Помош, софтверски проблеми и совети

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Еве да пишам, дека проблемот беше до CD-ROM и ми инсталираа 7ца преку УСБ.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Lugje so e ova rabota me nervira epten, go preinstalirav pc-to win7 + dobar mi e nikogas nemam problemi... mesto premn se jak pc, ama na chromot pustam youtube..i secka nesto mi koci
preinstalirav chromot pak istoto -.- i sea aj opera mi rekoja ..opera leta brzo se..ama youtube
pak na momenti pesnata primer pej ''ljubavi nisi svesna svesna svesna'' eden zbor ..secka 3 pati go povtorva nebare remix pram ..4are? :D
Пробај со друг бровсер, ако нејќе има процедура која треба да се направи, ако не ти е проблем, дај ми user и id од Team Viewer, ќе го средам проблемот, пошто ако ти раскажувам што све треба да направиш, ем нема да се снајдеш ем ќе треба едно 20 минути да пишувам како.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Кој те лажел со глупости да скенираш? симни Hitman Pro & Malwarebytes, ќе те ичистат скроз, ако неможеш да се снајдеш пиши ми пп со Id и pass од Team Viewer, ќе ти го средам проблемот.

Обавезно абдејти, и рестарти кога ќе побараат! и после све на крај, ичисти со Ccleaner! во options>advance на Ccleaner одштиклирај only delete fiels older then 24 hours, пред да го користиш.
http://forum.avast.com/index.php?topic=90656.0
This is one for the record. Hitman Pro did a quick scan as usual, and when finished listed 5 or 6 DLL which is part of the Avast software as suspicious containing possible malware??? How do you figure this one out false/positive?? I am ready to dump Hitman Pro because of this....what are the members opinions?

Многу false positives, овие ќе направат се за да им го купиш софтверот. Се разочарав од твојот Hitman Pro :(

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Тоа ти е најголемата иронија на Microsoft

Како да притиснам F1 кога нема тастатура :D пробај во BIOS направиги сетинзите на Default и мани F10 да ги зачуваш :)
Е сеа вака, ги напраив default сетинзите ама пак беше исто. Влегов во BIOS и направив да не ми покажува на секое пуштање да стиснам F1. Сеа ме мачи зашто воопшто пишува дека нема тастатура, а има. Можно е нешто заради хард дискот??? Симнав HDD Regenerator за да скенирам ама нејќе да скенира на С disk затоа што програми работеле и не можело ( у пм се напнав додека пишувам) :D Со кој друг програм да го проверам дискот дали е ко што треба и дали воопшто да го проверувам?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Е сеа вака, ги напраив default сетинзите ама пак беше исто. Влегов во BIOS и направив да не ми покажува на секое пуштање да стиснам F1. Сеа ме мачи зашто воопшто пишува дека нема тастатура, а има. Можно е нешто заради хард дискот??? Симнав HDD Regenerator за да скенирам ама нејќе да скенира на С disk затоа што програми работеле и не можело ( у пм се напнав додека пишувам) :D Со кој друг програм да го проверам дискот дали е ко што треба и дали воопшто да го проверувам?
Ај извади ја батеријата од компјутерот и пак стави ја да го рестартираш биосот ,usb ли ти е тастатурата ?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Dark HaCkeR

извини што те цитирам,прв ми упадна у очи..ама ако можеш помош..на странава http://www.tre.se/Privat/Erbjudande/Fast-Pris-Kampanj/ како може да се стави кредит за интернет (стик) странава е шведска,за човек што е таму моментално.. ако случајно знаеш,ако не фала и за толку :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Dark HaCkeR

извини што те цитирам,прв ми упадна у очи..ама ако можеш помош..на странава http://www.tre.se/Privat/Erbjudande/Fast-Pris-Kampanj/ како може да се стави кредит за интернет (стик) странава е шведска,за човек што е таму моментално.. ако случајно знаеш,ако не фала и за толку :)
Барај друг, не разбирам шведски :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
http://forum.avast.com/index.php?topic=90656.0
This is one for the record. Hitman Pro did a quick scan as usual, and when finished listed 5 or 6 DLL which is part of the Avast software as suspicious containing possible malware??? How do you figure this one out false/positive?? I am ready to dump Hitman Pro because of this....what are the members opinions?

Многу false positives, овие ќе направат се за да им го купиш софтверот. Се разочарав од твојот Hitman Pro :(
Се случува кај сите софтвери, Hitman Prо е во моментов најдобриот одстранувач на сериозни инфекции, Rootkits, Bootkits, Ransomware, Worms итн. Мора да има по некој лажен аларм затоа што користи многу агресивни методи на скенирање, затоа и е толку успешен.

Плус тука се работи за античка верзија на HMP, сегашната верзија е доста по изгланцана од секој поглед, и нема проблеми со лажни аларми.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ај извади ја батеријата од компјутерот и пак стави ја да го рестартираш биосот ,usb ли ти е тастатурата ?
USB да, а биосот се ресетира кога ќе го исклучам цел компјутер од струја и треба да притиснам на копчето за пуштање неколку пати, па после да ја извадам батеријата?? Ај ќе пробам приквечер

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
USB да, а биосот се ресетира кога ќе го исклучам цел компјутер од струја и треба да притиснам на копчето за пуштање неколку пати, па после да ја извадам батеријата?? Ај ќе пробам приквечер
Само извади ја батеријата на неколку минути. :D

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.268
Поени од реакции
2.270
Зошто да speed-dial на хромот вака ми јавува некои од страниците, ко замунда на пример? Вајда била падната страната кога ја учитувал хромот сликата, ама сега како да направам одново да си земе сликичка. Пробував да ја тргнам од спид дајл па пак да ја ставам страната(т.е. страните, неколку се) и пак несака. Ме нервира вака...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Зошто да speed-dial на хромот вака ми јавува некои од страниците, ко замунда на пример? Вајда била падната страната кога ја учитувал хромот сликата, ама сега како да направам одново да си земе сликичка. Пробував да ја тргнам од спид дајл па пак да ја ставам страната(т.е. страните, неколку се) и пак несака. Ме нервира вака...

Отворија неколку пати замунда и мислам само ќе се среди....

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.268
Поени од реакции
2.270
Gembird рутер(не знам кој модел), работеше добро дур имаше макс-адсл. Сега имам приклучено интернет од локален кабелски оператор, преку ЛАН-кабел. Проблемот е што кога ќе го ставам ЛАН-кабелот директно во влезната порта на рутерот немам никаде никаков интернет. Дојдоа сервисери и направија ЛАН кабелот да влегува во една од излезните порти и тогаш имам вајрлес интернет на лаптопот ама треба да се конектирам првин на рутерот ко вајрлес конекција, па после конектирам една BROADBAND конекција и тогаш имам нет. Ама вака сум ограничен да имам нет само на еден уред, пробувам на 2 лаптопи исто со броадбанд конекција, не сака. Чаре некакво има?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Gembird рутер(не знам кој модел), работеше добро дур имаше макс-адсл. Сега имам приклучено интернет од локален кабелски оператор, преку ЛАН-кабел. Проблемот е што кога ќе го ставам ЛАН-кабелот директно во влезната порта на рутерот немам никаде никаков интернет. Дојдоа сервисери и направија ЛАН кабелот да влегува во една од излезните порти и тогаш имам вајрлес интернет на лаптопот ама треба да се конектирам првин на рутерот ко вајрлес конекција, па после конектирам една BROADBAND конекција и тогаш имам нет. Ама вака сум ограничен да имам нет само на еден уред, пробувам на 2 лаптопи исто со броадбанд конекција, не сака. Чаре некакво има?
На кој интернет си ?

Kajgana Shop

На врв Bottom