Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
имав пуштено песна на винампов на цел глас (од лаптоп на негови звучници) комбинирана со еден куп табој во мозила, фотошоп и уште др програмчиња, разговор со 98987987 луѓе на мсн... или накратко рамов беше фул и песнава закочи и едно делче од секудна го повторвеше цело време... закочи све... и морав да го исклучам...
од ко го уклучив не ми плејоват звуци... го немат она шо е саунд од windows-он долу десно и плус ко ќе пуштам песна на винамп не ја плејоват ми викат Bad Direct Sound driver
Please instal proper device or select another device in configuration...

не е до звучниците... зш го слушам звукон на windows-он на старт а музика од винамп или звук од youtube видеоо и сл не...
хелп ениван?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имав пуштено песна на винампов на цел глас (од лаптоп на негови звучници) комбинирана со еден куп табој во мозила, фотошоп и уште др програмчиња, разговор со 98987987 луѓе на мсн... или накратко рамов беше фул и песнава закочи и едно делче од секудна го повторвеше цело време... закочи све... и морав да го исклучам...
од ко го уклучив не ми плејоват звуци... го немат она шо е саунд од windows-он долу десно и плус ко ќе пуштам песна на винамп не ја плејоват ми викат Bad Direct Sound driver

не е до звучниците... зш го слушам звукон на windows-он на старт а музика од винамп или звук од youtube видеоо и сл не...
хелп ениван?
Избриши ги драјверите за звучната, напрај рестарт и инсталирај ги пак.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

хелп ениван?
еј и мене вака ми праи....кога отварам песна ми вика Бед Саунд Драјвер...го преинсталирав исто...а го слушам она глупоно *клик* кога отварам фолдер...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
еј и мене вака ми праи....кога отварам песна ми вика Бед Саунд Драјвер...го преинсталирав исто...а го слушам она глупоно *клик* кога отварам фолдер...
Епа пуштајте музика од друг плеер. Ако може така, тогаш реинстал на winamp.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Епа пуштајте музика од друг плеер. Ако може така, тогаш реинстал на winamp.
не слушам музика на винамп, на wmp сум...иначе не е до wmp-то пошто не слушам звуци на ниеден плеер...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не слушам музика на винамп, на wmp сум...иначе не е до wmp-то пошто не слушам звуци на ниеден плеер...
Епа реинсталирај драјвери или најди некои понови, ама старите обавезно бриши ги.

Член од
17 септември 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
Помош

Ми треба мала помош и тоа:
Во компјутерот ја имам Age of Empires 3 и сега во играта јас ги изменав малце опциите за сликата/ дисплејот да биде подобра. И сега неможам да ја пуштам играта ми излегува ова на екранот и незнам како да ги сменам назад :
MODE NOT SUPPORTED ова ми излегува ако може некој да ми помогне.....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ми треба мала помош и тоа:
Во компјутерот ја имам Age of Empires 3 и сега во играта јас ги изменав малце опциите за сликата/ дисплејот да биде подобра. И сега неможам да ја пуштам играта ми излегува ова на екранот и незнам како да ги сменам назад :
MODE NOT SUPPORTED ова ми излегува ако може некој да ми помогне.....
Си стаил резолуција која не ти ја поддржува мониторот. Пробај реинсталирај ја играта, и пази што местиш во опциите.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
да прашам нешто...дали на виста може да се средуват фајловите како на XP што ја има функцијата modifed последно ставени фајлови да се редат 1 под друг, дали може така и на виста

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
да прашам нешто...дали на виста може да се средуват фајловите како на XP што ја има функцијата modifed последно ставени фајлови да се редат 1 под друг, дали може така и на виста
Логички, секој нареден проект (за што и да било, општо), ги има сите добри страни од стариот и плус некои нови во новиот проект, што значи, се што е добро во ХР, има и во ВИСТА и плус.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Логички, секој нареден проект (за што и да било, општо), ги има сите добри страни од стариот и плус некои нови во новиот проект, што значи, се што е добро во ХР, има и во ВИСТА и плус.
Ок фала...зашо виндоусот ми е на германски не разбирам германски и неможам да најдам затоа прашав

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Имам проблем.Го симнав Windows.Genuine.Advantage.Validation.v1.7.69.2.CRA CKED-ETH0 за XP ,го инсталирав ,ги направи сите абдејти ,али на рестарт не ми го отвара Windows и ми покажува еррор код 0x80004005.
Има ли решение????

P

Princ

Гостин
Си ги заебал фајловите за валидација на Windows.
Се препорачува repair на оперативниот систем.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Абе му мавнав формат на писиво, и ок све е супер само иконите видете како ми ги дава, како да сум ги кликнал, и ептен ме нервираат вака!

Дај кажете како да ги средам да ги вратам у нормала, да не бидат вакви ...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Руско... пробај вака :)
my Computer десен клик Properties -> Advanced -> Performance -> Settings -> Visual Effects
Одбираш Custom и ги штиклираш само последните 3 другото се одштиклирај и понатаму знаеш се ОК->OK
Пробај вака

Десен клик на десктоп, на празно некаде, и кај arrange icons by осигурај се дека "lock web items on desktop" НЕ Е селектиран.

Потоа, десен клик на my computer, па properties.
Оди во табот Advanced.
Кај Performance, кликни на Settings.
Одбери Custom па најди и селектирај го "Use Drop Shadows for Icon Labels on Desktop Icons"

Кажи што ќе направиш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom