Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
...хмм за мрежа си има виндовсот по дифолт, а што ти е мрежната (мислам ако ти си ставал мрежна).

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
istata e nemam nisto menjato
samo sto pravev format... i nemam drajveri nemam CD za da instaliram.. i nemozam da se konektiram na internet...
go nemam toa Local Area Network..
bez nego dzabe pravam konekcija

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972
Кога стартува windows ми излегува ова:

Од што може да е и како да го тргнам? :icon_conf

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Имаш инсаталирано некоја програма тоа ParetoLogic што ти е и таа сега ти прави проблеми при стартување, анинсталирај ја таа програма ако не ти треба а ако ти треба реинсталирај.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
probaj da go najdes istiot fajl na google USS.dll pa da go stais vo folderot kade sto si stoi...ili simni go UNINSTALER i celostno izbrisi ja programata taa Pareto logic...:P

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972
Не, воопшто нема таква ParetoLogic.
Еве што имам во C:\Program Files\Common Files

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
walkergirl, оди во старт, барај Run, пиши msconfig, и барај таб Start Up, во тој таб барај го ова програмче Pareto Logic беше? Е откако ќе го најдиш одштиклирај го. Btw, после имаш рестарт. If this doesn't solve it.. Стварно неам идеја.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
BSOD-от e PFN_LIST_CORRUPT a nema nikakov file a kamoli .dil ili .exe aj ako znaete pisete deka samo paga li paga...:P

P

Princ

Гостин
BSOD-от e PFN_LIST_CORRUPT a nema nikakov file a kamoli .dil ili .exe aj ako znaete pisete deka samo paga li paga...:P
Најверојатно дефектен RAM. Ако имаш неколку стапчиња RAM остави само едно и види дали така ќе работи добро. Ако пак се појави проблем, тргни го тоа стапче па стави друго... Итн, испробувај начини.
Инаку RAM-от можеш да провериш дали ти е дефектен со програмчево.
Можно е да е проблем и процесорот... Ама ај едно по едно. Прво да го решиме RAM-от :)

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
za drajverite...
srediv rab..
da ne barate dzabe :)
znam koi muki gi vidov... :)

walker girl... a da uklucese SHOW HIDDEN FILES AND FOLDERS ? :) moze taka kje ti go pokaze vo program files :)
za regedit ne sum siguren dali pokazuva toa... ali mozes da se obides.. ctrl+f ti dava avtomatsko prebaruvanje...

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972
walker girl... a da uklucese SHOW HIDDEN FILES AND FOLDERS ? :) moze taka kje ti go pokaze vo program files :)
za regedit ne sum siguren dali pokazuva toa... ali mozes da se obides.. ctrl+f ti dava avtomatsko prebaruvanje...

Средив со линкот што ми го прати по пп.

Фала многу. :smir:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Најверојатно дефектен RAM. Ако имаш неколку стапчиња RAM остави само едно и види дали така ќе работи добро. Ако пак се појави проблем, тргни го тоа стапче па стави друго... Итн, испробувај начини.
Инаку RAM-от можеш да провериш дали ти е дефектен со програмчево.
Можно е да е проблем и процесорот... Ама ај едно по едно. Прво да го решиме RAM-от :)
9 ерори за 24 саати многу се? Пошо кај другар дава IRQL_MEMORY_NOT_LESS_OR_EQUAL, пуштивме да вергла 24 саати мемтестот, и дае 9 ерори и тоа 7 ги даде од 40 до 56 пас. Факт ап или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom