Помош, софтверски проблеми и совети

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Каков вид се документите?

Преку SEARCH копирај ги во некој фолдер.

Уствари ги наоѓа папките и неможе да ги отвори а документите не, а имам word, pdf, iso files, power point ... секакви!

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Пробај стај ги фолдерите во зип.
Нејќе :( пишува дека е shortcut
--- надополнето: 26 декември 2011 во 02:14 ---
Одам ја да легнам утре пробувам со рекува и уште неколку пати system restore ако воопшто успеам! Полагам задутре веб дизајн и се што ми требаше ми отиде во неповрат!! :(((((((((((( Плус на брат ми многу важни работи сеа ги нема, мислам дека ќе ме убие. Фала Корун, ако имаш некоја идеја што да правам пиши ми!

Член од
9 ноември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
10
Може малку помош?
Инсталирав ПОТ Плеер и ми бараше директ х но патот кај треба секогаш е ерор и незнам но друго му дадов апгрејт да прави и се менува на чајниз шкрапаници. Барав на англиски вер.не можам да најдам промена на јазик.Има ли можност?
До сега го користев влц не е лош
поздрав
--- надополнето: 26 декември 2011 во 20:55 ---
за директ х најдов
ова останува јазикот

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Може да ми кажете некое програмче за враќање на избришани податоци(фајлови) со Shift+delete?

Член од
6 октомври 2011
Мислења
19
Поени од реакции
2
Пред некој ден насред игра цркна виндоусот. Само блокира и се појави црн екран. Рестарт му удрив и кога доага до полнењето тогаш тука полни и никако да стартува. Пробав да направам УСБ Бутабл ХР преку WinToFlash но неуспешно, мојот Asus EeePC несака да го прочита(да, подесив се во биосот)... Некаков туториал да не има добар?

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Имам проблем од вчера наеднаш ми се качи CPU Procces na 100% [ се работи за Intel i3 370M 2.4Ghz ] не се работи ич мора да го гаснам Лап топот од струја, после рестартот се е нормално работи.Денес пофторно истото ми се случуваше и го форматирав,но имам уште две партиции кај што чувам податоци и после фоматор ми кочеше ама не до толку. Претпоставувам за некој вирус ,malware или сл па ве молам за решение.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Е....:) Знае некој како да стуткам фалјови ( фолдери), ама многу да бидат стуткани :D Со 7zip напраив еден фолдер од 1.3gb да биде 840mb. Ама ми треба уште повеќе да биде (10 пати помалце, ако е можно):D ... знае некој ?
пр. file. од 40гб да биде 4гб....
--- надополнето: 30 декември 2011 во 00:58 ---
Уствари ги наоѓа папките и неможе да ги отвори а документите не, а имам word, pdf, iso files, power point ... секакви!
Пробај со " show hidden folders" во Control Panel

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пред некој ден насред игра цркна виндоусот. Само блокира и се појави црн екран. Рестарт му удрив и кога доага до полнењето тогаш тука полни и никако да стартува. Пробав да направам УСБ Бутабл ХР преку WinToFlash но неуспешно, мојот Asus EeePC несака да го прочита(да, подесив се во биосот)... Некаков туториал да не има добар?
Пробај стартувај го во SAFE MODE и направи System Restore. Пред да ти се случи ова што си чепкал/бришел/инсталирал?

Имам проблем од вчера наеднаш ми се качи CPU Procces na 100% [ се работи за Intel i3 370M 2.4Ghz ] не се работи ич мора да го гаснам Лап топот од струја, после рестартот се е нормално работи.Денес пофторно истото ми се случуваше и го форматирав,но имам уште две партиции кај што чувам податоци и после фоматор ми кочеше ама не до толку. Претпоставувам за некој вирус ,malware или сл па ве молам за решение.
А кој процес ти работи на 100%?

Е....:) Знае некој како да стуткам фалјови ( фолдери), ама многу да бидат стуткани :D Со 7zip напраив еден фолдер од 1.3gb да биде 840mb. Ама ми треба уште повеќе да биде (10 пати помалце, ако е можно):D ... знае некој ?
пр. file. од 40гб да биде 4гб....
--- надополнето: 30 декември 2011 во 00:58 ---
1. Не си пишал што има во фолдерите, кој вид на фајлови
2. Тоа што го бараш не е возможно

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
1. Не си пишал што има во фолдерите, кој вид на фајлови
2. Тоа што го бараш не е возможно
Еден другар ми има кажано дека ја има симнато GTA San Andreas, и зафаќала 20 и нешто мб,(тоа беше оддамна)
А, моиве фајлови беа wav. Музика, не ми треба тоа за музикава, со неа само пробував.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еден другар ми има кажано дека ја има симнато GTA San Andreas, и зафаќала 20 и нешто мб,(тоа беше оддамна)
А, моиве фајлови беа wav. Музика, не ми треба тоа за музикава, со неа само пробував.
И јас ја имам таа GTA и е спакувана во 4 MB.

АМА.....

Фајловите сите се празни, нема код во нив, нема функција, нема ништо. Играта не функционира.
Значи кога правиш екстракт, тоа ГЕНЕРИРА празни фајлови (да речеме, исполнети со АААААААААААААААААААААА внатре) и прави да личат како оригиналот.

Ќе треба да си ги смалуваш песните, да кратиш од квалитет ако сакаш да ги намалиш.

И за да цитираш правилно на форумов, само кликни на ОДГОВОРИ линкот што е најдесно доле на ќош на секој пост.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
И јас ја имам таа GTA и е спакувана во 4 MB.

АМА.....

Фајловите сите се празни, нема код во нив, нема функција, нема ништо. Играта не функционира.
Значи кога правиш екстракт, тоа ГЕНЕРИРА празни фајлови (да речеме, исполнети со АААААААААААААААААААААА внатре) и прави да личат како оригиналот.

Ќе треба да си ги смалуваш песните, да кратиш од квалитет ако сакаш да ги намалиш.

И за да цитираш правилно на форумов, само кликни на ОДГОВОРИ линкот што е најдесно доле на ќош на секој пост.
хаха, ОК, Фала.:D

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
А кој процес ти работи на 100%?
Не ми го дава процесот во Task Manager што ми зема 100% ама на гаџетот одстрана за процесорот сите 4 јадра ми се 100% и дури трепери стрелката кога ја движам,еве од преска до сега се е ОК незнам кога ке му притекне пак..:S

Kajgana Shop

На врв Bottom