Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сонувам за повеќејадрен :pos2: :D

А систем ристор :S тешко, куп работи симнав денес, апдејтирав скајпови, опери и се останато и да ти кажам не ми се подесуваат пак истите глупости одвај ја средив операва... како ја зачичкале алал да им е, ќе го трпам вака значи, јбг :smir:
Скенираше вируси и spyware?
Како и да е во таа ситуација би било добро да направиш system restore без разлика на тоа што си додал нови работи од последниот restore point за секој случај да се увериш дали ќе се забрза работата на ОС.
Добро е да провериш во safe mode ако работи системот побрзо тогаш можеби некој драјвер, апдејт, програма ти прави проблем бидејќи во safe mode се лоадираат само критични фајлови и драјвери за работа.
Прочепкај пред да правиш формат.
ПС. Не користи registry cleaner-и за забрзување.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Како да одблокирам апликација на Фејсбук?
П.С Знам дека не е за тука прашањево,ама незнаев кај да прашам :toe:

--N-SOUND--

Street Dragster
Член од
22 февруари 2009
Мислења
252
Поени од реакции
6
незнаев кај да го поставам прашањето,коа ставам филм со превод на ЦД и истиот коа ке го пуштам на ДВД со српски превод букви како Ч не ги прикажува како може да се реши овој проблем:salut:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
незнаев кај да го поставам прашањето,коа ставам филм со превод на ЦД и истиот коа ке го пуштам на ДВД со српски превод букви како Ч не ги прикажува како може да се реши овој проблем:salut:
Таков ти е DVD плеерот.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
При секое вклучување на компјутерот по 2 пати ми излегува "Found New Hardware Wizard". Знае некој како да го исклучам, да не излегувА?

П

Паган-др

Гостин
Може да се тргне тоа на најновата верзија на Опера кога пишувам страна да ми ја искуца целата под срч барот?

Член од
1 март 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
na lap topot nemozam da slusam nikakov zvuk se e namesteno na najglasno ama dzabe.ako moze pomos:raz:

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Барам програма за обработка ВИДЕО килови!

Значи, сакам да направам филмче со некои убиства од кантер страјк со FRAPS...

Потребна ми е програма за сечење на видео, пример кај што правам убиства тие делови да ги зачувам од клипот. За да можам со мови мејкер да работам!...

Поздрав!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
А Movie maker неможе да сечи?

Туку ај види го ова [post=3263082]мислење[/post]

kam

kamikaza
Член од
16 април 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
Здраво
Инсталирав Виндовс 7 и сега сараунд звучниците не ми работат
Пред тоа имав XP и сараундот 5,1 ми работеше перфектно сега со Windows7 ми работат само предните два звучници. Пробав да го подесам од контрол панел и ги ставив на 5,1 ама џабе пак само предните два работат.
Дали има чаре за ова или треба и на некое друго место да се подесува и дали треба и winamp-от некаде да го подесам оти e истиот кој го користев на XP и таму не требаше ништо да се подесува освен во контрол панел да стои 5,1 и сите звучници си работа.
Поздрав.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Значи, сакам да направам филмче со некои убиства од кантер страјк со FRAPS...

Потребна ми е програма за сечење на видео, пример кај што правам убиства тие делови да ги зачувам од клипот. За да можам со мови мејкер да работам!...

Поздрав!

Windows Movie Maker или Sony Vegas Movie Studio

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
земав лаптоп нов, стаив виндоус 7 на него. откога ќе се стартува(до десктоп) во таск менаџер глеам има околу ~42 процеси. со што програм да ги намалам, за побрз старт? кои се битните процеси за работа, односно, од кај да знам што да прекинам, а што да оставам ко што си е?
мислам ме капирате...

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
земав лаптоп нов, стаив виндоус 7 на него. откога ќе се стартува(до десктоп) во таск менаџер глеам има околу ~42 процеси. со што програм да ги намалам, за побрз старт? кои се битните процеси за работа, односно, од кај да знам што да прекинам, а што да оставам ко што си е?
мислам ме капирате...
најлесно ти е ти сам да ги проверуваш процесите преку гоогле и кога ќе знаеш кој процес од која програма е - ќе видиш и сам дали ти е потребен при старт aп

Kajgana Shop

На врв Bottom