Помош, проблеми, прашања, совети...

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Компјутерот постојано ми бучи,и почнува да мириса на запалено...не му е прв пат ова :tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Компјутерот постојано ми бучи,и почнува да мириса на запалено...не му е прв пат ова :tapp:
Не се секирај, кај и да е ќе престане да ти мириса на запалено.... и ќе си купиш нов :)

Отвори го, исчисти го, среди го.... или само однеси го на сервис.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Не се секирај, кај и да е ќе престане да ти мириса на запалено.... и ќе си купиш нов :)

Отвори го, исчисти го, среди го.... или само однеси го на сервис.
:pos: :pos: :pos:

И татко ми викаше да купи нов ама тоа ке биде после 100 години : )

До тоа било,фала многу,едно чудо прашина излезе :pos:

Дури и се потпишав на нејзе : )

Член од
27 март 2007
Мислења
735
Поени од реакции
316
Смени напојување и исчисти го убаво кулерот на процесорот и нема да треба да го мењаваш компјутерот :)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Отвори го со некое ептен тенко штрафцигерче или игла. Кога гледаш во капакот од напред, побарај треба да има едно ептен мало дупче (би требало да е на самиот капак). Брцни внатре со што можеш и бутни, ќе се отвори.
Се отвори така, ама кога ќе го затворам не се отвара нормално со притискање на големото копче. И пак сијаличката постојано свети...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Компјутерот почна да се однесува ретардирано.Користам Windows XP SP3.Кога го исклучувам преку start>turn off computer>turn off ми се рестартира.Меѓутоа кога притискам stand by компјутерот се гаси.Се прекинува со работа.Секој би си рекол ок се заебало нешто во системските фајлови па им се сменила функцијата.Но кога повторно го активирам компјутерот наместо да си се уклучи регуларно (проверување на конфигурацијата и покренување на XP) мене ме пушта директно на десктоп и сите програми кој ми биле активни се сеуште активни сите процеси течат исто како да сум излегол од stand by.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Купив нова батерија за лап топот ми треба совет од некој што се разбира.
Првиот пат кога ја користам новата батерија на лап топ дали треба целосно да се испразни батеријата или додека се појави жолтиот извичник на икончето дека батеријата треба да се полни од кога ке се испразни батеријата значи прв пат кажете ми колку време треба да се полни батеријата ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Купив нова батерија за лап топот ми треба совет од некој што се разбира.
Првиот пат кога ја користам новата батерија на лап топ дали треба целосно да се испразни батеријата или додека се појави жолтиот извичник на икончето дека батеријата треба да се полни од кога ке се испразни батеријата значи прв пат кажете ми колку време треба да се полни батеријата ?
Работи цело време САМО на батерија додека не ти се исклучи комплетно лаптопот, да нема ич струја во батеријата.

После наполни ја до крај. Вака 2-3 да направиш е најдобро.

И колку почесто правиш вака, тоа подобро за батеријата.

Значи првите 2-3 пати испразни ја ептен до крај, а натаму, ако можеш полни ја само кога ќе биде ПРИ крај, за најдолг век на батеријата.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Работи цело време САМО на батерија додека не ти се исклучи комплетно лаптопот, да нема ич струја во батеријата.

После наполни ја до крај. Вака 2-3 да направиш е најдобро.

И колку почесто правиш вака, тоа подобро за батеријата.

Значи првите 2-3 пати испразни ја ептен до крај, а натаму, ако можеш полни ја само кога ќе биде ПРИ крај, за најдолг век на батеријата.
Некои ми кажаја дека од кога се испразни батеријата се полни 8 часа некои пак дека се полни 12 часа.Погоре ми пишавте дека треба да се полни батеријата до крај е сега тоа до крај спрема мене е кога ламбичката светнува кога е полна батеријата од лап топот.Дали кога се користи батеријата прв пат треба одредено време да се полни батеријата или доволно е да се полни додека светни ламбичката кога е наполнета батеријата?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Некои ми кажаја дека од кога се испразни батеријата се полни 8 часа некои пак дека се полни 12 часа.Погоре ми пишавте дека треба да се полни батеријата до крај е сега тоа до крај спрема мене е кога ламбичката светнува кога е полна батеријата од лап топот.Дали кога се користи батеријата прв пат треба одредено време да се полни батеријата или доволно е да се полни додека светни ламбичката кога е наполнета батеријата?
Најубаво, на првото полнење нека се полни некои 7-8 саати.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Да не знае некој од што може да ми пробива батеријата на BIOS-от. Значи ја сменив пред еден месец и се си беше ок, до сега кога пробав да го вклучам и ми покажа дека батеријата ми е пробиена.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не знае некој од што може да ми пробива батеријата на BIOS-от. Значи ја сменив пред еден месец и се си беше ок, до сега кога пробав да го вклучам и ми покажа дека батеријата ми е пробиена.
Што значи “да пробиеш батерија“????

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.910
Поени од реакции
731
Компјутерот почна да се однесува ретардирано.Користам Windows XP SP3.Кога го исклучувам преку start>turn off computer>turn off ми се рестартира.Меѓутоа кога притискам stand by компјутерот се гаси.Се прекинува со работа.Секој би си рекол ок се заебало нешто во системските фајлови па им се сменила функцијата.Но кога повторно го активирам компјутерот наместо да си се уклучи регуларно (проверување на конфигурацијата и покренување на XP) мене ме пушта директно на десктоп и сите програми кој ми биле активни се сеуште активни сите процеси течат исто како да сум излегол од stand by.

Aко памтам убаво на ХР ,имаше опција Hibernate,кај што компјутерот чува 200/300 +/- мегабајти и ги сочувува сите работи што си ги работел.Значи тебе компјутерот не ти се гасне,туку ти влага во хибернација.А поконкретно за проблемот,скенирај за вируси,тројанци,малвери такви ср**а...

С

Спенсер

Гостин
Дечки,каде има подобар избор на принтери??? Мене ми треба принтер,скенер и факс во едно :) да препорачате нешто? И голема ли е разликата меѓу ласерски и ИнкЏет принтери?

Kajgana Shop

На врв Bottom