Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Неможиш баш така да ги врзиш жичките од адаптерот на пиновите од батеријата и да тераш. Внатре во батеријата има вграден контролер кој што ја регулира работата на батеријата и одредува кога треба да се полни, кога треба да се празни и тн. И во зависност од дизајнот на контролерот имаш и излези на пинови (пример можи да има 4, 5 или повеќе пинови). Исто така битен е и режимот како се полнат/празнат ќелиите во батеријата. Бидејќи сите батерии имаат парен број на ќелии можно е да се празнат сите одеднаш, а да се полнат две по две... или незнам си какви уште 1290 комбинации се изводливи, така да јас побрзо би дал пари за сервис, отколку да си го тупам мозокот со глупост која е неисплатлива и утре-задутре пак може да откажи.пробавме со се, полначот и батеријата воопшто не се проблем, туку матичната ( каде што е делот за напојување ) и затоа не ми треба кулер ( т.е. Постоље што лади ) и затоа баравме алтернативен начин на полнење ( да поврземе нешто слично како постољето наместо батерија и тоа да го одржува лаптопот ако ме разбираш ) а доколку нема такво нешто решението е нова матична плоча ( што чини колку лаптопов и е неисплатлива )...