Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Проблем со Цд -ром на Лап Топ HP Павиљон
Не е механички оштетен.штом го стиснам се отвара и светка штом го вратам назад.
Едноставно го нема,ко да е избришан,не фигурира нигде..
Лап топот е на Виста СП 1.
Глеав на Гугл за ова,и испадна дека овој проблем се има дешавано често..
Видов совет околу регистрите,го пратев али не успеа пошто баш тие работи што требаше да ги избришам не се наогаа на тоа место кај што беше посочено(некои филтри беа у прашање) :D

Некое чаре ? :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Проблем со Цд -ром на Лап Топ HP Павиљон
Не е механички оштетен.штом го стиснам се отвара и светка штом го вратам назад.
Едноставно го нема,ко да е избришан,не фигурира нигде..
Лап топот е на Виста СП 1.
Глеав на Гугл за ова,и испадна дека овој проблем се има дешавано често..
Видов совет околу регистрите,го пратев али не успеа пошто баш тие работи што требаше да ги избришам не се наогаа на тоа место кај што беше посочено(некои филтри беа у прашање) :D

Некое чаре ? :D
Го има во DEVICE MANAGER?

Провери во BIOS?

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Го има во DEVICE MANAGER?

Провери во BIOS?
Во биосот нема ништо или ја не глеам.. баш за цд ромот.
а има она на почеток ,press f9 за Boot Priority ама таму само има една опција а тоа е Hard Disk.. нема Цд ром..

Во device manager исто така неможам да најдам ништо..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Во биосот нема ништо или ја не глеам.. баш за цд ромот.
а има она на почеток ,press f9 за Boot Priority ама таму само има една опција а тоа е Hard Disk.. нема Цд ром..

Во device manager исто така неможам да најдам ништо..
Извади го рачно цедеромот (на исклучен лаптоп) и стави го пак, поубаво.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Несака никако ова со аудио картичката :/
Од Device Manager со знакче за известување е ‘Multimedia Audio Controller‘
Што треба да направам за да го решам ова ‘проблемче‘?

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Да само еднаш. Последно инсталирав Lightroom 3.2 и Winamp можи од нив да е?

B

BooBojan

Гостин
Барам помош.
Пробувам да симнам антивирус НОД 32 пошо претходниот(ист ваков)денес сестра ми го избришала и од контрол панел.
Сакав да го симнам сега НОД 32 за да го инсталирам и ми јавува проблем кога ке се обидам да ја инсталирам следнава верзија 4.2.71.2 - x64.И ми го покажува овој прозорец.

И кажете некој добар антивирус да си го симнам(бесплатно).Сакам Нортон ама ако не може бесплатно тогаш пак НОД32
http://forum.kajgana.com/album.php?albumid=2964&attachmentid=41142

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Зошто никако не можам да се најавам на Јутјуб? Ми дава прво нешто Improved security:

Код:
Update your YouTube account by linking to a Google Account
You will no longer be able to sign in to YouTube without a Google Account.
If you do not want to link this YouTube account, you can sign out here.
Таму ми ја пишува е-маил адресата, но пасвордот не ми го препознава. Кога одам на Can`t access your account, ми го дава ова(ме пресмеа патем):

Одам да го сменам пасвордот и најнормално го сменив, ми пиша дека е successful, но потоа не ми го препознава при верификација...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
Барам помош.
Пробувам да симнам антивирус НОД 32 пошо претходниот(ист ваков)денес сестра ми го избришала и од контрол панел.
Сакав да го симнам сега НОД 32 за да го инсталирам и ми јавува проблем кога ке се обидам да ја инсталирам следнава верзија 4.2.71.2 - x64.И ми го покажува овој прозорец.

И кажете некој добар антивирус да си го симнам(бесплатно).Сакам Нортон ама ако не може бесплатно тогаш пак НОД32
таа верзија е за 64 битен оперативен систем... претпоставувам дека ти немаш таков :)

B

BooBojan

Гостин
таа верзија е за 64 битен оперативен систем... претпоставувам дека ти немаш таков :)
Истото го покажува и кога симнам верзија 4.2.71.2 - x86.
Ке земам ке го скрша да ебам и компјутер и све.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Несака никако ова со аудио картичката :/
Од Device Manager со знакче за известување е ‘Multimedia Audio Controller‘
Што треба да направам за да го решам ова ‘проблемче‘?
Немаш звук или?

--- надополнето ---

Барам помош.

Симни си Аваст 6, најдобар е од слободните! еве ти линк.

Немој да заборавиш, во самото мени-интерфејс на антивирусот одкако ќе го иснталираш да ај регистрираш копијата..само треба мејл да внесеш и толку, имаш доживотна лиценца :)

П.С. Кога ќе ја симнеш инсталацијата, немој да ја иснталираш со дабл клик, него десен клик и ран ес администратор.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Da. a inaku sea vmetnav CD za boot na pc ali prestana so chitanje kaj
A:\ = sho e toa?
Дали го имаш CD-то од матичната, оргиналното што доаѓа со кутијата кога ќе го купиш компјутерот, дали ти е тазе инсталацијата на оперативниот систем? Win XP или WIN7 што имаш? дали и што си инсталирал во последниве денови/недела?

Колку време немаш звук?

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Дали го имаш CD-то од матичната, оргиналното што доаѓа со кутијата кога ќе го купиш компјутерот, дали ти е тазе инсталацијата на оперативниот систем? Win XP или WIN7 што имаш? дали и што си инсталирал во последниве денови/недела?

Колку време немаш звук?
Znachi vaka jas jas sea pochnav pred 5 min. da instaliram windows XP i sea go chita cdto ali chitanjeto prestana kaj A:\ i nesaka da prodolzi samo ima kvadratche koe trepka. Vo sho e problemot stw nz deka pred 30 min. go izrezav cdto so drugarche i se beshe okey.

Kajgana Shop

На врв Bottom