз

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
Избришав фолдер со 50тина гигабајти, дали има начин да го вратам?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Избришав фолдер со 50тина гигабајти, дали има начин да го вратам?
Има ако не си запишувал на тој диск, ако е на C: тешко да не се презапише нешто, еве пробај симни го ова Recuva на некој стик, поратбл верзија е, па пробај со него скенирај...исто и на друг диск треба да ги враќаш податоциве

Kajgana Shop

На врв Bottom