Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
користам блутут за да префрлам фајлови од компјутер на мобилен и обратно, малку сум фрик за естетика и сакам десктопот да ми е чист празен и на него да нема ништо освен рисајл бин бидејки имам доле на самиот таскбар дескоп мени и така ми делува се попрегледно. Кога го инсталирав блутутот на компјутер никако неможам да се ослободам од иконата на десктоп едноставно не се брише!:nesum: Едини начин да исчезне е ако скрос го одинсталирам блутутот од компјутер:uvo: а кога инсталирав никаде не ме праша дали да креира шорткат на десктоп. Моментално ми е одинсталиран но повторно ми е потребен па треба пак да го инсталирам и си реков ке се обидам тука можеби некој ке има некаква идеа како би инсталирала без проклетата грда плава икона на десктоп да ми стои.
Благодарам однапред:pipi:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
користам блутут за да префрлам фајлови од компјутер на мобилен и обратно, малку сум фрик за естетика и сакам десктопот да ми е чист празен и на него да нема ништо освен рисајл бин бидејки имам доле на самиот таскбар дескоп мени и така ми делува се попрегледно. Кога го инсталирав блутутот на компјутер никако неможам да се ослободам од иконата на десктоп едноставно не се брише!:nesum: Едини начин да исчезне е ако скрос го одинсталирам блутутот од компјутер:uvo: а кога инсталирав никаде не ме праша дали да креира шорткат на десктоп. Моментално ми е одинсталиран но повторно ми е потребен па треба пак да го инсталирам и си реков ке се обидам тука можеби некој ке има некаква идеа како би инсталирала без проклетата грда плава икона на десктоп да ми стои.
Благодарам однапред:pipi:
Со shift+delete проба дирекно да го избришеш?
И можно е да не ти се брише бидејќи ти работи процес од програмата кога си префрлала па тогаш си се обидела да го избришеш.
Ај пробај пред да префрлаш избриши ја иконата.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Со shift+delete проба дирекно да го избришеш?
И можно е да не ти се брише бидејќи ти работи процес од програмата кога си префрлала па тогаш си се обидела да го избришеш.
Ај пробај пред да префрлаш избриши ја иконата.

ни со влечење во рисајл бин не се брише:jaj:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
ни со влечење во рисајл бин не се брише:jaj:
Ај пробај десен клик Пропертис и види дали е Read only? Ако е отштиклирај го тоа и види дали ќе сака.
Ако не ти успее тоа направи рестарт види ако си на Виста и мене ми се има случено неколку пати да не се бришаат икони.
Или сигурна варијатна симни еден анлокер http://www.scanwith.com/download/Unlocker.htm
И ќе ја избрише

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Ај пробај десен клик Пропертис и види дали е Read only? Ако е отштиклирај го тоа и види дали ќе сака.
Ако не ти успее тоа направи рестарт види ако си на Виста и мене ми се има случено неколку пати да не се бришаат икони.
Или сигурна варијатна симни еден анлокер http://www.scanwith.com/download/Unlocker.htm
И ќе ја избрише

ова се случува со десен клик, на хп сум..

п.с. Го симнав анлокеров но не се појавува на десен клик кај таа икона......

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
ова се случува со десен клик, на хп сум.. се понаша ко кога ке наместиш класик старт мени и неможеш да ги избришеш My network places My documents итн од десктоп..
Барај у регистрите. Следи ја патеката до десктоп
Local Machine > Software > Microsoft > Windows > Curent Version > Explorer > Desktop (вака некако беше, на памет пишувам)
тука ваљда би требало да биде тоа, само ако го избришеш незнам дали ќе работи како што треба после.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Барај у регистрите. Следи ја патеката до десктоп
Local Machine > Software > Microsoft > Windows > Curent Version > Explorer > Desktop (вака некако беше, на памет пишувам)
тука ваљда би требало да биде тоа, само ако го избришеш незнам дали ќе работи како што треба после.
а некое решение кое ке се ослободи само од проклетата икона на десктоп и потоа ке си работи како што треба?
Значи ја има во My computer ја има во control panel ја има на самиот таскбар доле со десен клик можам да отворам блутут било каде што к.... ке ми е иконава на десктоп (се изнервирав :( ) сите можни шорткати од десктоп се бришат освен овој... не разбирам што е проблемот

п.с. Ја нема во регистрите по патекава што ми ја кажа.. нема никаков блутут во декстоп фолдерот

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
а некое решение кое ке се ослободи само од проклетата икона на десктоп и потоа ке си работи како што треба?
Значи ја има во My computer ја има во control panel ја има на самиот таскбар доле со десен клик можам да отворам блутут било каде што к.... ке ми е иконава на десктоп (се изнервирав :( ) сите можни шорткати од десктоп се бришат освен овој... не разбирам што е проблемот

п.с. Ја нема во регистрите по патекава што ми ја кажа.. нема никаков блутут во декстоп фолдерот
Ајде ова направи го :helou:
значи за My Bluetooth Places -десен клик десктоп properties/desktop/customize desktop/clean desktop now. И штиклирај: "My Bluetooth Places
после треба да ти се појави фолдер со него и избриши го со shift+delete директно

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Ајде ова направи го :helou:
значи за My Bluetooth Places -десен клик десктоп properties/desktop/customize desktop/clean desktop now. И штиклирај: "My Bluetooth Places
после треба да ти се појави фолдер со него и избриши го со shift+delete директно

уххх Danke danke danke!!! незнам како не ми текна на ова сама:kesa::)

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
вака сеа
симињав една игра од торент, ми се симињаше со околу 200кбпс, ја симнав дочно 99.7%, од тогаш веќе три ден нејке да мрдне, симиња со по 0.8кбпс и никако да мрдне, а имам интернет имам се, се е ок , а ова ме зеза
помош, ако има нешто шо може да направам - помош:toe:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
вака сеа
симињав една игра од торент, ми се симињаше со околу 200кбпс, ја симнав дочно 99.7%, од тогаш веќе три ден нејке да мрдне, симиња со по 0.8кбпс и никако да мрдне, а имам интернет имам се, се е ок , а ова ме зеза
помош, ако има нешто шо може да направам - помош:toe:
Најверојатно самиот тракер е fake или пробај вака десен клик па Manual Hash Check
Ова е помош за програмата инаку забранети се торенти :)

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Не знам колку прашањево е за тука, но не знаев каде да го поставам. Добив задача да напишам еден тест по математика во Word. Е сега проблемот е во тоа што не знам како да напишам дропка, квадратен корен, систем равенки ... ако може некој да ми помогне да го решам проблемот побрзо бидејќи тестот треба да го завршам до 5ти јуни.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
^^
Оди во Insert после Object, кликни на Create new tab и во Object Type box кликни на Microsoft Equation toolbar одбери симбол. Ова е за word 2003 треба да е слично и за 2007.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom