Druze,Jas celo leto sum vo gradba, isto taka i minatite dve leta. Kazi koi materijali te interesiraat i ke ti kazam eden cenovnik
zavisi kade ti e gradbataЗдраво, незнам дали е соодветна темава но би сакал да добијам информации околу ова. Се работи за молерисување, ставање на ламинат(или паркет) по соби и поплочување.
Ова е просторот:
Вкупната површина на секој спрат изнесува 608 м2 .
- 4 еднокреветни соби- 4* 3,5х6=84м2
- 4 двокреветни соби- 4* 4,5х6= 108 м2
- 4 трокреветни соби – 4* 4,5х6= 108 м2
- Апартман- 9х6= 54 м2
- Ходник- 3х 32= 96 м2
- Скали 5х6= 30 м2
- Тераси- 118 м2
Во собите планирам да ставам ламинат мислам дека е подобро од паркет(или не?) колку би ме чинело заедно со работна рака? И предложете ми некој квалитетен ламинат или паркет.
Ходникот и скалите мислам дека треба да бидат од плочест материјал како обични ходници во секој хотел. Се мислам на плочи од мермер или некој сличен материјал.
Колку би ме чинело за молерисување на овој цел простор заедно со работна рака?
Може да ми пратиш да ги видам?hmmm
imam jas neshto plan4inja od moja izrabotka ama dali ke ti se svigjaat pisi ako sakas ke ti pratam
Не знам зошто се информираш на форумот за таква работа, за да ти каже некој некоја цена со плус минус 20% треба барем да кажеш што очекуваш.Може ли некој да ми помогне, да ми каже од прилика цена за кука, карабина од 90м2 приземје и исто околу 90м2 поткровје... Дали за градбата на карабина, нормално се комплет со изолации и слично, без намештај би ме коштало повеке од 20.000 евра?
--- надополнето: 15 декември 2011 во 08:49 ---
Може да ми пратиш да ги видам?
Комуналните такси зависат од општината. Најубаво јави се и питај.Знае ли некој колку чини приклучок за канализација, водовод и ЕВН?
dozvola za priklucok vo el mreza -EVN okolo 800 E ne sum siguren moze da e i povekeДа кажеме за Волково, слушнав дека комуналиите се околу 10 евра од м2. Но ме интересираше приклучокот за ЕВН...
Мој совет ти е да го обоиш таванот во бела боја, бидејќи таа ќе и дава свежина на собата, а ѕидовите можеш да ги обоиш во две бои (на пример бела и кафеава) се во зависност каков вкус имаш и каков ти е мебелот.Луѓе,ај ако може мала помош.Правам нова соба која има околу 15м2,па сега треба да ја бојадисувам.Имам некои замисли,но незнам дали убаво би прилегале или дали убаво би се вклопиле.Имам дилеми за тоа како да го обојам таванот(дали да биде бел или може и некоја друга боја да се направи)???Би замолил некој да ми даде страна каде има повеќе слики и предлози,за да ми дојде некаква идеја какви бои да би ја правел.Благодарам однапред
Minimum e 30 259 denari se zavisi od dokumentacija kakva imas moze da odi i do 80 000 denari i povekje da ti kazam iskreno jas bas teram sega toa i mozam da kazam deka e nenormalna rabota se razocarav od se od institucii i drzava zalno no vistinitoДа кажеме за Волково, слушнав дека комуналиите се околу 10 евра од м2. Но ме интересираше приклучокот за ЕВН...