Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Дечки,имам еден многу гаден проблем,и мноооогу ме нервира.
Имено,не можам да го затворам цд-ромот.Само што ќе го затворам,2-3 секунди потоа се отвара :D
Како да го средам?
Прво провери да не имаш некоја заебанција од овој тип у компјутерот. Ипак мислам дека е до едно преклопниче на плочката од електромоторот кој ја отвара/затвара фиоката кој малце тешко да ти објаснам овде како се доаѓа до него а се решава со малку прскање WD40. Значи ке треба да го отвориш цд-ромот како на видеово. Имаше негде на јутјуб баш за тоа видео ама неможам да го најдам а според тоа видео ја го средив мојот двд-ром. Постапката е оваа:
1. Прво мора да ја извадиш целата фиока надвор за да имаш пристап до електромоторот
2.Го вадиш каишот што го врзува електромоторот од предната страна на цд-ромот (тоа округлото моторче на првите секунди од видеото со мала електронска плочка врзана за електромоторот)
3.Вадиш 1 до 2 штрафа(зависи од драјвот) ако плочката е прицврстена со штрафови
4. Откачуваш кабел ако има врзан за плочката
5. Го вадиш електромоторот со олабавување на еден пластичен заб и искача електромоторот заедно со плочката(пази да не ја скршиш плочката)
6. Од предната страна на плочката има еден мал прекидач кој фиоката при затврање го притиска...од прашина тој знае да не фунционира....шприцаш во него малку WD40 и со нешто притисни го неколку пати да направи клик-клак да фати убаво спрејот.
Склопи све назад и ако работи пијам точено големо :)

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Друго е на компјутер друго е на двд проба ли со неро ? и со помала брзина на режење ке го преснимуваш и што режиш ?
Не сега го инсталирам, а брзината да е лоу или медиум? Режам пиво фест.;)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не сега го инсталирам, а брзината да е лоу или медиум? Режам пиво фест.;)
Пиво фест mp3 или видео ? што формат брзината ке ја ставиш на x16 или x12 за обично цд ако е dvd ке го ставиш на x4

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Логично е ама не мора да значи дека е баш тоа.

Инсталирај HDD Regenerator и пушти го нека провери, цела вечер остај го.
Фала брат,симнав,направив ама вика дека немам такви сектори,сега сомнежот ми останува на една порака што нон стоп ми ја пројавува на почеток кога го стартирам писито и иде некако

System errors:
There was a problem starting C:\ProgramData\SysLogger\core32_175.dll
The specified module cannot be found.

Пробав со какви не скенирања зашто прочитав на нет дека наводно било тројанец ама залудно,можеби нагаѓам дека е тоа ама се сомневам премногу,последно што симнав е некоја алатка од мајкрософт да го скенирам ама ни таа не помогна иако најде некои инфицирани фајлови:unsure:
Многу иде на живци во работа кога прави рестарт,некогаш знае по 1 месец да не прави ама понекогаш нема осет,рандом се рестартира,пробав и формат да му направам со нов виндвовс ама никако неќеше да го подигне од цедето програмот за да се инсталира и останав со овој виндовс стариов:tapp:

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Фала брат,симнав,направив ама вика дека немам такви сектори,сега сомнежот ми останува на една порака што нон стоп ми ја пројавува на почеток кога го стартирам писито и иде некако

System errors:
There was a problem starting C:\ProgramData\SysLogger\core32_175.dll
The specified module cannot be found.

Пробав со какви не скенирања зашто прочитав на нет дека наводно било тројанец ама залудно,можеби нагаѓам дека е тоа ама се сомневам премногу,последно што симнав е некоја алатка од мајкрософт да го скенирам ама ни таа не помогна иако најде некои инфицирани фајлови:unsure:
Многу иде на живци во работа кога прави рестарт,некогаш знае по 1 месец да не прави ама понекогаш нема осет,рандом се рестартира,пробав и формат да му направам со нов виндвовс ама никако неќеше да го подигне од цедето програмот за да се инсталира и останав со овој виндовс стариов:tapp:
Не e тројанец...само кејлогер :tapp: Некој добро те обработил а гарант и мејлови ти чита пошо некој ти го закачил ова! MicroKeylogger...вероватно и линков го искористил да ти го тргне антивирусот да не го јавува,,,тој шо ти ставал АВ да си го бараш

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кој те лажел со глупости да скенираш? симни Hitman Pro & Malwarebytes, ќе те ичистат скроз, ако неможеш да се снајдеш пиши ми пп со Id и pass од Team Viewer, ќе ти го средам проблемот.

Обавезно абдејти, и рестарти кога ќе побараат! и после све на крај, ичисти со Ccleaner! во options>advance на Ccleaner одштиклирај only delete fiels older then 24 hours, пред да го користиш.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
У Биос пробај смени USB Legacy support Enable/Disable
phoenix - awardbios v6.00pg овај биос го имам и не гледам да има usb legacy support :unsure: а бидејќи на два компјутери ми прави така...колкави се шансите да е до принтерот?

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Не e тројанец...само кејлогер :tapp: Некој добро те обработил а гарант и мејлови ти чита пошо некој ти го закачил ова! MicroKeylogger...вероватно и линков го искористил да ти го тргне антивирусот да не го јавува,,,тој шо ти ставал АВ да си го бараш
Ma јас сам ставав едно време кејлогер ама можеби не знаев да го тргнам,од една страна,претпоставувам дека е тој истиот:confused:
--- надополнето: 4 септември 2012 во 11:39 ---
Кој те лажел со глупости да скенираш? симни Hitman Pro & Malwarebytes, ќе те ичистат скроз, ако неможеш да се снајдеш пиши ми пп со Id и pass од Team Viewer, ќе ти го средам проблемот.

Обавезно абдејти, и рестарти кога ќе побараат! и после све на крај, ичисти со Ccleaner! во options>advance на Ccleaner одштиклирај only delete fiels older then 24 hours, пред да го користиш.
Скенирав ама отпосле видов вториот дел:(
Ми најде два тројанци и некои кукис.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.290
Поени од реакции
564
не знаев дали да отворам тема или овде да прашам ... најдов на интернет начин како на 32 битен Виндовс да ставиш повеќе од 3 гб РАМ (до 64 гб РАМ) и да го препознава ... прашањето ми е дали некој пробал тоа, дали е сигурно и сл.?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
не знаев дали да отворам тема или овде да прашам ... најдов на интернет начин како на 32 битен Виндовс да ставиш повеќе од 3 гб РАМ (до 64 гб РАМ) и да го препознава ... прашањето ми е дали некој пробал тоа, дали е сигурно и сл.?
Ма глупости што ке ти е 32 битен ОС ако имаш над 4 GB рам ? иначе нема никаква теорија 32 битниот да чита над 4 гб рам

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
па некој софтвер не работи на 64 битен ОС
Не сме 2003 година па да не работат на 64 бит , скоро сите софтвери работат на 64 бит ако имаш програми од 2000 година тогаш не работат на 64 бит

Kajgana Shop

На врв Bottom