GreenRoot
^Зелен^
- Член од
- 20 јули 2011
- Мислења
- 2.613
- Поени од реакции
- 2.235
Па сејфмод малтиеА бе не е играта проблемот! Кога го уклучувам компјутерот НЕ МИ СЕ ПОЈАВУВА НИКАКВА СЛИКА НА МОНИТОРОТ...САМО МИ ПИШУВАOUT OF RANGE!
Па сејфмод малтиеА бе не е играта проблемот! Кога го уклучувам компјутерот НЕ МИ СЕ ПОЈАВУВА НИКАКВА СЛИКА НА МОНИТОРОТ...САМО МИ ПИШУВАOUT OF RANGE!
некој да не знае во што е проблемот?Здраво, сакам да прашам нешто
земав нов пц и ставив Windows 7. проблемот ми е во тоа што кога ќе го ставам пцто на слееп за 10 мин ми се пали сам, понекогаш и за 2 мин некогаш не се пали додека не го стиснам јас маусот или тастатурата. што е проблемот и како да го решам ? поздрав
Ај пробај вака: Device Manager, Nework Adapter, Properties, Power Management, отштиклирај го Allow this device to wake up и рестартирај го компјутеротнекој да не знае во што е проблемот?
Имаш друг монитор да го поврзеш со компјутерот па после преку сејф мод да ги вратиш првобитните сетинзи ?Не бива..пак истото ми се појавува
еве слика
![]()
Немам друг овој е...Пробав restore преку safemode и ништоИмаш друг монитор да го поврзеш со компјутерот па после преку сејф мод да ги вратиш првобитните сетинзи ?
го направив ова па сеа ќе видиме што како иначе за што е оваа функција?Ај пробај вака: Device Manager, Nework Adapter, Properties, Power Management, отштиклирај го Allow this device to wake up и рестартирај го компјутерот
А нема мониторот опција да наместиш резолуција преку копчината на него?Немам друг овој е...Пробав restore преку safemode и ништо
Не ја користи Sleep опцијата, доста багосана е и понекогаш знае да направи сериозни проблеми како кај мене што направи, не POST-ираше компјутеров, па морав Reset CMOS да направам, оттогаш не користам Sleep.Здраво, сакам да прашам нешто
земав нов пц и ставив Windows 7. проблемот ми е во тоа што кога ќе го ставам пцто на слееп за 10 мин ми се пали сам, понекогаш и за 2 мин некогаш не се пали додека не го стиснам јас маусот или тастатурата. што е проблемот и како да го решам ? поздрав
Види не е добро ни да се исклучува компјутерот постојано. Кога компјутерот го ресетираме или исклучуваме, неговите компоненти се реметат многу. Самиот прави проверка ха системот и врши еден вид на стрестест.Не ја користи Sleep опцијата, доста багосана е и понекогаш знае да направи сериозни проблеми како кај мене што направи, не POST-ираше компјутеров, па морав Reset CMOS да направам, оттогаш не користам Sleep.
Ако идеш негдека мавни му Shut Down само и готово![]()
Не е до опцијата до хардверот е. А корисна опција е, можи да ти заштеди доста струја.Не ја користи Sleep опцијата, доста багосана е и понекогаш знае да направи сериозни проблеми како кај мене што направи, не POST-ираше компјутеров, па морав Reset CMOS да направам, оттогаш не користам Sleep.
Ако идеш негдека мавни му Shut Down само и готово![]()
Десен клик на звичникот долу Playback Devices>Communications и одбери го Do NothingКако да направам да не ми се намалува јачината на музиката што ја слушам на АИМП кога ќе ми е упален скајп и кога ќе се гледам со некој на камера, барав и барав и никако неможам да најдам.