Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За 3d анимации 3d Max е најдобар софтвер.
Само има баеги за совладување подобро пробај прво со 2д анимации и користи Adobe Flash полесен е за работа и за совладување.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Како да стаам пас на фолдер? пр. ако сакам да отворам некој фолдер, да ми побара пас, па да пишам за да можам да го отворам фолдерот. Ај ако може побрзо, any solutions.

Фала. btw OS: Vista.. :wink:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
Како да стаам пас на фолдер? пр. ако сакам да отворам некој фолдер, да ми побара пас, па да пишам за да можам да го отворам фолдерот. Ај ако може побрзо, any solutions.

Folder Lock !!!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522

Има такви многу програми, еве пример оваа провери ја.

П

Паган-др

Гостин
Доле на таскбарот ми стоеше тоа Show Desktop и ми се направи после онаа сликичка кога неможе да најде нешто или неможе да го отвори (бел лист со внатре ко прозорче отворено). Кога кликам ми го дава тоа Missing Shortcut и Browse. Чаре да го средам?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Доле на таскбарот ми стоеше тоа Show Desktop и ми се направи после онаа сликичка кога неможе да најде нешто или неможе да го отвори (бел лист со внатре ко прозорче отворено). Кога кликам ми го дава тоа Missing Shortcut и Browse. Чаре да го средам?
Изволте :)

B

BELIEVE ME

Гостин
Е сега се изнервирах.
Дајте линк да ја свала 3д max 2009 преку торент посто идев со обично download i ми падна нето и бех стигнал до 450 мегабајти и сега пак од почеток.
Ебати и помошта со ја дадовте.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
ама пак за некои 7 дена треба да ја бришам и да ја инсталирам.
ако може crack ili serial number да ми дадете или license code така не бива.

а и ако може да кажете некоја јака програма за правење на 3д анимации ми се јави желба тоа да правам.
се друго сум пробал па уште и ова. и од кај може да ја свала full и бес пари се разбира.
Е сега се изнервирах.
Дајте линк да ја свала 3д max 2009 преку торент посто идев со обично download i ми падна нето и бех стигнал до 450 мегабајти и сега пак од почеток.
Ебати и помошта со ја дадовте.
3ds max не е за почетници. Најдобро почни со blender 3d кој е бесплатен. Има неколку книги и еден куп туторијали.
Прво се учи моделирање и малку текстурирање, после понапредно текстурирање, и анимацијата е на крајот.

Откако ќе поднаучиш префрли се на 3ds max или maya.

Јас се занимав еден краток период со блендер и толку. Изодив 20-30 туторијали, направив нешто свое (ситници, пример земјата се врти околу сонцето) и тоа.

B

BELIEVE ME

Гостин
Абе колку пати треба да повтора.
не ми кажувајте дали е за почетници или за искусни јас прашав да ми дадете линк да ја свала преку торент.
Што ве засега дали сум почетник.
Тоа што ви потражив тоа дајте а не ти си почетник, еве ти друга програма ,
така се нервирам до 100 левел.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Абе колку пати треба да повтора.
не ми кажувајте дали е за почетници или за искусни јас прашав да ми дадете линк да ја свала преку торент.
Што ве засега дали сум почетник.
Тоа што ви потражив тоа дајте а не ти си почетник, еве ти друга програма ,
така се нервирам до 100 левел.
Море батка. Ти линк не знаеш сам да си го најдиш а професионалец ми изигруваш. За една секунда најдов торент од 3дс макс 2010. веројатно истиот што инфекшн ти го пратил.

Инаку оригинален 3ds max 2010 кошта 3500 $. Да се знаеш.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Море батка. Ти линк не знаеш сам да си го најдиш а професионалец ми изигруваш. За една секунда најдов торент од 3дс макс 2010. веројатно истиот што инфекшн ти го пратил.
od zamunda? ако е тоа сигурно работи зш јас го симнав за себе:pipi:

С

Спенсер

Гостин
незнам што се дешава... пример,разгледувам кајгана,и да влезам у темава,од прва несака, треба 2-3 пати да кликнам за да влезе...и на опера и на ИЕ...правев формат исто...у пм...нз шо да му правам

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
незнам што се дешава... пример,разгледувам кајгана,и да влезам у темава,од прва несака, треба 2-3 пати да кликнам за да влезе...и на опера и на ИЕ...правев формат исто...у пм...нз шо да му правам
Или е вирус или е проблем со глувчето.
Ти можи си правел формат, ама дали си го исчистил вирусот како што треба. Пример вирусот се копира на Д и си прави autorun. Ако тој ауторун не си го отстранил, џабе си форматирал. Ако се форматира после оштета од вирус, веднаш после формат се влегува во Command Prompt да се отстрани било како autorun. Не смее да се отвори my computer и да отвори партиција со двоен клик додека не се избрише ауторун. Еве како.
А можно е и да немало никаков ауторан, ама вирусот да се втерал отпосле. Да не исклучуваш firewall. Никако тоа.

Ова со вирусот е помалку можно. Според мене повеќе можно е да е проблем со глувчето. Пробај со друго здраво глувче, а и твоето пробај го на друг комјутер.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Спуштив фотошоп од замунда, ама незнам со која програма да ги отворам фајловиве. Некој да не знае...?

Kajgana Shop

На врв Bottom