Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
ja imav spyware terminator i nikad nemav problemi so firefox,nego mi treba mene pro licence za anytvfree verzijata e 2.18 ne za drugo bez licence ne mozam da gleam adult channels:):)

KevinM

PC YODA MASTER
Член од
5 септември 2007
Мислења
82
Поени од реакции
0
Ej luge da ne znae nekoj zasto vo prvite ednno 15 min. otkoga ke go startuvam komp-ot koci secka.Proveriv vo task manager-ot pod tab processes i tamu eden od svchost-ite mi zema 60-99 cpu.Istiov problem go imase eden moj drugar i eden den samo mu se popravi.I dvajcata imame Windows XP service pack 2 piratski[ako ima vrska(a kakov drug?!hahah)]

nelo

Смрта е сигурна, животот не е!
Член од
29 мај 2008
Мислења
109
Поени од реакции
0
Не знам што му е проблемот на еден компјутер. Кога ке го уклучиш се стартува Windows и по 2 минути се рестартирам сам!

P

Princ

Гостин
Ej luge da ne znae nekoj zasto vo prvite ednno 15 min. otkoga ke go startuvam komp-ot koci secka.Proveriv vo task manager-ot pod tab processes i tamu eden od svchost-ite mi zema 60-99 cpu.Istiov problem go imase eden moj drugar i eden den samo mu se popravi.I dvajcata imame Windows XP service pack 2 piratski[ako ima vrska(a kakov drug?!hahah)]
1. Симни го пачов и зачувај го во C:
2. Симни го фајлов (десен клик, па Save as...) и зачувај го на C:
3. Симни го фајлов (десен клик, па Save as...) и зачувај го на C:
4. Рестартирај го компјутерот и уклучи го во Safe Mode (стискај F8 при бутирање на компјутерот, и кога ќе ти се појави мени одбери Safe Mode со стрелките па мавни Ентер)
5. Кога ќе се лоадира оперативниот систем, треба да ти даде листа корисници на кои можеш да се логираш. Кликни на Administrator.
6. Оди Start -> Run. Кликни на browse и оди во C:, кликни го двапати фајлот fix_svchost.bat кој треба да го имаш симнато според чекорот 2.
7. Ќе ти се појави црн прозорец и треба да се затвори. Почекај да се заврши процесот и немој да влијаеш на него на никој начин. Може да потрае неколку минути.
8. Откако ќе заврши претходниот процес, инсталирај го овој апдејт кој треба да го имаш во C: WindowsUpdateAgent30-x86.exe
9. Потоа, инсталирај го WindowsXP-KB927891.exe
10. Рестартирај.
11. Доколку внимателно ги следеше моите упатства, би требало проблемот да биде решен.
Ќе ни кажеш во секој случај, нели? :)

Не знам што му е проблемот на еден компјутер. Кога ке го уклучиш се стартува Windows и по 2 минути се рестартирам сам!
Прво, влези во биос и види која му е температурата на процесорот (CPU).
Кажи ни што вика биосот, што процесор имаш и матична плоча, па ќе видиме натаму.

KevinM

PC YODA MASTER
Член од
5 септември 2007
Мислења
82
Поени од реакции
0
OK.Fala princ sea ke probam.Tamam ke go staam da se bootira od cd za da go instaliram linux-ot me mrzese prethodno.Patem da ne treba neso drugo da znam za instaliranje linux?

nelo

Смрта е сигурна, животот не е!
Член од
29 мај 2008
Мислења
109
Поени од реакции
0
На другар ми е компјутерот па така да не знам што процесор и матична плоча има

P

Princ

Гостин
Така да, не знам како би можел да ти помогнам. На гравче не знам да гледам. Ориз се јаде :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
На другар ми е компјутерот па така да не знам што процесор и матична плоча има
За две минути имаш време во систем информатор да видиш.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Објасни ти ако разбираш или ако веќе сакаш да помогнеш.

KevinM

PC YODA MASTER
Член од
5 септември 2007
Мислења
82
Поени од реакции
0
Pocnav da go instaliram linux.Stignuvam do particioniranje i odbiram racno poso imam Local Disk D: a na C: mi e Windows.I mi vika deka nemalo root struktura(datocen sistem).Da ne treba nekoj drug datocen sistem za linux ako da pls help!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom