Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
ај ќе ве молам за малце помош..значи вака: денес пуштив клипче на youtube али немаше глас,пробав со друго клипче али ни таму немаше,а на песните што ги имам симнато и што ми се во компјутер имаше звук,само на youtube нема..иначе ова не се случува првпат али незнам како порано само некако си се поправаше,али денес се изнервирав и ве молам помош како да го поправам ова кога вака ќе ми снема звук?
Прво осигурај се дека сите миксери и лизгачи се пуштени на 100%, и дека ништо не е занемено (Mute). Надогради го флеш плеерот ако не е најнова верзија.
Ако пак не се реши значи е сличен проблем како што имаше еден друг член. [post=4028402]Решението е исто[/post].

Член од
23 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
moze li nekoj da mi kaze stavam prevod na postar divx film i prevodot ne ide kako sto treba ili e ponazad ili e skroz ponapred ima li nekoe resenie da ide isto so filmot

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
moze li nekoj da mi kaze stavam prevod na postar divx film i prevodot ne ide kako sto treba ili e ponazad ili e skroz ponapred ima li nekoe resenie da ide isto so filmot
Побарај повеќе преводи и ако имаш среќа, некој ќе пасува.

Второ, на плеерот со кој гледаш филм (GOM, KM, BS....) има опција (побарај низ опциите) да го носиш преводот напред-назад за 0.5 или 1 секунда па да го подесиш.

G

GucciMane

Гостин
Незнам дали е софтверски проблем али да си прашам.. :)
Сабајлево на сред играње(Фудбал менаџер) ми се исклучи компјутерот без некое предупредување:toe: и се осети некоја миризба ко стопена пластика од кај напојувањето..а иначе претходно од пред 2-3 месеци кулерот на напојувањето бучеше коа го пуштав компјутерот и после 20-тина минути престануваше...
Дојден му е крајот на напојувањето или?:pipi:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Незнам дали е софтверски проблем али да си прашам.. :)
Сабајлево на сред играње(Фудбал менаџер) ми се исклучи компјутерот без некое предупредување:toe: и се осети некоја миризба ко стопена пластика од кај напојувањето..а иначе претходно од пред 2-3 месеци кулерот на напојувањето бучеше коа го пуштав компјутерот и после 20-тина минути престануваше...
Дојден му е крајот на напојувањето или?:pipi:
НЕ ќе да е софтверски.....:nesum: ... Ново напојување изгледа ќе треба, земиси сега ако имаш пари некое поквалитетно...:smir:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
86
Поени од реакции
15
Малку помош!!!!Пред некое време го избришав MSN 9 зашто ми се кочеше додека пишував и сакав одново да го симнам и да го инсталирам...АМА никако да успеам во тоа.Пробував на многу начини,го симнував инсталерот,ми го праќаа,не можев да ја отворам страната на microsoft за да го симнам од таму...Го форматирав компјутерот и успеав некако да го снимам 8.5 ама не го отвара,секогаш ми се појавува

A network error occurred while attempting to read from the file:
C:\Windows\Installer\Install_WLMessenger.msi
........сега не можам ни да го избришам,истата порака ми се појавува!

Што значи овој ерор???Како можам да го решам???Ретко кој сеа седи на мсн ама стварно имав контакти што ми требаат а не можам да дојдам до нив :( Стварно ќе бидам благодарна ако на некој нема да му биде тешко и ќе ми објасни што треба да правам...

M

Mr.InF3ction

Гостин
Малку помош!!!!Пред некое време го избришав MSN 9 зашто ми се кочеше додека пишував и сакав одново да го симнам и да го инсталирам...АМА никако да успеам во тоа.Пробував на многу начини,го симнував инсталерот,ми го праќаа,не можев да ја отворам страната на microsoft за да го симнам од таму...Го форматирав компјутерот и успеав некако да го снимам 8.5 ама не го отвара,секогаш ми се појавува

Што значи овој ерор???Како можам да го решам???Ретко кој сеа седи на мсн ама стварно имав контакти што ми требаат а не можам да дојдам до нив :( Стварно ќе бидам благодарна ако на некој нема да му биде тешко и ќе ми објасни што треба да правам...
Пробај избриши со ZapMessenger.
И ако успеее симни ии нсталирај најновата верзија.
А можеш без многу мачење да инсталираш aMsn алтернатива за WLM.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913

Со ZapMessenger пробај, ама цел може и да не се избрише, така да со Windows CleanUp Utility ќе избришеш се што почнува со Windows Live, и немаш проблеми....позз :smir:

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Прво види го целосното име на филмот на крајот го пишува видот на снимката (DVD-RIP,DVDR) ќе одиш на titlovi.com и под името на филмот го пишува видот на снимката.

Член од
23 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
Прво види го целосното име на филмот на крајот го пишува видот на снимката (DVD-RIP,DVDR) ќе одиш на titlovi.com и под името на филмот го пишува видот на снимката.
ok fala ti

--- надополнето ---

kako da izrezam dva dvd filma na edno dvd cd, jas izrezav ama avtomatski edniot film mi se stavil vo audio i toj na dvd player ne mozes da go gledas nego samo toj sto vlegol vo video, aj ke ve molam za pomos

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
ok fala ti

--- надополнето ---

kako da izrezam dva dvd filma na edno dvd cd, jas izrezav ama avtomatski edniot film mi se stavil vo audio i toj na dvd player ne mozes da go gledas nego samo toj sto vlegol vo video, aj ke ve molam za pomos
DVD филм - 4.7 GB
DVD CD - 4.7 GB
2 x DVD филмови = 9,4 GB

Како прво не е изводливо....:toe:

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
DVD филм - 4.7 GB
DVD CD - 4.7 GB
2 x DVD филмови = 9,4 GB

Како прво не е изводливо....:toe:
Големината на филмот е 4.7 гб? Не е можно толку да е, еден филм со обична снимка е по 700 мегабајти.

Инаку имав едно програмче ( не ми текнува на името) ги спојував филмовите, моето ДВД кога ставев ЦД немаше мени па така понуваше првиот филм, кога завршеше тој автоматски почнува вториот филм.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Големината на филмот е 4.7 гб? Не е можно толку да е, еден филм со обична снимка е по 700 мегабајти.
Прочитај погоре, тој вика сака 2 DVD филмови на 1 DVD цд... Еден DVD филм стандард е околу 4 GB...

Член од
23 јануари 2011
Мислења
13
Поени од реакции
0
znaci jas gi konventiram i eden film mi doagja okolu 2 giga taa da slobono moze da staam 2 filma, no dali ako jas vo neroto go izbrisam audio fajlot i edniot film go stavam vo video a drugiot onaka slobodno dali ke se pustaat eden po drug, ili pak daj mi ja taa programata so se spojuvaat eden posle drug

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
znaci jas gi konventiram i eden film mi doagja okolu 2 giga taa da slobono moze da staam 2 filma, no dali ako jas vo neroto go izbrisam audio fajlot i edniot film go stavam vo video a drugiot onaka slobodno dali ke se pustaat eden po drug, ili pak daj mi ja taa programata so se spojuvaat eden posle drug
До толку стар (чкарт) DVD плеер имаш што не ти пушта DivX па мораш да правиш DVD VIDEO???

Напрај си ги во DivX од по некои 700-800 МВ или уште подобро СИМНИ СИ ГИ ОД НЕТ, набутај 4-5-6 филмови на едно DVD
(ако толку веќе сакаш да режаш, јас не сум режал 100 год. од дамна преминав на USB) и терај.

За што намена ти е ова? Која ти е крајната цел?

Kajgana Shop

На врв Bottom