Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Имаш ли негде кај што го листа дискот со име и презиме и да пишува колку му е size sectors itn...
Најсигурно влези во Diagnostics, на 4520 знам дека има и HardDisk тест како посебно и ваљда подолго трае, а има и систем тест кој трае пократко знам пошто сум го пуштал...ама и дискот го тестира.
Ај да видиме дали имаш диск или не го познава и шо ке јави

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Имаш ли негде кај што го листа дискот со име и презиме и да пишува колку му е size sectors itn...
Најсигурно влези во Diagnostics, на 4520 знам дека има и HardDisk тест како посебно и ваљда подолго трае, а има и систем тест кој трае пократко знам пошто сум го пуштал...ама и дискот го тестира.
Ај да видиме дали имаш диск или не го познава и шо ке јави
Нема никаде име, презиме и големина. Пробав таму да тестирам, ама блокираше. Очигледно дека нешто е хардверски проблем. Ќе им го однесам утре и нека ми инсталираат виндоус. Боље ќе платам, него да се замарам повеќе со овие глупости. У пизду материну!
Фала на сите што пробаа да помогнат.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Може ли некој да ми каже во кој формат да конвертирам флеш видео за двд читач?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.610
Поени од реакции
6.404
Незнам дали е најсоодветно место но ај да прашам.. на ФБ тоа коцката што е од левата страна со 20 пријатели (пријатели достапни за разговор) ми ја снема наеднаш, незнам можеби и сум кликнал некаде кај што не треба.. па сеа некој ако знае да ми каже како да го направам како што беше. :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Може ли некој да ми каже во кој формат да конвертирам флеш видео за двд читач?
Двд читач споен на телевизор ? Ако твојов читач знае да чита и AVI фајлови т.е. DivX најбрзо у AVI конвертирај го, а најдобро и нејсигурно у ДВД-PAL да го конвертираш ама ке ти потрае ова...ова програмче е фрееваре и прај или АВИ или ДВД со предефиниранои сетинзи да не му ја мислиш многу.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Незнам дали е најсоодветно место но ај да прашам.. на ФБ тоа коцката што е од левата страна со 20 пријатели (пријатели достапни за разговор) ми ја снема наеднаш, незнам можеби и сум кликнал некаде кај што не треба.. па сеа некој ако знае да ми каже како да го направам како што беше. :)
Ја нема и кај мене...од кај нив е ...ама глупаво вака се бунам

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.610
Поени од реакции
6.404
Ја нема и кај мене...од кај нив е ...ама глупаво вака се бунам
Ептен глупаво, најблиските ти се таму и обично не ни отварам чатот и сеа ми е многу глупаво. А гледам на други профили ја има.

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
Lugje so e ova rabota me nervira epten, go preinstalirav pc-to win7 + dobar mi e nikogas nemam problemi... mesto premn se jak pc, ama na chromot pustam youtube..i secka nesto mi koci
preinstalirav chromot pak istoto -.- i sea aj opera mi rekoja ..opera leta brzo se..ama youtube
pak na momenti pesnata primer pej ''ljubavi nisi svesna svesna svesna'' eden zbor ..secka 3 pati go povtorva nebare remix pram ..4are? :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Lugje so e ova rabota me nervira epten, go preinstalirav pc-to win7 + dobar mi e nikogas nemam problemi... mesto premn se jak pc, ama na chromot pustam youtube..i secka nesto mi koci
preinstalirav chromot pak istoto -.- i sea aj opera mi rekoja ..opera leta brzo se..ama youtube
pak na momenti pesnata primer pej ''ljubavi nisi svesna svesna svesna'' eden zbor ..secka 3 pati go povtorva nebare remix pram ..4are? :D
Епа кога слушаш такво срање... :)

Инсталирај драјвери на графичката и Flash Player

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Епа кога слушаш такво срање... :)

Инсталирај драјвери на графичката и Flash Player
Flash плеерот на Chrome е built-in вo хромот шо ке му е ?
ако му збориш за операта исти ѓаол му е ко и таму му сецка, за на oldaps е попрво да го посети.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Значи го однесов лаптопот да ми заменат хард диск. Го заменија и си го земав денес, ама без инсталиран виндоус.
Сега пуштам ЦД со 7ца и место да се покаже порака за бутирање, јас добивам non-system disk or disk error replace and strike any key when ready.
Во БИОС опциите имам наместено да бутира прво од ЦД па после хард диск...
ЦДто не и се верува нешто да е оштетено. Симнав 7ца, изрежав и одма го ставив во цд ромот.
Зависи како си го изрежал, не се реже како обично цд. Ако си го изрежал како обично, тогаш не е "Bootable", и за тоа не ти го отвара.
Еве ти едно видео како треба да го изрежеш. Нормално Windows - от треба да ти биде во Image file. Ако не ти е симни си го од Zamunda, Piratebay...:D

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Коа пушта компјутер ми пишува keyboard not found, press f1 to continue. И притискам и си продолжува :) Што може да е проблемот? Си има тастатура приклучена, а пак го јавува ова на секое пуштање. Денес ќе пробам ии со друга тастатура да видам дали истото го прави, ама сепак би сакала некој предлог што да правам ако пак се појавува истото.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Коа пушта компјутер ми пишува keyboard not found, press f1 to continue. И притискам и си продолжува :) Што може да е проблемот? Си има тастатура приклучена, а пак го јавува ова на секое пуштање. Денес ќе пробам ии со друга тастатура да видам дали истото го прави, ама сепак би сакала некој предлог што да правам ако пак се појавува истото.
Тоа ти е најголемата иронија на Microsoft

Како да притиснам F1 кога нема тастатура :D пробај во BIOS направиги сетинзите на Default и мани F10 да ги зачуваш :)

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Двд читач споен на телевизор ? Ако твојов читач знае да чита и AVI фајлови т.е. DivX најбрзо у AVI конвертирај го, а најдобро и нејсигурно у ДВД-PAL да го конвертираш ама ке ти потрае ова...ова програмче е фрееваре и прај или АВИ или ДВД со предефиниранои сетинзи да не му ја мислиш многу.
Фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom