Помош, софтверски проблеми и совети

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.277
Поени од реакции
9.394
Ја направив постапкава и го исчисти дискот, при што во CMD се појави цел диск дека е празен и на една партиција.

Но сега кога пробувам да го инсталирам Windows, пак ги даде двете партиции со меморија зафатени како што беа претходно и пак не може во C да го инсталирам оперативниот систем оти наводно немало доволно меморија и не може да се направи format или delete.

Потоа пробав во D и тргна инсталацијата и на 71% ми се појави ова "Windows cannot install required files the file may be corrupt or missing. Make sure all files required for instalation are avalible, and restart the instalation. Error code 0x80070570".

Што да направам сега?

Во предвид доаѓа да избришам/форматирам и сѐ од дискот ако е потребно.
Исто можеш да креираш и да бришеш партиција преку cmd, провери дали ти е MBR или GPT дискот што сакаш инсталираш виндовс на него, за виндовс 10 треба да е GPT. Истото можеш да го направиш преку CMD.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.954
Поени од реакции
7.598
Каде да ја инсталирам CrystalDiskInfo?
Зошто на хард дискот не можам, се рестартира. Објасни ми ако сакаш подетално.
Simni go na drug PC Strelec image i so Rufus go instaliras na prazen USB (4-8Gb).
Pri instaliranje mozhi Windows da ti prijavi 3-4 pati deka nekoj fajlovi se Virus AMA ne se!
Znach site gi odblokiruvash .
Na YouTube imas dovolno videa za Rufus i Strelec image

Usb Stick vo defektniot PC i go bootuvash od USB so Windows 10.
Wo toj Windows ti se instalirani site programi shto ti trebaat za da proverish dali diskot e defekten, imash i antivirus program i program za Format i ....

Probaj dali ce uspees da spasish nekoj dokument .
I vo sekoj sluchaj baraj nov Harddisk

Член од
2 ноември 2015
Мислења
205
Поени од реакции
53
Исто можеш да креираш и да бришеш партиција преку cmd, провери дали ти е MBR или GPT дискот што сакаш инсталираш виндовс на него, за виндовс 10 треба да е GPT. Истото можеш да го направиш преку CMD.

Пробав со постапкава и кога ќе напишам convert GPT, се појавува Virtual Disk Service error: The specified disk is not convertible. CDROMs and DVDs are examples of disks that are not convertable. The reason is that by using windows built-in utility to convert disk type, како на сликата подолу:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.277
Поени од реакции
9.394
Пробав со постапкава и кога ќе напишам convert GPT, се појавува Virtual Disk Service error: The specified disk is not convertible. CDROMs and DVDs are examples of disks that are not convertable. The reason is that by using windows built-in utility to convert disk type, како на сликата подолу:
Ај провери у биос дали ти е наместено legacy или uefi.
Исто погоре ти сугерираа да превиш преку rufus само извади си windows iso од официјалната страна на микрософт.

Kajgana Shop

На врв Bottom