Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Pocnav da go instaliram linux.Stignuvam do particioniranje i odbiram racno poso imam Local Disk D: a na C: mi e Windows.I mi vika deka nemalo root struktura(datocen sistem).Da ne treba nekoj drug datocen sistem za linux ako da pls help!!
ext2, ext3...
Гледам ќе имаш уште прашања.....провери подфорум..линукс, таму имаш скоро се.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
амал луѓе нека помага некој...овој проблем 2 пати во 1 недела ми се случува...
кога го стартував Windows-от ми го подига во Safe Mode, или барем така изгледа...резолуцијата е фиксирана на 800x600 и не можи да се смени а боите на 4k. Пробав преку F8 па со Start Windows Normally и сите останати финти шо ги има понудено ама пак истото... Иначе не е некој хардверски проблем, графичката си ја препознава, драјверите си се ОК и се` друго... Пробав и со System Restore да го вратам и тоа не ми помогна:tapp::tapp::tapp: и на крајот единствено успеав да го средам со враќање на еден BackUp шо го имав од пред некое време направено... ама финтава е шо пак ми го прави истиот проблем, а не знам шо му е маката и како да го средам освен со BackUp-и и преинсталации шо и не е така баш едноставно...
ако некој знае шо е проблемот нека помага:se_ molam:se_ molam:se_ molam

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Чим се оправило со Бацк уп ти препорачувам да си ставиш нов Windows.....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Пробав и со System Restore да го вратам и тоа не ми помогна:tapp::tapp::tapp: и на крајот единствено успеав да го средам со враќање на еден BackUp шо го имав од пред некое време направено... ама финтава е шо пак ми го прави истиот проблем, а не знам шо му е маката и како да го средам освен со BackUp-и и преинсталации шо и не е така баш едноставно...
ако некој знае шо е проблемот нека помага:se_ molam:se_ molam:se_ molam
Пробај да се сетиш што си работел после бекапот, да не ставаш некоја работа без која не можеш, а у ствари ти прави проблем.

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Luge oti odvreme navreme mi se javuva ova dosadno prozor4e inace go imam IE7 kako da go trgnam

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Luge oti odvreme navreme mi se javuva ova dosadno prozor4e inace go imam IE7 kako da go trgnam
Ако не го користиш експлореров, само напрај му uninstall од add/remove programs, па таму од лево имаше едно мислам дека се вика remove windows components. Тука ќе го најдеш експлорер, ќе го одштиклираш, му даваш next и му викаш АЈТ на експлорерот :wink:
Ако ти треба од време на време, симни си add-on за firefox се вика IE Tab, со него можеш да отвараш страници како преку IE :helou:

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Ne go koristam ama enas probav taka i mi izbrisa i drugi raboti ami update pravam preku IE

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Пробај да се сетиш што си работел после бекапот, да не ставаш некоја работа без која не можеш, а у ствари ти прави проблем.
ништо посебно немам правено... инсталирав некои основни програми кои што ги имав уште одамна пред да ми се појави проблемот, како limewire bearshare ама ги имав тие одамна и никогаш не ми направиле проблем. Единствено што правев откако го вратив бекапот беше сурфање и по некој download ама сепак од сигурни сајтови...
дали можи да е вирус...ама и за тоа го скенирав 100 пати и не најди ништо, аплус тоа и не приметив ништо како сомнителни процеси, startup-апликации, фајлови и слично... затоа ми е многу чудно:toe::toe:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Ги забележувам во C:\ овие фолдери: Default User, All Users, Administrator, Tose. Дали може сите овие account-и да се обединат во една?

Бидејќи гледам слични подфолдери во речиси сите, а има и некои фолдери кои се по 400-500MB а не знам за што служат.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ги забележувам во C:\ овие фолдери: Default User, All Users, Administrator, Tose. Дали може сите овие account-и да се обединат во една?

Бидејќи гледам слични подфолдери во речиси сите, а има и некои фолдери кои се по 400-500MB а не знам за што служат.
Не.......
Провери во Тоше...односно темп фолдерите, испразни ги, а таму (во Тоше) ти се водат и сите работи од мои документи. Исто така таму ти е и целиот кеш од интернет.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
ништо посебно немам правено... инсталирав некои основни програми кои што ги имав уште одамна пред да ми се појави проблемот, како limewire bearshare ама ги имав тие одамна и никогаш не ми направиле проблем. Единствено што правев откако го вратив бекапот беше сурфање и по некој download ама сепак од сигурни сајтови...
дали можи да е вирус...ама и за тоа го скенирав 100 пати и не најди ништо, аплус тоа и не приметив ништо како сомнителни процеси, startup-апликации, фајлови и слично... затоа ми е многу чудно:toe::toe:
А да пробаш со некоја друга било каква(позајмена) графичка картица...па види што ќе стане...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ne go koristam ama enas probav taka i mi izbrisa i drugi raboti ami update pravam preku IE
Незнам што би можело друго да ти избрише, не ми е јасно.
И за какви апдејти збориш, кога се што може преку IE може и преку FIREFOX.

Член од
13 мај 2008
Мислења
239
Поени од реакции
4
Незнам што би можело друго да ти избрише, не ми е јасно.
И за какви апдејти збориш, кога се што може преку IE може и преку FIREFOX.
izgleda ne me svati koga pravam update na windowsot pravam preku stranata na microsoft i mi ja otvora preku IE

P

Princ

Гостин
Изгледа и ти не го свати корун кога ти кажа дека истото го можеш и преку FF.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Вчера инсталирав ХР, припремата за инсталација оди добро форматирам, копират фајлови и кога треба да се крене за инсталација добивам NTLDR is missing, Ubuntu се инсталира без проблем но после инсталацијава на ХР се се пореметува не сака да бутира. BIOS-сот е се во ред наместен:uvo:.

Чаре:nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom