Р
~~РубинРед~~
Гостин
Компјутерот постојано ми бучи,и почнува да мириса на запалено...не му е прв пат ова 

Не се секирај, кај и да е ќе престане да ти мириса на запалено.... и ќе си купиш новКомпјутерот постојано ми бучи,и почнува да мириса на запалено...не му е прв пат ова![]()
Не се секирај, кај и да е ќе престане да ти мириса на запалено.... и ќе си купиш нов
Отвори го, исчисти го, среди го.... или само однеси го на сервис.
Смени напојување и исчисти го убаво кулерот на процесорот и нема да треба да го мењаваш компјутеротКомпјутерот постојано ми бучи,и почнува да мириса на запалено...не му е прв пат ова![]()
Се отвори така, ама кога ќе го затворам не се отвара нормално со притискање на големото копче. И пак сијаличката постојано свети...Отвори го со некое ептен тенко штрафцигерче или игла. Кога гледаш во капакот од напред, побарај треба да има едно ептен мало дупче (би требало да е на самиот капак). Брцни внатре со што можеш и бутни, ќе се отвори.
Работи цело време САМО на батерија додека не ти се исклучи комплетно лаптопот, да нема ич струја во батеријата.Купив нова батерија за лап топот ми треба совет од некој што се разбира.
Првиот пат кога ја користам новата батерија на лап топ дали треба целосно да се испразни батеријата или додека се појави жолтиот извичник на икончето дека батеријата треба да се полни од кога ке се испразни батеријата значи прв пат кажете ми колку време треба да се полни батеријата ?
Некои ми кажаја дека од кога се испразни батеријата се полни 8 часа некои пак дека се полни 12 часа.Погоре ми пишавте дека треба да се полни батеријата до крај е сега тоа до крај спрема мене е кога ламбичката светнува кога е полна батеријата од лап топот.Дали кога се користи батеријата прв пат треба одредено време да се полни батеријата или доволно е да се полни додека светни ламбичката кога е наполнета батеријата?Работи цело време САМО на батерија додека не ти се исклучи комплетно лаптопот, да нема ич струја во батеријата.
После наполни ја до крај. Вака 2-3 да направиш е најдобро.
И колку почесто правиш вака, тоа подобро за батеријата.
Значи првите 2-3 пати испразни ја ептен до крај, а натаму, ако можеш полни ја само кога ќе биде ПРИ крај, за најдолг век на батеријата.
Најубаво, на првото полнење нека се полни некои 7-8 саати.Некои ми кажаја дека од кога се испразни батеријата се полни 8 часа некои пак дека се полни 12 часа.Погоре ми пишавте дека треба да се полни батеријата до крај е сега тоа до крај спрема мене е кога ламбичката светнува кога е полна батеријата од лап топот.Дали кога се користи батеријата прв пат треба одредено време да се полни батеријата или доволно е да се полни додека светни ламбичката кога е наполнета батеријата?
Што значи “да пробиеш батерија“????Да не знае некој од што може да ми пробива батеријата на BIOS-от. Значи ја сменив пред еден месец и се си беше ок, до сега кога пробав да го вклучам и ми покажа дека батеријата ми е пробиена.
Компјутерот почна да се однесува ретардирано.Користам Windows XP SP3.Кога го исклучувам преку start>turn off computer>turn off ми се рестартира.Меѓутоа кога притискам stand by компјутерот се гаси.Се прекинува со работа.Секој би си рекол ок се заебало нешто во системските фајлови па им се сменила функцијата.Но кога повторно го активирам компјутерот наместо да си се уклучи регуларно (проверување на конфигурацијата и покренување на XP) мене ме пушта директно на десктоп и сите програми кој ми биле активни се сеуште активни сите процеси течат исто како да сум излегол од stand by.
Да не држи напон... т.е батеријата е 3.0V а дава напон од 0.5V и сеа разбра?Што значи “да пробиеш батерија“????