Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Па сега што да ти кажам, ако не ти смета, не ти прави штета, не ти го оптеретува системот баталиго не губи време.Ако имаш бекап на потребното помалку време ќе изгубиш целосно да го обновиш системот отколку да се нервираш и бараш, а ако е во прашање изазов (такви глупости правам и јас) да го најдеш и преебеш тоа е друго.Сега и мене ме заинтересира си навлеков беља.
Its all about the challenge!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Имам Микрософт Офис 2007 и најверојатно била некоја трајл верзија и сега ми бара за секое посебно (Ворд, Паурпоинт... ) product key ,ама не можам нигде да го најдам.

Ако може некој по ПП да ми го прати...?:se_ molam

Некој?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Имам проблем неможам никако да се логирам на МСН. Имав инсталирано Live Messenger 8.1 и мсн+. Сакав после да инсталирам A-Patch кој го имам преку 50 пати инсталирано на истиов начин по истиот редослед и не сум имал никаков проблем. Пробав се да исклучам да направам али никако да се тргне проблемов. На ново инсталирав МСН али пак нејќе. Еве што ми јавува. Error 80072ee7
untitled.JPG

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Луѓе, помош. Си купив лаптоп HP 6820s, ама со него немаше ЦД или било што со драјвери. Се снајдов горе-доле со другите, ама ми фали драјвер за блутутот. Кога ќе се стартува Виндоусот, го наоѓа како хардвер, ама не може да работи. Го јавува како "HP integrated module".
Чаре?

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Имам проблем неможам никако да се логирам на МСН. Имав инсталирано Live Messenger 8.1 и мсн+. Сакав после да инсталирам A-Patch кој го имам преку 50 пати инсталирано на истиов начин по истиот редослед и не сум имал никаков проблем. Пробав се да исклучам да направам али никако да се тргне проблемов. На ново инсталирав МСН али пак нејќе. Еве што ми јавува. Error 80072ee7
Прегледај го приврзокот 4055
Јане, пробај избриши се што се наоѓа овде:
Document_setting/nicksession/Local settings/Microsoft/Windows Live Document_setting/nicksession/Local settings/Microsoft/Messenger

Па пиши што си направил..

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јане, пробај избриши се што се наоѓа овде:
Document_setting/nicksession/Local settings/Microsoft/Windows Live Document_setting/nicksession/Local settings/Microsoft/Messenger

Па пиши што си направил..
1. Не ти се баш точни патеките:)
2. Пробав не е до јузерот. Пробав со друг јузер што првпат се уклучува на којмпјутеров и несака ни со него.

Пробував до сега и со исклучени сите програми за заштита и со исклучен firewall ама пак нејќе:(

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам Микрософт Офис 2007 и најверојатно била некоја трајл верзија и сега ми бара за секое посебно (Ворд, Паурпоинт... ) product key ,ама не можам нигде да го најдам.

Ако може некој по ПП да ми го прати...?:se_ molam
Пратив клуч, ке кажиш дали работи :)

Едит: мојот не фаќа, пратете и некој друг.

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Добро, за патеките знам дека не се точни, ама ме мрзеше да ги пишувам рачно, а на едно место ги имаше вака, па си реков да ги копирам од таму.

Мене ова ме спаси од формат: Не сакаше никако да се конектира мсн-во, се што ми текна направив, но не успеав. Го прочитав ова на еден блог, и за среќа проработе :)

Други идеи не ми текнуваат во моментов.. ај попосле можда.

П.С. Поточните патеки се овие:
Documents and Settings/nicksession/Local settings/Application Data/Microsoft/Windows Live
Documents and Settings/nicksession/Local settings/Application Data/Microsoft/Messenger

Член од
13 октомври 2007
Мислења
24
Поени од реакции
0
Imam eden problem koj nikako ne mozam da go resam.Sekogas koga ke kliknam na leviot klik od mausot mi se pojavuva nesto

P

Princ

Гостин
Прегледај го приврзокот 4055
Симни го фајлов. Унрар и активирај го фајлот. Одбери ја грешката што ја добиваш лево и кликни на Fix.
Кажи дали успеало.
П.С. Ти треба .NET Framework 2.0

Imam eden problem koj nikako ne mozam da go resam.Sekogas koga ke kliknam na leviot klik od mausot mi se pojavuva nesto
Избриши се што има во C:\Documents and Settings\tvoe-korisnicko-ime\Local Settings\Temp
И ти кажи што ќе направиш.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Симни го фајлов. Унрар и активирај го фајлот. Одбери ја грешката што ја добиваш лево и кликни на Fix.
Кажи дали успеало.
П.С. Ти треба .NET Framework 2.0
Пробав со фајлот нејќе.
фрејмворк 2.0 и кога немав инсталирано ми работеше. Го инсталирав дека драјверите за графичката ми бараа али и со него и без него ми работеше. Проблемов се јави после инсталирањето на А-patch кој пак ќе кажам го инсталирав на начин како што го инсталирав 50 пати до сега.
Друга некоја солуција? или ќе мора пак формат:(?

P

Princ

Гостин
Муабетот ми беше што за да работи програмов во "право светло" :) ти треба фрејмворк 2.0 :)
Инаку секако дека не мора формат за да се реши проблемов. Треба само мало истражување и нерви.
Кои ти се наместени DNS во LAN? Провери ги дали се правите и добрите. Детали не би наштетиле. Две глави секако размислуваат подобро од една.
Firewall имаш? Ако да, кој? Оној на Windows или некоја посебна апликација или и двата ти се активни?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Муабетот ми беше што за да работи програмов во "право светло" :) ти треба фрејмворк 2.0 :)
Инаку секако дека не мора формат за да се реши проблемов. Треба само мало истражување и нерви.
Кои ти се наместени DNS во LAN? Провери ги дали се правите и добрите. Детали не би наштетиле. Две глави секако размислуваат подобро од една.
Firewall имаш? Ако да, кој? Оној на Windows или некоја посебна апликација или и двата ти се активни?
DNS ми е наместено автоматски. IP 192.168.1.10 Subbnet 255.255.255.0
Firewall го користам од ХР-то. Тој од касперскито е исклучен. Имам и Ad-Watch. Пробав и со исклучен фајрвол, касперски и ad-watch, ама пак истиот ерор.
Пробав и бекап да напраам со A-patch односно да го врати мсн-то како што било претходно али несака ни тоа.

P

Princ

Гостин
Стави му DNS IP адреса на рутерот (ако имаш) или тие на интернет сервис провајдерот и види што ќе се случи.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Стави му DNS IP адреса на рутерот (ако имаш) или тие на интернет сервис провајдерот и види што ќе се случи.
Пак ништо. Ставив како што треба, пак истиот ерор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom