Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Си требал да знаеш од порано дека кога ќе инсталираш нешто, работи само таму каде што е инсталирано, значи неможеш да инсталираш некоја апликација (па и игра) кај тебе на РС, и после со COPY-PASTE преку USB да ја пренесеш на друг РС, таму сигурно нема да работи. Во 90% од случаите е така (пример: Кантер може да ја копираш кај сакаш)

Сеа, ќе си бараш инсталациони фајлови, и тие зачувај ги на екстерниот хард, а не да ги инсталираш. Само сетап фајловите зачувај си ги.
Брат, јасно ми е и фала шо се потруди шо ми објасни, ама на ХP работеа перфектно, се подумав да не има некој пач нешто слично ама ете, со таквото в раце че останам, 800 гига прекрасен шит down the drain.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Имам еден проблем.На Нод32 ми вика invalid username and password.И воопшто не работи антивирусот.Некој да помогне?

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Јас ја имам нај новата верзија на Нод32. Јусернејмот и пасвордот ти искетуваат на 30 дена. Мене откако ке ми поминат овие 30 дена, имам програмече Nod32 fix, и повторно ми се враќа да одбројува 30 дена.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Почитувани..
Даунлодирав фудбалски натпревар кој е запишан како "Nullsoft Streaming Video File"..
Муабетов ми е кога ќе го пуштам преку видео плеерот глас излегува а слика не..
Е сја пошто немам сретнато ваков фајл,ве молам кажете ми дали треба да го конвертирам и ако може да ми препорачате соодветен конвертор, за конечно да си ја изгледам утакмицава што ја пропуштив во живо!
Фала Векот..

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Почитувани..
Даунлодирав фудбалски натпревар кој е запишан како "Nullsoft Streaming Video File"..
Муабетов ми е кога ќе го пуштам преку видео плеерот глас излегува а слика не..
Е сја пошто немам сретнато ваков фајл,ве молам кажете ми дали треба да го конвертирам и ако може да ми препорачате соодветен конвертор, за конечно да си ја изгледам утакмицава што ја пропуштив во живо!
Фала Векот..
Moже нема потреба од конверт додуша не си пишал што формат е, кажи тоа и кажи кои кодеци ги имаш инсталирано ?

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Имам проблем ...
Имам една камера Delux за компјутер, и сега кога ке ја окл. од зад ништо не покажува пробав повеќето дупки од зад нема никаков абиам не дава ништо :toe:
Дали треба некоја програма да инсталирам или што незнам што е проблемо зш не ја бидува ..???

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас ја имам нај новата верзија на Нод32. Јусернејмот и пасвордот ти искетуваат на 30 дена. Мене откако ке ми поминат овие 30 дена, имам програмече Nod32 fix, и повторно ми се враќа да одбројува 30 дена.
Не е тоа проблемот кај мене.Уште кога го симнав ми го кажа тоа.Од почеток е проблемот.Ај малце помош ќе ве молам:)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам проблем ...
Имам една камера Delux за компјутер, и сега кога ке ја окл. од зад ништо не покажува пробав повеќето дупки од зад нема никаков абиам не дава ништо :toe:
Дали треба некоја програма да инсталирам или што незнам што е проблемо зш не ја бидува ..???
Па сигурно имаш цд со драјвери за камерата, мораш прво нив да ги инсталираш

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Имам еден голем проблем! Вака:
Еве 2-3 дена кога сакам да исклучам ПЦ-то идам нормално она Старт-Турн офф и после комп. се рестартира и никако да се исклучи, веќе 5-6 пати го гасам со вадење на кабелот од струја. Инаку имам виндоус ХП СП2 и ништо необично не сум работел во последно време, ниту имам инсталирано нешто ново, користам АВГ 7.5 и Спуваре Доктор.

ЕДИТ: Ми текна да пробам со Систем Ристоре ама коа да го отворам и оно нејке да се отвори, кликам на него уопште не реагира.

Фала однапред!!!:toe:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Еве 2-3 дена кога сакам да исклучам ПЦ-то идам нормално она Старт-Турн офф и после комп. се рестартира и никако да се исклучи, веќе 5-6 пати го гасам со вадење на кабелот од струја. Инаку имам виндоус ХП СП2 и ништо необично не сум работел во последно време, ниту имам инсталирано нешто ново, користам АВГ 7.5 и Спуваре Доктор.
ЕДИТ: Ми текна да пробам со Систем Ристоре ама коа да го отворам и оно нејке да се отвори, кликам на него уопште не реагира.
Имаш вредни податоци? Ако не, Формат.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Пробај со реинстал , ако и тоа не биде тогаш провери си ја графичката... имав ист проблем, и на крајот испадна дека до неа е проблемот

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Совет ве молам!!!

Вака сега, сакам да инсталирам Linux Ubuntu 8.04.1 desktop и го даваат за download од нивната официјална страна да го симнеш без пари...Ме интересира колку е безбедно да го симнам од таму, кои програми работат на него, дали ке можам драјверите за хардверот што се за XP само(мислам) да ги инсталирам на него и такви работи...Некој ако го користи или некогаш го користел нека помага...Јас сум го користел Edubuntu ама околу 2-3 дена кога ни ги ставија тие компјутерите од Владата што се и работат на оваа верзија Edubuntu. Која е разликата помеѓу двата? На страната пишува дека може да работи на мојава машина, вие што ке кажете? И најважното, ако може некој да ми каже како се инсталира (по можност со слики) Благодарам Однапред!!!!

Еве што компјутер имам:
Intel Pentium 3.0Ghz
1 GB RAM
GF 7300 LE

Едит: Најдов слики како да го инсталирам а исто така пишува дека можам да го користам на овој компјутер...:toe::toe::toe::pos2::pos2::pos2::pos2:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Совет ве молам!!!

Вака сега, сакам да инсталирам Linux Ubuntu 8.04.1 desktop и го даваат за download од нивната официјална страна да го симнеш без пари...Ме интересира колку е безбедно да го симнам од таму, кои програми работат на него, дали ке можам драјверите за хардверот што се за XP само(мислам) да ги инсталирам на него и такви работи...Некој ако го користи или некогаш го користел нека помага...Јас сум го користел Edubuntu ама околу 2-3 дена кога ни ги ставија тие компјутерите од Владата што се и работат на оваа верзија Edubuntu. Која е разликата помеѓу двата? На страната пишува дека може да работи на мојава машина, вие што ке кажете? И најважното, ако може некој да ми каже како се инсталира (по можност со слики) Благодарам Однапред!!!!

Еве што компјутер имам:
Intel Pentium 3.0Ghz
1 GB RAM
GF 7300 LE

Едит: Најдов слики како да го инсталирам а исто така пишува дека можам да го користам на овој компјутер...:toe::toe::toe::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kако можеш да прашаш дали е безбедно да симнеш нешто бесплатно од НИВНАТА ОФИЦИЈАЛНА СТРАНА????????

90% од работите што ти работеле на виндовс, ќе мора да ги најдеш истите со инсталација наменета за Линукс околина. Линуксот е далеку послаб од виндовс, така што би работел и на многу поскапани машини од твојата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom