Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.976
Поени од реакции
8.315
рестартирај го компјутерот па пробај пак, ако не сака тогаш симни го UNLOCKER па со него ке го избришеш
пробав рестарт не се брише ,Unlocker не ми го отвара ,идам на инконата десен клик и Unlocker ама не се појавува ништо иконата сеуште си е тука:mad:

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
daj ve molam ako mozi da mi najdite drajveri za radeon 2100 graficka :D fala

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Едно прашање за лаптоп dell n5010 приклучен преку hdmi кабел на телевизор вади само звук на два канали.како да го направам да вади 5.1. Користам Win 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Едно прашање за лаптоп dell n5010 приклучен преку hdmi кабел на телевизор вади само звук на два канали.како да го направам да вади 5.1. Користам Win 7
Povrzan ti e so TV i sakas da vadi 5.1?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да. Телевизорот е поврзан преку оптички кабел со сараундот.Проблемот е што лаптопот дава само излез за два канали.
Nesto me buni...

1. Imas 5.1 saraund poseben
2. Imas TV
3. Imas Laptop

Od sto sakas da izvadis 5.1 i na sto da izvadis 5.1? Poobjasni poveke

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Nesto me buni...

1. Imas 5.1 saraund poseben
2. Imas TV
3. Imas Laptop

Od sto sakas da izvadis 5.1 i na sto da izvadis 5.1? Poobjasni poveke
Вака значи ми треба да можам да гледам блу реј филмови на тв.
Го поврзувам лаптопот со тв преку хдми кабел а тв е поврзан со сараундот преку оптички кабел.
Со сликата се е ок ама добивам само знук на два канали.Проблемот е што лаптопот дава само излез за два канали.Дали може да се среди тоа со лаптопот да дава излез за 5,1

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака значи ми треба да можам да гледам блу реј филмови на тв.
Го поврзувам лаптопот со тв преку хдми кабел а тв е поврзан со сараундот преку оптички кабел.
Со сликата се е ок ама добивам само знук на два канали.Проблемот е што лаптопот дава само излез за два канали.Дали може да се среди тоа со лаптопот да дава излез за 5,1
A ne mozes da go povrzes saraundot direkt so PC?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не се разбираме, мене ми треба да се среди лаптопот да мозе да дава преку хдми излезот 5,1. Поврзувањето не е проблем
Od laptop preku HDMI bi trebalo da prenesuva 5.1 signal ama toj signal ako odi vo TV, tolku od 5.1.
A ako go povrzes laptopot preku opticki kabel do 5.1, a so HDMI na TV togas ke gledas na TV so 5.1 zvuk od saraundot.

A ako sakas 5.1 od laptop preku televizor do saraund, nema da mozes.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Od laptop preku HDMI bi trebalo da prenesuva 5.1 signal ama toj signal ako odi vo TV, tolku od 5.1.
A ako go povrzes laptopot preku opticki kabel do 5.1, a so HDMI na TV togas ke gledas na TV so 5.1 zvuk od saraundot.

A ako sakas 5.1 od laptop preku televizor do saraund, nema da mozes.
Да ама неможам да го поврзам лаптопот со оптички кабел пошто нема оптички излез на лаптопот

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Мислам дека ти е софтверски проблемот, иако неам искуство со блуреј вероватно е слично ко со divx+AC3, значи мислам дека треба во kodek packot сетинзите аутпутот за аудио да го наместиш ко на сликава за ffdshow како што е прикажано значи да штиклираш Пастру на ХДМИ да дава некое од тие Долби т.е 5.1 autput, бар за ффдшоу аутпутот по дефаулт е на dual chanell стерео ставен. Провери и во плеерот кај што ги пушташ филмовите дали има подесувања за аутпут долби/стерео.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Мислам дека ти е софтверски проблемот, иако неам искуство со блуреј вероватно е слично ко со divx+AC3, значи мислам дека треба во kodek packot сетинзите аутпутот за аудио да го наместиш ко на сликава за ffdshow како што е прикажано значи да штиклираш Пастру на ХДМИ да дава некое од тие Долби т.е 5.1 autput, бар за ффдшоу аутпутот по дефаулт е на dual chanell стерео ставен. Провери и во плеерот кај што ги пушташ филмовите дали има подесувања за аутпут долби/стерео.
Исто е и со divx+AC3 ,e сега ако може уште да ми кажеш каде се наоѓа ова на сликата неможам да го најдам

Kajgana Shop

На врв Bottom