Помош, софтверски проблеми и совети

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Па нод32 ми скенире првиот пат најде 1 вирус на почетните 20% а сега на 35% не најде, што е работата. ..
Инаку со ова што викате вие, кога ке одам System Restore и што да направам после? Не ми е јасно, дали има нешто за правење или така само да отидам ...

Инаку после ке пробам затоа прашувам сега ...
Ќе ти излезе календар за на коо дата сакаш да го вратеш компјутеро ке кликнаш тама на коо сакаш и готово :toe:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Ќе ти излезе календар за на коо дата сакаш да го вратеш компјутеро ке кликнаш тама на коо сакаш и готово :toe:
Добро е.

Сега ми заврши нод32 со скенирање најде 1 вирус, би требало да го избриша сега ке видам дали ке биде во ред ако не е ке направам така, ама се надевам дека го избришал вирусот.

СЕПАК ФАЛА НА СИТЕ ШТО МИ ДАДОА СОВЕТ.
:smir::helou:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Па нод32 ми скенире првиот пат најде 1 вирус на почетните 20% а сега на 35% не најде, што е работата. ..
Инаку со ова што викате вие, кога ке одам System Restore и што да направам после? Не ми е јасно, дали има нешто за правење или така само да отидам ...

Инаку после ке пробам затоа прашувам сега ...
Kликни system restore и ќе видиш за што се работи..Поентата на тој ристор е да се вратат сите податоци до датата до која ти ќе одредиш. Стисни го, и ке се снајдеш.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Kликни system restore и ќе видиш за што се работи..Поентата на тој ристор е да се вратат сите податоци до датата до која ти ќе одредиш. Стисни го, и ке се снајдеш.
Не се враќаат со систем рестор сите податоци.

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Zdravo

Go formatirav komjuterov i nemam zvuk kako da znam koj drajveri da gi instaliram?mozit link?? poz

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Go formatirav komjuterov i nemam zvuk kako da znam koj drajveri da gi instaliram?mozit link?? poz
Инспекторат!
Направи мала истрага по компјутерот и види кој звучен чип го имаш ..па после линк

или пиши со име и презиме матичната плоча....

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
Имам проблем со звукот... ми се инсталираше новиот драјвер за RealTek HD audio,но ми вади само 10% од звукот.Кога ке го ставам на макс исто.Прво мислев дека е до слушалките но сепак не.

Помош?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам проблем со звукот... ми се инсталираше новиот драјвер за RealTek HD audio,но ми вади само 10% од звукот.Кога ке го ставам на макс исто.Прво мислев дека е до слушалките но сепак не.

Помош?
На се ти вади слаб звук? (winamp, филмови, msn, skype...)

Сигурно се ти е на максимум ставено преку контрол панел?

Пробај во Safe Mode каков звук ќе вади.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
На се ти вади слаб звук? (winamp, филмови, msn, skype...)

Сигурно се ти е на максимум ставено преку контрол панел?

Пробај во Safe Mode каков звук ќе вади.
Отидов преку Safe Mode но на слушалката доле десно имаше икс,,,после
TrobleShothing и следново...

One or more audio service isnt running Not Fixed

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Отидов преку Safe Mode но на слушалката доле десно имаше икс,,,после
TrobleShothing и следново...

One or more audio service isnt running Not Fixed
Од кога ти прави вака?
Пробај избриши ги драјверите за звучната, и после симни ги и инсталирај ги официјалните драјвери од твојата матична, види со тие дали ќе ти прави проблем. Ако имаш Windows 7, остај го сам нека најде драјвери преку Windows Update.

Inspektorat

Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Инспекторат!
Направи мала истрага по компјутерот и види кој звучен чип го имаш ..па после линк

или пиши со име и презиме матичната плоча....

Kako da vidam so zvucen cip imam? Nemat nekoj standardni drajveri za zvuk???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Kako da vidam so zvucen cip imam? Nemat nekoj standardni drajveri za zvuk???
Има стандардни, оние кои ги инсталира самиот Windows (ХР, Vista, 7) после инсталација/после формат.

Симни си EVEREST и провери преку тоа. Ама најверојатно имаш некоја REALTEK on-board звучна картичка.

За најточно, оди на официјалната страна од матичната, и види што се има на матичната.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
Немам срека ја со ова...

Инсталирав драјверите од цдто за матична...прво вика дека не се компатибилни драјверите,после го инсталираше ,,,рестарт и пак исто.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Немам срека ја со ова...

Инсталирав драјверите од цдто за матична...прво вика дека не се компатибилни драјверите,после го инсталираше ,,,рестарт и пак исто.
Што Windows користиш? И драјверите за кој Windows ти се? И која матична ја имаш?

И имаш Realtek HD Audio така?
Ако ти е оваа, оди во BIOS, таму (во advanced chipset мислам беше, нешто така) треба да има да наместиш дали да биде HD Audio или Avance 97. Пробај смени, види дали ќе се оправи.

Inspektorat

Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Има стандардни, оние кои ги инсталира самиот Windows (ХР, Vista, 7) после инсталација/после формат.

Симни си EVEREST и провери преку тоа. Ама најверојатно имаш некоја REALTEK on-board звучна картичка.

За најточно, оди на официјалната страна од матичната, и види што се има на матичната.
Device Description Type
Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI
ova mozit da e brat?

Kajgana Shop

На врв Bottom