Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Ај ако знај некој во ворд како да направам график со мали бројки пример 1.0333 оти кога ќе ја напишам ми ја заокружва на 10.333 и како можи покрај у-оската да напишам текст.Вака прави ако има повеќе од три децимали, а мене вредностите ми се со 4.Инаку офисот е про 2003
Фала

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Имаш екстра апликација? Ако имаш некоја апликација провери ја нејзе.
И не ми викај дека немаш.
Хинт: Fast Volume или нешто слично. Што и да е, нешто во тој стил е.
Од апликации за муика имам Winamp 5.5, Nero 8, BS Player 2, Van Basco's Karaoke Player, VLC Player.. Баш сега ги проверував, и не најдов ништо. Само Nero-во ми е нешто сумљиво, ке го проверам уште еднаш.

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
XP... и ќе остане уште минимум 1 година подобар од Vista.
XP druze zakon e Vista ti e samo dobra sminka
ЛоЛ...темава гледам дека е за : Помош , софт. проблеми и СОВЕТИ...

-Каков совет им давате? - Виста е Шминка??

П.С. - Јане...чичко Бил не работи 5 години на шминка оти тој нема козметичко студио отворено?!

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Па да друже, генерално е само шминка, ебате новиот кернел, модифициран ДОС со блокиран акцес за некои работи. У суштина секој Виндовс, од почетокот на Мајкрософт па до сеа е всушност еден мизерен ДОС со графички интерфејс (или шминка). Разликата помеѓу шминките е во модификациите што ги имаат направено на ДОС-от за да работи демек поубаво и побезбедно.

Вистата не нуди ништо повеке од XP освен поддршката за DX10, а реално гледано, во Македонија на прсти да ги броиш луѓето кои имаат доволно јак компјутер за да играат игри во DX10. Така да што к*р ке ни е Вистата???

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ЛоЛ...темава гледам дека е за : Помош , софт. проблеми и СОВЕТИ...

-Каков совет им давате? - Виста е Шминка??

П.С. - Јане...чичко Бил не работи 5 години на шминка оти тој нема козметичко студио отворено?!
Дали си ги погледнал (не прашувам дали си ги користел) open source оперативните системи па ќе видиш дека чичко Бил од таму ја собирал целата шминка, уште нешто целата таа шминка таму работи full на далеку послаби конфигурации. Да видиме кога полесно ќе се доаѓа до игрите што хит и на тие ОС колкава ќе биде застапеноста на производите на чичко Бил.

P

Princ

Гостин
Вратете се на темата. Ако нема тема за споредба помеѓу XP и Vista, отворете една. Овде не.

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Го форматирав компјутеров и пак заебава со звуков..
Од инсталирани програми, имам само тоа што е на сликата.
Конфигурацијата на компјутерот ми е овде, а драјверите што ги користам за матичната и звучната карта се тие што доаѓаат со неа. Дај кажете што да правам, ке полудам од толку што ме нервира ова..

Attachments

P

Princ

Гостин
Го форматирав компјутеров и пак заебава со звуков..
Од инсталирани програми, имам само тоа што е на сликата.
Конфигурацијата на компјутерот ми е овде, а драјверите што ги користам за матичната и звучната карта се тие што доаѓаат со неа. Дај кажете што да правам, ке полудам од толку што ме нервира ова..
Пак истата заебанција што беше онаа со Alt+Z па немаш звук?

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Пак истата заебанција што беше онаа со Alt+Z па немаш звук?
Да. Скроз истиот проблем. Мисам дека се две работи: или е некој вирус, па не е детектиран (зашто другиот HDD не го форматирав, може да е останат таму), или пак нешто драјверите зафркаваат сега (ова ми е чудно зашто истите драјвери ги користев и порано, па не се појавуваше ова (или можеби јас немам забележано).

П.С. Не е Alt + Z, туку Ctrl (со или без додатни команди).

P

Princ

Гостин
Да. Скроз истиот проблем. Мисам дека се две работи: или е некој вирус, па не е детектиран (зашто другиот HDD не го форматирав, може да е останат таму), или пак нешто драјверите зафркаваат сега (ова ми е чудно зашто истите драјвери ги користев и порано, па не се појавуваше ова (или можеби јас немам забележано).

П.С. Не е Alt + Z, туку Ctrl (со или без додатни команди).
Ептен чудно.
Кога барам информација на гугл за ова, ми дава апликации за таков начин на контролирање на звукот, ама некој да има проблем со тоа.

Вака, да направиме еден тест.
Оди Start па Run, и пиши msconfig во тоа кутијата па мавни OK.
Оди на Startup табот и дештиклирај све па стисни ОК.
Рестартирај и кажи резултат.

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Резултат од тестот е: компјутерот пак функционира исто. Ништо не се промени. Сега ке побарам драјвери за звучнава, па ке пишам што сум направил.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Можда ова не спаѓа овде, слободно преместете го. Дали некој го инсталирал SP3 RC1 ЗА WinXP и дали може да каже нешто повеќе за тоа од што се состои таа надградба?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Можда ова не спаѓа овде, слободно преместете го. Дали некој го инсталирал SP3 RC1 ЗА WinXP и дали може да каже нешто повеќе за тоа од што се состои таа надградба?
Би требало ништо ново да нема. Всушност СП3 е збир на апдејтите извадени од СП2 па навака, да ги има сите на купче. Мајкрософт нејќат да го средуваат ХР за да им се продава Вистата поише.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Би требало ништо ново да нема. Всушност СП3 е збир на апдејтите извадени од СП2 па навака, да ги има сите на купче. Мајкрософт нејќат да го средуваат ХР за да им се продава Вистата поише.
Сега го симнав па ќе видам!

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Сакам да прашам некој што е работата понекад седејки на компјутерот и при нормална работа негова ке се укочи сам од почеток ништо не вика после се укочува маусот и одеднаш слушам звук ( тит ) така нешто и морам да го рестартирам од куќиштето.Што може да е тоа некој овака од поискусните да ми каже.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom