Помош, софтверски проблеми и совети

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Некој .avi ресајзер програм, или совет како да ја смалам резолуцијата на видео фајлот, имав доста добро програмче... на кое за жал не му го памтам името... прекопав по гугл за некои resizers ми дава некои срања кои не работат (пример од 800х600 на 300х100 сакам да го направам видеото)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.316
Некој .avi ресајзер програм, или совет како да ја смалам резолуцијата на видео фајлот, имав доста добро програмче... на кое за жал не му го памтам името... прекопав по гугл за некои resizers ми дава некои срања кои не работат (пример од 800х600 на 300х100 сакам да го направам видеото)
Го рекламирам као да го имам произведено програмов :) ама ми врши работа...ваљда и за ова ќе послужи. Не е класичен ресајзер, но има и таква опција.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3279976&postcount=92

Само да те предупредам - кога спојувам превод и видео знае малку звук-слика синхронизацијата да се зезне, а за намалување на големината неам пробано (сега баш пробувам да видам што чудо ќе излезе) али ваљда нема да се "раштимува".
Вака изгледа главниот прозорец (најдолу има опција за подесување висина-ширина)

апдејт, еве ти Апо резултати од квалитетот на слика у влц плеер (звук слика си остана синхронизирано)
првата е оригинал 624х352

втората намалена пропорционално (до тоа било "замачкувањето" на сликата) на 321х176

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Може ли со ИДМ да се симнуваат рапидшер линкови?

И уште нешто: Корисник сум на Он-нет т.е. сега Оне интернет и реализиран сообраќај проверувам на страната secure.on.net.mk. Е сега гледам таму сеуште ми покажува дека имам потрошено 5гб, а имам инсталирано и Ду-метер кој ми е подесен да ме известува кога ќе ги надминам 10-те гб. Ме предупреди сега, а баш симнувам 2 торента. Што е поверодостојно!?

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726

И уште нешто: Корисник сум на Он-нет т.е. сега Оне интернет и реализиран сообраќај проверувам на страната secure.on.net.mk. Е сега гледам таму сеуште ми покажува дека имам потрошено 5гб, а имам инсталирано и Ду-метер кој ми е подесен да ме известува кога ќе ги надминам 10-те гб. Ме предупреди сега, а баш симнувам 2 торента. Што е поверодостојно!?

На он.нет треба да се дисконектираш и пак да се конектираш за да ти се смени бројчаникот што ти брои трансфер.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
На он.нет треба да се дисконектираш и пак да се конектираш за да ти се смени бројчаникот што ти брои трансфер.
Знам, знам. Но повторно си покажува толку 5, веќе 6, додека Du-meter ми покажува вкупен сообраќај 11Гб. Нема да е лошо пред крај на месецот да направам еден принт-скрин од secure.on.net.mk!

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Дечки имам еден проблем,пробувам да изрежам филм на двд цеде, форматот на филмот е .мкв, го пуштам нерото идам Дата ДВД и кога пробувам да го ставам филмот ми го појавува следново :

Што го мачи ?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Па пробај ако ја имаш програмата. Иначе за Рапидшер и останати слични сервиси најдобро е JDownloader

Дечки имам еден проблем,пробувам да изрежам филм на двд цеде, форматот на филмот е .мкв, го пуштам нерото идам Дата ДВД и кога пробувам да го ставам филмот ми го појавува следново :

Што го мачи ?
Кога ќе правиш нова компилација во тоа прозорчето од левата страна има да избериш ISO, DVD-Video, итн. Е од таму, избери го UDF или UDF+ISO. UDF ќе заврши работа (ако сакаш пробај со UDF+ISO).

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Па пробај ако ја имаш програмата. Иначе за Рапидшер и останати слични сервиси најдобро е JDownloader

Кога ќе правиш нова компилација во тоа прозорчето од левата страна има да избериш ISO, DVD-Video, итн. Е од таму, избери го UDF или UDF+ISO. UDF ќе заврши работа (ако сакаш пробај со UDF+ISO).
Средив.. Фала многу :smir:

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392

Подобро ти е од таму кај што гледаш на он-нет страната колку имаш симнато,зашо и ја имам ду-метер и ми дава дека имам симнато 19гб,и дека имам кабловскиl интернет,кога идам на нивната страна да проверам колку имам симнато ми дава 15.50 гб,а на ду-метер 19 гб,јас мислам дека подобро ти е од главната страна отколку од ду-метер зашо не е точен баш ду-метерот

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Штотуку го преинсталирав компј. и гледам во device manager остана да се инсталира уште RAID controller (жолтото прашалниче).При последната преинсталација не го побара тоа.
Како може да се справам со ова? :smir:

T

Tetro

Гостин
Имам windows 7 веќе 2 месеци, работеше совршено до пред 2-3 дена кога ми јави дека имам уште 10 дена од користењето, дали можам да го преинсталирам со друга верзија, притоа да не ги изгубам податоците и инсталираните драјери и програми?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам windows 7 веќе 2 месеци, работеше совршено до пред 2-3 дена кога ми јави дека имам уште 10 дена од користењето, дали можам да го преинсталирам со друга верзија, притоа да не ги изгубам податоците и инсталираните драјери и програми?
Ти имаш инсталирано RC1 верзија која трае до 1 Март 2010 година. Најди си Windows 7 Ultimate RTM, и најди си на гугле како да направиш апдејт од RC1 во RTM

Kajgana Shop

На врв Bottom