Ti treba xp so implementirani SATA drajveriЌе ве молам за помош!!!
Купив нов лаптоп и на него имаше инсталирано дос. Сега сакам да му ставам XP и го правам тоа со боотабле цд се во ред си почнува, но кога ќе трепа Setup has starting windows ми се исклучува се појавува сина позадина со порака:
A PROBLEM HAS BEEN DETECTED AND WINDOWS HAS BEEN SHUT DOWN TO PREVENT DAMAGE TO YOUR COMPUTER...
Ако може некој да ми каже што е проблемот и како да го средам.
Ви благодарам однапред!!!
More trgni go podaleku mikrofonot od zvucnicite ti se javuva fonijaЛуге па ја со мојте проблеми.
Сега имам проблем со микрофонот кога снимаш или кога разговараш со него, на пример преку: Skype, се јавува пиштење во позадина.
Ако некој имал сличен проблем и ако знае совет нека пише.
Добро де,знам дека не е софтвер.. мн повише време сум од тебе на форумов :baeh:Ова според мене не е софтвер . Отворете го куќиштето и видете, 99,8% е некој кулер, пипни ги кулерите. Ке видиш кој бучи ќе го средиш . Провери го и кулерот од напојувањето.
Ако нема гаранција нека отвори и нека ги исчисти кулерите за процесор и графичка.На другар ми куќиштето почна да зуи да брчи нон-стоп,кулерот си лади како и обично, до што ли би можело да биде проблемот ?
ОК е сега тука имамStart - Run - msconfig - Startup
Тука најди и отштиклирај wgatray.exe или било што поврзано со ова Geniune advantage!
има програма за бришење. дај меил ке ти ја пратамGenuine прозорецот ми се појавува секогаш кога го стартувам компјутерот, не прави проблеми, ѕвездата ја нема во task bar и никако неможам да го избришам.. Чаре ?
П.С. у sistem 32 фајлот wgatray.exe го нема
ОК е сега тука имам
Normal startup
Diagnostic startup
Selectiv startup
Кое од овие 3 да селектирам и потоа бара да се рестартира компјутерот..