Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Ne mi gi brise vo Add/Remove.. Sekad mi vika nesto kako - Another Apclication :S

Епа проби вака:
Прво ќе отидеш овде

Па потоа

овде ќе го обележиш Show hidden files and folders

и потоа ако си на виста ќе отидеш
C:/ProgramData
a ако си на XP
C:/Documents and Settings/All Users/Application Data

и избриши ги фолдерите WindowsLiveInstaller и WLInstaller

Потоа проби повторно да инсталираш и кажи шо се десило :) .

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
хелп вака имам проблем кој ми иде на нерви и пред да се ресам да го удрам пц'то од ѕемја дали некој моѕе некако да ми помогне:nesvest: проблемот е секад кога ке уклуцам било каков мултимедијален програм ми се појавува блу скрин и писува несо вакво

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

***STOP:0X0000000A (0X000000016,0X00000001C,0X00000000,0X805024BA)

Please help enyone!!!poz:kesa:

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Знам дека е досадно веќе ова со кириличнава подршка, ама не е за мене, еден другар има проблеми т.е. нема македонска подршка. Има некоја верзија Windows xp professsional performance edition service pack 2 June 2007, кога ќе отиде во input language тамо воопшто нема FYRO (нејќев ова да го пишам) Macedonian, треба ваљда прво нешто да инсталира за да го има, ако знае некој нека пише.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Знам дека е досадно веќе ова со кириличнава подршка, ама не е за мене, еден другар има проблеми т.е. нема македонска подршка. Има некоја верзија Windows xp professsional performance edition service pack 2 June 2007, кога ќе отиде во input language тамо воопшто нема FYRO (нејќев ова да го пишам) Macedonian, треба ваљда прво нешто да инсталира за да го има, ако знае некој нека пише.
Пробајте со друго инсталационо ЦД на виндовс хр, да ја вметнете само Македонската подршка

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
хелп вака имам проблем кој ми иде на нерви и пред да се ресам да го удрам пц'то од ѕемја дали некој моѕе некако да ми помогне:nesvest: проблемот е секад кога ке уклуцам било каков мултимедијален програм ми се појавува блу скрин и писува несо вакво

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

***STOP:0X0000000A (0X000000016,0X00000001C,0X00000000,0X805024BA)

Please help enyone!!!poz:kesa:

преинсталирај графичка, и друг го имаше овој проблем

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Тнх Акаша ѕа трудот:smir: веруј ми не е до графичката посо ја анинсталирав и се што ѕнаев испробав во секој случај пролемот е решен.Фала во секој случај:salut:

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Пробајте со друго инсталационо ЦД на виндовс хр, да ја вметнете само Македонската подршка

Неѕнам колку ке ти помогне советов од Воне ама пробај, ја имав еден модификуван вин единствено сто имаше беше романски јаѕик и немаше теоретска шанса да се додаде Македонска подршка така да ако советиве кој ги доби до сега не помогнат реинстал и стаи нов немодификуван вин :toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Како да го исклучам аплоудот на Лим вајр ???? ениуан ???:smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дефолт фолдер во кој ке ти спушта фајлови напрај си нов и оставај го празен се што ке спушташ ке оди таму и се преместувај потоа во други фолдери, од таму црпи информации за тоа што имаш во компјутерот, па нема да може да наоѓа од кај тебе песни. Мислам дека така се правеше, не сум 100% сигурен.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Абе гледав во листа на аплоуд, ми имало буричкано и по други фоледери, да го ебам и лајмот има изгледа некој срч енџин во него.
Фала ќе пробам со ова.

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Колку што се сеќавам Лајмот има опција за срчање на компјутерот (се подесува при првото стартување), и кога некој друг пристапува кон тебе да пребара нешто, ги дава резултатите од целиот компјутер.
Како може да се исклучи опцијата не знам, не ми текнува, а го неам ни инсталирано моментално. Можеби некој друг знае.. Најдобро пребарај го целиот дел со опции, можеби ке сретнеш такво нешто.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
78
Поени од реакции
0
Како да го исклучам аплоудот на Лим вајр ???? ениуан ???:smir:
Идеш у: Tools => Options => Saving (си местиш кај да ти се симнува музика и.т.н)
Идеш у : Tools => Options => Uploads => Basic ( и таму местиш: Upload Bandwidth (Upload speed - на најмала брзина), потоа идеш у : Slots ( и таму местиш ( Upload Per Person на 0 (компир), и Max Upload Slots на 0 (компир). Ај пробај па кажи како е, али не е фер ти да земаш а други од тебе да не земаат. :pos2:
:nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom