Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не ми го дава процесот во Task Manager што ми зема 100% ама на гаџетот одстрана за процесорот сите 4 јадра ми се 100% и дури трепери стрелката кога ја движам,еве од преска до сега се е ОК незнам кога ке му притекне пак..:S

Ако си на Windows 7 кога пушташ Task Manager кај Performance доле имаш копче Resource Monitor.
Таму оди во табот CPU и подреди ги процесите по искористеност и види кој ти зема најмногу.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.628
Океј значи незнам дали имам проблем со интернетот или со компјутерот :D
Интернетов ( wireless ) на лапотопов скоро на секој 15 минути ми паѓат, т.е сигналот е силен ама ми се појавуват онај жолтион извичник со limited access. И така немам 10 мин интернет , па пак ќе дојдит, па пак после 15 минути немам. Пробав со друг лаптоп, немат никакви проблеми. Исто и на обичниов компјутер, немат никаков проблем.
Е сеа Скопје дури сум во станов немам никаков проблем со интернетот. Се јавив во thome, пошо нивни е интернетот, и тие ми рекоја да сум го проверела антивирусниот ( nod иам ). И сеа шо да прам ? :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Океј значи незнам дали имам проблем со интернетот или со компјутерот :D
Интернетов ( wireless ) на лапотопов скоро на секој 15 минути ми паѓат, т.е сигналот е силен ама ми се појавуват онај жолтион извичник со limited access. И така немам 10 мин интернет , па пак ќе дојдит, па пак после 15 минути немам. Пробав со друг лаптоп, немат никакви проблеми. Исто и на обичниов компјутер, немат никаков проблем.
Е сеа Скопје дури сум во станов немам никаков проблем со интернетот. Се јавив во thome, пошо нивни е интернетот, и тие ми рекоја да сум го проверела антивирусниот ( nod иам ). И сеа шо да прам ? :D
Имаш NOD ANTIVIRUS или NOD SMART SECURITY? Вториов има повеќе рестрикции за интернет и мрежи, МОЖНО Е (што не ми се верува) да е до него.

Колку што разбрав, тоа го прави САМО твојот лаптоп САМО на таа мрежа, така?
На кој Windows си?

Избриши ја мрежата на лаптоп (запамтената) и поврзи се пак, да биде како прв пат да се поврзуваш на таа мрежа.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.628
Имаш NOD ANTIVIRUS или NOD SMART SECURITY? Вториов има повеќе рестрикции за интернет и мрежи, МОЖНО Е (што не ми се верува) да е до него.

Колку што разбрав, тоа го прави САМО твојот лаптоп САМО на таа мрежа, така?
На кој Windows си?

Избриши ја мрежата на лаптоп (запамтената) и поврзи се пак, да биде како прв пат да се поврзуваш на таа мрежа.
Smart security.
Иначе да, само мојот лаптоп, само на оваа мрежа. Ја избришав, се поврзав, пак исто.... Пробав вчера со друг лаптоп на истава мрежа немаше проблем.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Кога уклучувам Google Chrome ми го покажува ова :
"The procedure entry point RegGetValueW could not be located in the dynamic link library ADVAPI32.dll."

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Moже веќе го има ова некаде одговорено, но сепак ако некој сака да ми каже како да изрежам dvd со windows 7 да може да ботира директно од цд.

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Moже веќе го има ова некаде одговорено, но сепак ако некој сака да ми каже како да изрежам dvd со windows 7 да може да ботира директно од цд.
Ќе го отвориш isо фајлот дирекно на цд, значи го отвараш фајлот со power iso на пр. и дирекно идеш burn. :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Smart security.
Иначе да, само мојот лаптоп, само на оваа мрежа. Ја избришав, се поврзав, пак исто.... Пробав вчера со друг лаптоп на истава мрежа немаше проблем.
Ај пробај направи му DISABLE на сите функции на NOD SMART SECURITY и така пробај да се конектираш.
Или апдејтирај ги драјверите за мрежната картица.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Во последно време кога ќе стиснам Caps Lock или Num Lock ми се појавува известување во мало правоаголниче. Како да го тргнам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Во последно време кога ќе стиснам Caps Lock или Num Lock ми се појавува известување во мало правоаголниче. Како да го тргнам?
Си инсталирал некое програмче (или си го наместил во EASE OF ACCESS преку контрол панел, тоа за инвалиди што е).

Кога ќе ти се појави нареден пат, оди десен клик на него види дали ќе ти даде некоја опција.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Си инсталирал некое програмче (или си го наместил во EASE OF ACCESS преку контрол панел, тоа за инвалиди што е).

Кога ќе ти се појави нареден пат, оди десен клик на него види дали ќе ти даде некоја опција.
Не е тоа, пробав и со десен клик и нема ништо. :/

S

Sheldon Cooper

Гостин
решението за проблемот со нотификацијата за Caps Lock e следново:

Press WinKey and type "regedit" > navigate to

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Widcomm > BTConfig > General > KeyIndication

Change the value of "KeyIndication" from "1" to "0"
Reboot..
And the nasty notification is gone!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
решението за проблемот со нотификацијата за Caps Lock e следново:

Press WinKey and type "regedit" > navigate to

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Widcomm > BTConfig > General > KeyIndication

Change the value of "KeyIndication" from "1" to "0"
Reboot..
And the nasty notification is gone!
Ова беше многу “пешки“ затоа те прашував да провериш преку Control Panel. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom