Помош, проблеми, прашања, совети...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Тотално ја промаши поентата на моето прашање. Те прашав дали тоа ти го прави на секој усб порт, а не на секој усб уред. Портовите се приклучоците на самиот компјутер, имаш 2 напред и 4-6 позади. Дали на сите ти прави вака? Напојувањето можеш да си го видиш на гарантниот лист или на фактурата.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Да на сите. А за напојување ме мрзи да тражам кај ми е листот :toe::icon_lol: Да не ми треба некој драјвер?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Не ти треба никаков драјвер. Еден од овие 3 проблеми е присутен кај тебе:

- Напајањето ти е ѓубре и паѓа во несвест кога ќе му ставиш било каков усб уред бидејќи неможе да го издржи дополнителниот терет.
- Имаш краток спој некаде на матичната плоча
- Имаш вирус кој при ставање на усб уред го шизнува компјутерот.

Решение: Формат за да провериш дали се работи за третиот проблем што го набројав, ако нејќе - Сервис!

Член од
20 ноември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Компјутерот ми се секогаш рестартира кога ставам нешто, а инаку вака не ми правеше пред да го однесам на принсталација, кога го земав почна вака да ми прави.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Компјутерот ми се секогаш рестартира кога ставам нешто, а инаку вака не ми правеше пред да го однесам на принсталација, кога го земав почна вака да ми прави.
Епа компјутерот под мишка и оди му кај тие што ти го форматирале и речи му нека видат што е проблемот зш од кога си го земал од кај нив, почнал така да ти прави.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Епа така да, ама знаеш денес никој тоа не го признава. Ми рекоа дека не е до нив, и ако сакам можам да си платам 500 ден за да му стават нов УСБ порт а ако несака и со тоа што ги нив интересира мој проблем :toe::helou:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Епа така да, ама знаеш денес никој тоа не го признава. Ми рекоа дека не е до нив, и ако сакам можам да си платам 500 ден за да му стават нов УСБ порт а ако несака и со тоа што ги нив интересира мој проблем :toe::helou:
Прва работа: Кажи ни кај си го однела на сервис, за да знаат членовите на Кајгана каде да НЕ ги носат своите компјутери на сервис.

Втора работа: Однеси го на саглам сервис (Сет и Анхоч први ми паѓаат на памет). Сет на пример даваат фискална сметка и документ за сервис според ISO стандарди, на него пишува кој го сервисирал, колку време траел сервисот, што е кажано од твоја страна, што е дијагнозата и што е направено за да се санира штетата. Профи.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Northbridge Вентилатор, на K8N Neo4. Цркна. Логично, треба да го сменам, кај да најдам ист таков? Пошо специфично мало грдо неубоо ладилниче со педерско вентилаторче е, или некоја бедна замена. Некоја идеја некој?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Northbridge Вентилатор, на K8N Neo4. Цркна. Логично, треба да го сменам, кај да најдам ист таков? Пошо специфично мало грдо неубоо ладилниче со педерско вентилаторче е, или некоја бедна замена. Некоја идеја некој?
1. Немаш потреба од такво кулерче освен ако не правиш некој тежок оверклок (во кој вкулучува и кревање на волтажата на Northbridge)
2. Можеш од некој прастар РС да извадиш мало кулерче што се користело таму за “ладење“ на “процесорот“
3. Оди и побарај некое мало кулерче (измери го старото), 100% има во Логинг во Беверли

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
1. Немаш потреба од такво кулерче освен ако не правиш некој тежок оверклок (во кој вкулучува и кревање на волтажата на Northbridge)
2. Можеш од некој прастар РС да извадиш мало кулерче што се користело таму за “ладење“ на “процесорот“
3. Оди и побарај некое мало кулерче (измери го старото), 100% има во Логинг во Беверли
Треба, пошо го откорнав од плоча каблето за кулерчето, и се рестартира компјутерот од време на време, најчесто коа ќе го оптеретам со игра или шо било...

+ фората е шо е малецко, околу 2 цм у висина од стар компјутер ладилниче со вентилаторче ќе биде повисоко = нема да можам да си ја стаам графичката.
треба исто да барам или еквивалент некој, 45 мм е широко чуденцево

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Треба, пошо го откорнав од плоча каблето за кулерчето, и се рестартира компјутерот од време на време, најчесто коа ќе го оптеретам со игра или шо било...

+ фората е шо е малецко, околу 2 цм у висина од стар компјутер ладилниче со вентилаторче ќе биде повисоко = нема да можам да си ја стаам графичката.
треба исто да барам или еквивалент некој, 45 мм е широко чуденцево
Земи го тоа, отиди во Логинг, над 100 ден. нема да ти земат.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Земи го тоа, отиди во Логинг, над 100 ден. нема да ти земат.
ако е 100 денари муабет, ќе си купам 3, да се најдат. Ова моево, крпено крпено, веќе не бива 300 пати го чистев го подмачкуев драпање мадијна..

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
pomos problem so bios
ploca gigabyte g31 m es2l rev 2.0 umesto bios mi pokazuva bel ekran in vleguva vo windows , go resetirav biosot probav i baterijata ja izvadiv smeniv sata porti vadev ram i pak taka

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
K8N Neo4 има нејзина 7.1 онборд звучна картаа. Assuming дека коа го однесов на сервис плочата ваљда не е нова, или нешо не е у ред со нејзе.
Имам 2 појачалца дома едното Sony F317R 4х55w и Pioneer SA-520 2х60w. На сони то иам врзано 2 звучки големки, а на пионирот вуфер, со тоа шо пионирот вади поквалитетен бас, а сонито почисти средни и високи. Е сега, врзуењето на двете у компјутер и оп проблем. Има брум (зуење онака бучи константно) прво ми се дешаваше истото со сони појачалото, го врзав компјутерот во влез за тјунер, ама со пиониров немав проблем, се додека не го расклопив компјутерот пред некој ден, за да го извадам цеде ромот, и коа го склопив, пионирот бучи, сони појачалото не. Земав банана сплитер, ги врзав двете исто, сонито не бучи пионирот бучи, го врзуем пионирот на телефон, телевизор шо било друго, ради беспрекорно. Чаре?

Bum[B]lEbEE

sibirec
Член од
19 ноември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
1
На гости сум кај тетка ми и сеа има пролем со пц-то не и работат слушалките ги мењавав приклучоците ништо не се уклучуваат т.е. слушалките работат али макот не... и камерата и е нешо заебана се си работи добро само некако поцрвено и со црвени точки дали е тоа дека е само лоша камерата или има нешто што може да се поправи???? Ве молам побрзо одговор немам мн време..:cry:

Kajgana Shop

На врв Bottom