Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 август 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
конфигурацијта ми ја даде DATASOFT иначе се наоѓа во гевгелија и чини 560 евра

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Едно прашање може и ќе биде глупо . :)
Имам ДВД режач TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D [CD/R/RW]
Проблемот е тоа што режам на пример едно cd филм или музика не е важно и се ок , цедето си е нарежено , и сега кога го вадам цедето и после пак го ставам во двд то на пример да го гледам филмот , воопшто не го чита F:/ is not accessible. Incorrect Funkcion. А кога цедето го ставам во двд или во друг компјутер најобично го чита . Па ако знае некој и може нека ми каже што е проблемот и како да го поправам . :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Проблемот е тоа што режам на пример едно cd филм или музика не е важно и се ок , цедето си е нарежено , и сега кога го вадам цедето и после пак го ставам во двд то на пример да го гледам филмот , воопшто не го чита F:/ is not accessible. Incorrect Funkcion. А кога цедето го ставам во двд или во друг компјутер најобично го чита . Па ако знае некој и може нека ми каже што е проблемот и како да го поправам . :)
Го финализираш дискот?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
сакам да купам нов ком. дали ова е добра конфигурација
плоча (msi -k9n neo v2) така нешто беше
процесор amd atnlon64 4200+ dual core
1GB RAM DD2 kingmay/800mhz
HDD 160GB SATA (16MB CACHE)
МОНИТОР 19"
ГРАФИЧКА 7300LE 256MB DDR2
DVD-RW LG И ДА НЕ НАБРОЈАВУМ ПОВЕЌЕ
Катастрофа плоча
Закон процесор
Kingmax е рамот изглеа, добро рамче
Ок хард диск
Монитор дур не кажеш производител и модел неможам ништо да кажам
Графичка ОПШТА Катастрофа
Просечен режач

Цена: Ако е 560е со 20"LCD Wide монитор, тогаш е горе-доле ок, ако е цена со шкарт 19"LCD ондак сакаат да те ограбат за 20%, ако мониторот е CRT сакаат да те ограбат за 50-60%.

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
д
Види дали е штиклирано allow multisesion. Некои двд плеери не ги читаат дисковите со multisesion

С

Спенсер

Гостин
Aj ako moze malku pomos.Koga go isklucuvam kompjuterot (znaete start,turn off,>pa shut down), se isklucuva ekranot se, no windowsot namesto da se iskluci, si praj restart.da ne znae nekoj so e problemot??pozz

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Упм веќе со овие проблемите...
Пред некој ден чепкав низ регистрите, го твикував виндоусот демек, и ок.. го твикував шо го твикував ама го заебав, не можев потоа ни фајл да ископирам, ми велеше дека немам ресурси...
Ок, го форматирав компјутеро, го преинсталирав виндоусо, и сеа на секое стартовање на виндоусо ми се уклучува Check Disk и ја проверура партицијата Д за грешки, но не наоѓа никаква грешка... Тоа се случува СЕКОЈ пат кога ќе се вклучува виндоусот... Чаре ?
Едит:
Прочачкав малце на гугл и го најдов решението, па ако има некој ист проблем ко мене, еве го:

1. click on your start menu and open the run dialog.
2. type "cmd" and return (note: dont enter quotes)
3. Next type "fsutil dirty query e:"
4. If the return message indicates that the volume is dirty go to step 5
5. Next type "chkdsk e: /f /x"
6. After that finshes repeat step 3.
7. If it is no longer dirty then reboot and you should notice no more
ckdisk.

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Imam vakov problem i neznam kako da go resam. Vo word na primer pisuvam "antea", a treba da napisam "aneta", i sega znaci jas sakam samo da go izbrisam t-to za posle e-to da stavam t, ali kaj mene ne go brise samo t-to tuku i toa -ea. Neznam dali me sfativte sto sakam da kazam ali drugcije ne mozam da objasnam. Isto taka koga pisuvam "firma", i-to mi go prefrla vo -e. Kako da gi resam ove problemi?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Imam vakov problem i neznam kako da go resam. Vo word na primer pisuvam "antea", a treba da napisam "aneta", i sega znaci jas sakam samo da go izbrisam t-to za posle e-to da stavam t, ali kaj mene ne go brise samo t-to tuku i toa -ea. Neznam dali me sfativte sto sakam da kazam ali drugcije ne mozam da objasnam. Isto taka koga pisuvam "firma", i-to mi go prefrla vo -e. Kako da gi resam ove problemi?
Ако добро те разбрав, стиснато ти е копчето Insert од тастатурата и кога пишуваш буква во средина на збор, наместо само да ја допише, буквата се пишува и автоматски ја брише таа после неа.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ja ko sto go svakjam treba da iskljucis Spelling & Grammar

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
Mi treba hitna pomosh!!! ova go pisham vo vreme od 60 sec. go formatirav c:/ go skenirav od virusi od spyware, sve iscistiv i pak mi izlegvat ovie... ako mozi nekoj neka mi pomogne...

a ona vo vtoriot ekran Message e sekogash razlicno, kako na primer celo vreme izlegva Remote Procedure Call service terminated unexpectedly... ako imate nekoe care brzo kazvajte zas ne mozam da mrdam so kompjuterov

Член од
14 септември 2007
Мислења
118
Поени од реакции
5
Abe ima mnogu strani ne mi se otvaraat.Imam i internet explorer i mozzila i opera.i od nieden ne mi otvara mnogu strani.Virusi nemam se mi e cisto.VE MOLAM ZA POMOS

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Mi treba hitna pomosh!!! ova go pisham vo vreme od 60 sec. go formatirav c:/ go skenirav od virusi od spyware, sve iscistiv i pak mi izlegvat ovie... ako mozi nekoj neka mi pomogne...

a ona vo vtoriot ekran Message e sekogash razlicno, kako na primer celo vreme izlegva Remote Procedure Call service terminated unexpectedly... ako imate nekoe care brzo kazvajte zas ne mozam da mrdam so kompjuterov
Ова е 3 години стара дупка, напрај Windows Update и се ке биде во ред.

А за да не ти се изгаси системот и да моеш да напраиш апдејт, кога ке ти се појави пораката и тајмерот за шатдаун идеш у start --> run --> Shutdown -a и маваш ентер со што го бајпасуваш шатдаунот. Палиш експлорер и маваш апдејт.

Pasha

Сомнително Лице
Член од
17 април 2005
Мислења
157
Поени од реакции
2
oh lele fala ti care... samo kako mislish palish explorerot , ne treba da se update-ira so ona Automatic Updates ? ili kako ? .. i ushe neshto , mozi i to kje se popraj ako manam update. kje si rabotam na primer edno sat vreme i edno vreme kje zakoci , mozam da gi rabotam programite sho bile otvoreni do togash ama posle ne mozam da otvoram drugi , kje vlezam vo Task Manager i kje go isklucam explorerot kje go pushtam pak i si raboti normalno. Mozi i toa da e od istava dupka ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom