Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Имам проблем со графичката.
Земав HD 3850 Saphire снимив драјвери се ама во игрите се појавуваат црни црти, моделите на некои места се невидливи итн итн.
Е сеа на мојата матична (http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4CoreDual-VSTA&s=775) од ASRock вика дека треба Bios да се апдејтува за оваа графичка, па тоа ли е проблемот?

На XP се снима графичката и ја чита ама во PCI Device имам еден што е troubleshooting на исто место како графичката (PCI slot 17, device 0) само разлика е дека на едното пишува Function 0 а на другото Function 1 (графичката и PCI Device - от)

Или некое друго чаре освен флешување има?
Дали ептен педантно ги сними драјверите? То ест дали ги пребриша старите, искористи некој драјвер чистач во сејф мод, па инсталира нови, и инсталира тазе директх? А убоо ти реков на МСН дека ке си имаш проблеми со таа плоча кога-тогаш:smir:

Уствари видов на сајтот на ASSrock дека има печ. Нема друго чаре, флешувај чим и они викаат дека треба.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нц не ги избришав убаво...
ај ќе дојдам на мсн да видам шо програм да зеам за чистење

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Пред да ми се статрува компјутерот до крај и се ппојавува едно прозорче и незнам тошно што пишуваше но знам дека треба да стиснам или Resolve now или Resolve later. Што да правам со ова за да го снема?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Пред да ми се статрува компјутерот до крај и се ппојавува едно прозорче и незнам тошно што пишуваше но знам дека треба да стиснам или Resolve now или Resolve later. Што да правам со ова за да го снема?
Треба да ни кажеш што точно пишува во прозорчето, до збор. Така идат работите тука.

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Знам дека така идат ама си викам да не сте запознаени со ова па побрзо да го решам проблемот. :icon_lol: Ај утре ќе видам што точно пишува.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Како може да направам ваков ефект (по можност во Sony Vegas):
1.

(како што е заокружено со црвено, т.е на врвот и на дното од клипот)

2.

(да вметнам повеќе клипови во еден и вака да се подели)
Фала!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Знам дека така идат ама си викам да не сте запознаени со ова па побрзо да го решам проблемот. :icon_lol: Ај утре ќе видам што точно пишува.
ако не ти фаќа читалото :) сликај само без блиц аман.

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Ова е WGA од Microsoft, апдејт за Windows XP, кој проверува дали твојот XP е лиценциран. Ако не е, се појавуваат такви предупредувања, кои секој момент те тераат да купиш лиценца за XP. Овде имаш повеќе за тоа.
За решавање на проблемот, ке ти пуштам еден фајл по пп, па види што ке направиш.

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Ова е WGA од Microsoft, апдејт за Windows XP, кој проверува дали твојот XP е лиценциран. Ако не е, се појавуваат такви предупредувања, кои секој момент те тераат да купиш лиценца за XP. Овде имаш повеќе за тоа.
За решавање на проблемот, ке ти пуштам еден фајл по пп, па види што ке направиш.
Важи ај ќе видам

Член од
8 февруари 2007
Мислења
61
Поени од реакции
0
Важи ај ќе видам
Еј незнам дали го среди проблемот,ако не,ти пратив еден линк на пп и од таму симни го тој фајл и стисни таму кај тоа кај тебе RESOLVE LETTER што ти се појавува и инсталирај го овој фајл(имаш во него инструкции,ништо посебно само исталираш,стискаш кое сакаш бројче и готово)и ќе ти стане легален Windowsot,иначе овој проблем ти настанал поради автоматските апдејти што ти се уклучени.Тие можеш да ги исклучиш во control panel - windos security centar - turn off automatic updates - и ќе отидеш после скорз лево,најдоле кај што пишува Change the way Security centar alerts me и ќе отштиклираш се таму(три се).Мене ми се исклучени,го имав истиот проблем како тебе.Ако пак не сакаш да ги исклучиш,само со инсталирање на фајалот што ти го пратив ќе биде се ок!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
ај смени си АВ (анти вирус) софтвер зошто 80% од кејовите се на блеклист а верувам тоа ти е причина за барање на кеј..... има погоре во темава запишано за AVSAST антивирус бесплатен е и е доста добар.

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Еј незнам дали го среди проблемот,ако не,ти пратив еден линк на пп и од таму симни го тој фајл и стисни таму кај тоа кај тебе RESOLVE LETTER што ти се појавува и инсталирај го овој фајл(имаш во него инструкции,ништо посебно само исталираш,стискаш кое сакаш бројче и готово)и ќе ти стане легален Windowsot,иначе овој проблем ти настанал поради автоматските апдејти што ти се уклучени.Тие можеш да ги исклучиш во control panel - windos security centar - turn off automatic updates - и ќе отидеш после скорз лево,најдоле кај што пишува Change the way Security centar alerts me и ќе отштиклираш се таму(три се).Мене ми се исклучени,го имав истиот проблем како тебе.Ако пак не сакаш да ги исклучиш,само со инсталирање на фајалот што ти го пратив ќе биде се ок!
Фала. Сега е средено.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
ај некој ако има license key за kaspersky 07 нека го пише
Го немам користено овој антивирус, само можам да ти помогнам е, кога го внесуваш клучот, да бидеш исклучен од Интернет, бидејќи некои програми (без разлика дали се антивирусни или други), веднаш го проверуваат на интернет клучот. Веднаш после тоа оневозможни automatic updates на програмата!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom