Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дај објасни малку....
Симни го Folder Lock, мора да знаеш да се снајдеш, просто е.

2) Отвори го нодот и доле лево на прозорецот имаш линк за да смениш во ADVANCED, смени го така и после со десен клик на иконата на нод во system try што ти е (доле кај саатот) ќе имаш опција DISABLE.......

Член од
22 март 2009
Мислења
152
Поени од реакции
0
Epa vaka, samo sto go formatirav pc-to , i si instalirav drajver za sound , Realtek AC'97.
Slusam zvuk ama nemozam da govoram preku mikrofonot i nemozam da snimam nisto preku Recorder toa sto e vo start>all programs>accesories>entertaintment .
Imam slusalki Genius (od malite) gi proBav kaj komsijata, raBotat a kaj mene nejkat :D
Ako mozi help nekoj , mnogu e itno!

Ako znae nekoj kako da go isklucam avast! Antivirus \
Kako sto ima opcija na kaspersky desen klik na tray i exit .
dali ima nekakva opcija da se izgasi avast! antivirus Bez da go Brisam \

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Симни го Folder Lock, мора да знаеш да се снајдеш, просто е.

2) Отвори го нодот и доле лево на прозорецот имаш линк за да смениш во ADVANCED, смени го така и после со десен клик на иконата на нод во system try што ти е (доле кај саатот) ќе имаш опција DISABLE.......
Фала... се е средено. :helou:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
941
Имам голем проблем.
Пред 2 недели фатив многу вируси, ми се креваа процеси неможев компјутерот да си го уклучам и го форматирав и има ставено нов виндоус сп3. Е сега, сега има ставено нод322, тјун ап и нешто слично. По 2 дена одкога го форматирав пак се појавија вирусите, а не одам на апсолутно никакви страници, т.е тие два дена не ни ми беше компјутерот уклучен. Кога го уклучив прочеппкав нешто кајгана едно друго и пак се појавија тоа процесите, значи 72.ехе 60.ехе 61.ехе 65.ехе, и ми го кочеа компјутерот и нетот. И ги ставив тие на фајервол и видов рај еден ден. Сега процесот System, цело време е на 80-100% cpu usage и неможам нипто да направам. Најдов на гугл дека е вирус, нодот не го наоѓа, пробав и со други анти спајвер програмчиња ништо, најдов и на нет дека демек на некој тоа му се управило после форматирање, форматирав и пак ништо, цело време ми кочи компјутерот и незнам веќе шо да правам. Помош? Неможам а и несакам пак да форматирам веќе ми скурчи и од компјутери и од се. Има ли решение?
Со кои други Anti-Spyware програми проба?
Обиди се со комбинација од NOD 32 (со најнови дефиниции), Malwarebyte's Anti-Malware, Spyware Terminator, Super Anti Spyware Remover. Скенирај го компјутерот во Safe Mode.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
И уште едно прашање.

Како да ги снема овие фајлови ме нервират ми се појавуват во секоја папка. Ги бришам и пак се појавуват.

Прегледај го приврзокот 11512
Тие ти се од Нерото .....кога копираш цедиња на ХДД снимени со неро се јавуваат и тие датотеки....не сметаат ништо..слободно бриши ги...

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Од преги на Fb преку Opera кога отварам неможам да си пишувам статус т.е ми окочува и само пепелаво стои. КОга има повеке коментари на нешто исто така не ги отвара.
Пробав преку Mozzila и се е ок си работи.

До што може да биде?:toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Преинсталирај јава или макромедиа плеер :)

Член од
27 септември 2008
Мислења
375
Поени од реакции
24
Коа го избришав мсн-то од контрол панел сеуште рабоеше,па го избришав рачно. Сега кога пробувам да инсталирам мсн ми вика дака тоа е инсталирано и не ми дава да инсталирам друго.Како да го инсталирам повторно???

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Коа го избришав мсн-то од контрол панел сеуште рабоеше,па го избришав рачно. Сега кога пробувам да инсталирам мсн ми вика дака тоа е инсталирано и не ми дава да инсталирам друго.Како да го инсталирам повторно???
Пробај со CCleaner да го лоцираш и да го избришеш

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Направи system restrore на денот кога си го избришал, а потоа со Revo Uninstaller пробај да го средиш :wink:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22

Овие две работи никако неможам да ги избришам...ми вели дека работи некоја програма која го попречува бришењето,изгасив антивирус,не е до тоаа.....Како да ги избришам????

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221

Овие две работи никако неможам да ги избришам...ми вели дека работи некоја програма која го попречува бришењето,изгасив антивирус,не е до тоаа.....Како да ги избришам????
Unlocker мислам дека ќе ти заврши работа.
Симни го, инсталирај го и после оди десен клик на фајлот кој сакаш да го избришеш, стисни Unlocker и после тоа би требало да можеш да ги избришеш.

Член од
22 март 2009
Мислења
152
Поени од реакции
0
Da mi pomogne nekoj na mene ! edna strana vratete na 453 i procitajte tamu :D
Mnogu e itno toa !

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Денес на еден колега му инсталирав 2 програми на преносниот компјутер,чудно е тоа што и за двете програми а и за било која друга на десктопот се појавуваат по 2 икони,што може да биде проблемот? :raz:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom