Помош, софтверски проблеми и совети

go-kart

karting MANIAC
Член од
3 март 2009
Мислења
24
Поени од реакции
2
ke moze li nekoj da mi kaze kako da instaliram ili pojma neam kako da stavam na PCvo makedonska podrshka ! OS ne mi e original :S i nebiva da go simnam od microsoft...ako moze nekoj da pomogne.... :nesvest:

Член од
28 јануари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
68
Еден друг член имаше ист проблем. [post=3271776]Еве го решението[/post].

ABBYY FineReader 10 - препознава текст на (скенирана) слика. (сѐ што се скенира се внесува како слика, па со оваа програма со претвара во текс)

ABBYY PDF Transformer 3.0 - претвара ПДФ (со текст, слики и останато што има во него) во други формати вклучувајќи го и Word, и обратно. Што имам гледано, работи одлично (јас лично немам работено со ниеден).

И двете се купуваат. Пробни верзии имаш од нивниот сајт.
добар одговор
фала
п.с. фала и на другите одговори но овој највеќе ми помогна :)

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
знае ли некој дали можам да го решам ова Genuine Microsoft срање (you may be a victim of software counterfeiting)??? црна позадина нон-стоп...
освен форматирање и нова инсталација има др.решение?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
знае ли некој дали можам да го решам ова Genuine Microsoft срање (you may be a victim of software counterfeiting)??? црна позадина нон-стоп...
освен форматирање и нова инсталација има др.решение?
Провери си ПП

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
An audio device was disconnected or reconfigured. Verify that the audio device is connected, and then try to play the item again.
Воа ми го дава додека слушам музика во ВМП12.
Знае ли некој шо му е бутурот?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812

Излегвит на секое, не можам никако да го средам. Чаре?

Fantom напиша:

Плус, во task manager кај processes имам едно милион rjvjlsvw.exe... Чаре и за ова?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Што анти вирус имаш, дали скенира со него. исто така симни си ццлеанер, и пушти го нека исчисте.:helou: Пиши што си направил

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Еј ке може некој да ми каже колку пари е ставање на 1 ГБ рам ?

V

Viktor g

Гостин
Имам проблем со win rar еве што ми јави коа го отпакувамUnexpected end of archive The volume is corrupt значи фајлот нема пас така сто:toe: помош

зависи каде од 500-1500

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.270
Имам проблем со win rar еве што ми јави коа го отпакувамUnexpected end of archive The volume is corrupt значи фајлот нема пас така сто:toe: помош
Не си ги симнал сите делови од рарот и не може да се отпакуваат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Утната е темата.
Инаку имаш ценовници на интернет не би сакал да ги рекламирам фирмите побарај на google од неколку ИТ компании во земјава.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
An audio device was disconnected or reconfigured. Verify that the audio device is connected, and then try to play the item again.
Воа ми го дава додека слушам музика во ВМП12.
Знае ли некој шо му е бутурот?
Реинстал на драјверите за звучната (значи бришеш сегашни, рестартираш, инсталираш најнови, рестартираш)

Плус, во task manager кај processes имам едно милион rjvjlsvw.exe... Чаре и за ова?
Оди во RUN, пиши msconfig, па оди во Startup и таму среди си кои сервиси да ти стартуваат заедно со Windows. И шутни го (end process) на сите rjvjlsvw.exe

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
има ли некој free програм за видео обработка? и да ми пушти линк на пп. или некој торент со key generator и се туто комплето? =)

Kajgana Shop

На врв Bottom