Помош, софтверски проблеми и совети

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Имав еден пач за ПЕС 2010 ама антивирусот ми го препознаваше како вирус и се обидуваше да ми го избриши. Затоа exe-то го енкриптирав (тогаш на компјутерот имав ХР). Сега го преинсталирав и имам Windows 7 и со ништо живо не можам да го отворам exe-то ниту да го копирам, преместам и сл. HELP?
Не сум сигурен дали има и за Windows 7 програма Unlocker. Ако ја има симни ја. Ако не види на гугл некоја слична програма на таа за Windows 7.

Член од
21 мај 2010
Мислења
70
Поени од реакции
29
:nesvest: Офф кај да ги најдам сега овие драјвери за хард дискот?

T

Tetro

Гостин
:nesvest: Офф кај да ги најдам сега овие драјвери за хард дискот?
Ако не можеш да ѓи најдеш драјверите, можеш само да си смениш во БИОС-от да ти го гледа хардот како IDE, и ќе ти го прочита пред инсталација

F.A.

Smile Now, Cry Later
Член од
17 април 2007
Мислења
862
Поени од реакции
3
имаш некој ауторан вирус на партицијата закачено.
а земи си асален антивирус, па скенирај и чести
Хммм земав Norton Internet Security, скенираше и најде некои Cookies, ама за ова ништо. Пак е така. :( Или Internet Security нема врска со Анти вирус?

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Јас мислам дека ако симнеш Windows верзија со SATA драјвери, ќе нема проблем.
Овој проблем се јавува најчесто ако ОС се инсталира на лап топ.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Здраво на сите,

Имам сериозен проблем, кога ќе играм кантер(и др игри) после 5 минути fps од 99 се намалуваат на 30 и многу ми сецка до што е проблемов??

Исто така ја измерив и температурата на компонентите со speedfan дур играв , покажува дека процесорот иде над 50C, а графичката иде 50 или 51. Имам ATI Radeon X550.
Што да превземам во врска со греењето? или ок си е тоа?

Поздрав.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Хммм земав Norton Internet Security, скенираше и најде некои Cookies, ама за ова ништо. Пак е така. :( Или Internet Security нема врска со Анти вирус?
Антивирусите обичо не го бришат autorun.inf, оти тоа самото не е штетно (само го прават тој проблемот што го имаш). Или избриши го со алатката погоре или може рачно без да снимаш алатка и ќе се реши проблемот. [post=3271776]Еве како рачно[/post].

--- надополнето ---

Здраво на сите,

Имам сериозен проблем, кога ќе играм кантер(и др игри) после 5 минути fps од 99 се намалуваат на 30 и многу ми сецка до што е проблемов??

Исто така ја измерив и температурата на компонентите со speedfan дур играв , покажува дека процесорот иде над 50C, а графичката иде 50 или 51. Имам ATI Radeon X550.
Што да превземам во врска со греењето? или ок си е тоа?

Поздрав.
Треба добро да се исчисти компјутерот, и ако е потребно треба да се стави нова термичка паста кај процесорот.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Не знаев каде да пишам, па ак не е за овде прашањево префлетего во соодветна тема, ама известете ме на профил каде. :)

Ми требит то белото шо е околу и то шо е останото да го избришите, значит да останит само портокалот. :)

Сликата:
Прегледај го приврзокот 29252

Фала однапред. :)

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Српско-македонски речник може да се најде негде по нетов?

Kajgana Shop

На врв Bottom