Помош, софтверски проблеми и совети

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
прочитај цело мислење, после следи инструкции ако сакаш!!!
Формат никако!

Ако има друго чаре некој , ајде :))

дивајн што е проблемот сеа?
за друг пат ќе си знаеш повеќе место да оставаш на партицијата кај што инсталираш windows

сега, оди старт(па run ако си на xp), пиши cleanmgr и стисни ентер
одбери таму c, и бриши се

исто така многу место може да зафаќаат и system restore points
во зависност од твојот оперативен систем(претпоставувам xp или 7) еве како да ги избришеш:

за xp тука
http://support.microsoft.com/kb/555367

за 7 тука
http://www.winhelponline.com/blog/how-to-delete-system-restore-points-windows-7/

само да си знаеш ова ги брише сите system restore points освен последното
што значи ако случајно ти затреба system restore за некој постар restore point нема да можеш

ако не знаеш што е system restore, гуглај

p.s. добар баерн.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29

исто така многу место може да зафаќаат и system restore points
во зависност од твојот оперативен систем(претпоставувам xp или 7)

Колку би зафаќале Систем Ресторе поинтс?? замо за инфо?

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Nekoj da mi preporaca aplikacija so koja ke mozam od mp3 fajl da si napravam ringtone. Idejata e nesto kako editiranje na mp3kata, da mi pocinja od vtora minutia i slicno.
Sto poednostaven program, tolku podobro =) ty

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Nekoj da mi preporaca aplikacija so koja ke mozam od mp3 fajl da si napravam ringtone. Idejata e nesto kako editiranje na mp3kata, da mi pocinja od vtora minutia i slicno.
Sto poednostaven program, tolku podobro =) ty
Audacity лесно е , ако запнеш, најди туторијал на youtube..ама ќе се снајдеш секако ;)

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Па зависи околу 3/4 гб со оглед на големината на неговата партиција.
Loooool како бе толку многу....јас имам уклучено да се прават поинтс ама незнаев дека толку зафаќале, бтв фала за инфо.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Океј, стартапот ми стана УБЕР СПОР!
Не ми е јасно кој му е к*рот!!
Се пуни виндоус лентата (т.е. врти кругчиња лоудерот) и коа ќе ми ја покаже позадината (која е default плавата (користам windows classic)) си седи така некоја минута, минута ипол, и после покажува икони/бар и остало.
Не знам шо му е. Неам вируси, избришав тиње програми, дефрагментирав, антивирусот го изгасив од стартап (само ctfmon ми е на стартап мислам), иам доволно рам, избришав temp/prefatch, средив регистрите, избришав tuneup utillities и што уште не направив, ништо не помага..
Хелп?? Идеји?

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Има некоја програма за тајминг за сам да се исклучи ком!?
Ако има може по пп линк за даунлоуд!?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Има некоја програма за тајминг за сам да се исклучи ком!?
Ако има може по пп линк за даунлоуд!?
Или полесно Start->Run->shutdown -s -t XX (Каде xx се времето изразено во секунди)
Ако торентот (претпоставувам) вика ќе е готов за 2 саата, 2ипол да го наместиш таман е :D
ако сакаш да го прекинеш поради некоја причина
shutdown -a

п.с.

Се пуни виндоус лентата (т.е. врти кругчиња лоудерот) и коа ќе ми ја покаже позадината (која е default плавата (користам windows classic)) си седи така некоја минута, минута ипол, и после покажува икони/бар и остало.
Не знам шо му е. Неам вируси, избришав тиње програми, дефрагментирав, антивирусот го изгасив од стартап (само ctfmon ми е на стартап мислам), иам доволно рам, избришав temp/prefatch, средив регистрите, избришав tuneup utillities и што уште не направив, ништо не помага..
Хелп?? Идеји?
BUMP!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Хелп?? Идеји?
Од кога ти прави вака и што си направил пред да ти прави вака?

Пробај еднаш уклучи го компјутерот без ниеден друг кабел освен тастатура, маус и монитор.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Хелп?? Идеји?
Како знаеш дека немаш вирус, како потврди? што си инсталирал последниве денови, и каков оперативен систем користиш?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Како знаеш дека немаш вирус, како потврди? што си инсталирал последниве денови, и каков оперативен систем користиш?
Пошто сканирав со 2 различни антивируса (есет локално, битдифендер преку мрежа). Иам икспе сп3, и нишо посебно неам инсталирано деновиве (јесда скоро секој ден по некое програмче симињам, знаејки дека е тиња, и имав навика одма да го бришам со рево, али ме смрзе у последниве месец дена и толку му требаше).
Иначе беше релативно побрз се додека не почнам да пробувам да го убрзувам. Од тјунап, до цклинер, и триста чуда. Сеа е дури и поспор. -.-
Нишо, плаче за формат копиљов. Иам уше еден хард, ќе испопрефрлам се таму и нов виндоус ќе му стаам (или убунту).

--- надополнето ---

Океј го среди компјутеров (реинстал на виндоусот, лета сеа).
Си инсталирав се од ново, свежо, убаво, осим драјверот за звучна.
Иам ABIT ip35p матична (онборд звучна) и за среќа има на официјалната страна линк со драјвери.
За несреќа, линкот не им работи,
Ми требаат REALTEK high definition driver R1.90 верзија, ама на официјалната па REALTEK страна, од овој драјвер, ни трага ни глас.
Пробав инсталирав понова верзија, јок, нејке.
Чаре?

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Пошто сканирав со 2 различни антивируса (есет локално, битдифендер преку мрежа). Иам икспе сп3, и нишо посебно неам инсталирано деновиве (јесда скоро секој ден по некое програмче симињам, знаејки дека е тиња, и имав навика одма да го бришам со рево, али ме смрзе у последниве месец дена и толку му требаше).
Иначе беше релативно побрз се додека не почнам да пробувам да го убрзувам. Од тјунап, до цклинер, и триста чуда. Сеа е дури и поспор. -.-
Нишо, плаче за формат копиљов. Иам уше еден хард, ќе испопрефрлам се таму и нов виндоус ќе му стаам (или убунту).

--- надополнето ---

Океј го среди компјутеров (реинстал на виндоусот, лета сеа).
Си инсталирав се од ново, свежо, убаво, осим драјверот за звучна.
Иам ABIT ip35p матична (онборд звучна) и за среќа има на официјалната страна линк со драјвери.
За несреќа, линкот не им работи,
Ми требаат REALTEK high definition driver R1.90 верзија, ама на официјалната па REALTEK страна, од овој драјвер, ни трага ни глас.
Пробав инсталирав понова верзија, јок, нејке.
Чаре?
Еве прв резултат на Гугл со овие keywords: Abit IP35 REALTEK high definition driver R1.90
http://driverscollection.com/?aid=4049658957312ab08241dbf73ec

Имам спуштано од тука јас,проверено,би требало да работи!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Еве прв резултат на Гугл со овие keywords: Abit IP35 REALTEK high definition driver R1.90
http://driverscollection.com/?aid=4049658957312ab08241dbf73ec

Имам спуштано од тука јас,проверено,би требало да работи!

Download limit is reached. Next download will be available within 2 min.

Дупи нешо.
Ај ако сакаш симни го фајлов и рехостирај го на rapidshare/megaupload или нешо такво?
Фала :)

Kajgana Shop

На врв Bottom