Помош, проблеми, прашања, совети...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
пробавме со се, полначот и батеријата воопшто не се проблем, туку матичната ( каде што е делот за напојување ) и затоа не ми треба кулер ( т.е. Постоље што лади ) и затоа баравме алтернативен начин на полнење ( да поврземе нешто слично како постољето наместо батерија и тоа да го одржува лаптопот ако ме разбираш ) а доколку нема такво нешто решението е нова матична плоча ( што чини колку лаптопов и е неисплатлива )...
Неможиш баш така да ги врзиш жичките од адаптерот на пиновите од батеријата и да тераш. Внатре во батеријата има вграден контролер кој што ја регулира работата на батеријата и одредува кога треба да се полни, кога треба да се празни и тн. И во зависност од дизајнот на контролерот имаш и излези на пинови (пример можи да има 4, 5 или повеќе пинови). Исто така битен е и режимот како се полнат/празнат ќелиите во батеријата. Бидејќи сите батерии имаат парен број на ќелии можно е да се празнат сите одеднаш, а да се полнат две по две... или незнам си какви уште 1290 комбинации се изводливи, така да јас побрзо би дал пари за сервис, отколку да си го тупам мозокот со глупост која е неисплатлива и утре-задутре пак може да откажи.

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
На сервис е лаптопот каде ни кажаа дека вториот слој од матичната е изгорен и како што напишав погоре, единствен начин да работи лаптопот е да се купи нова плоча која што чини колку и лаптопов на ново и затоа е неисплатлива. Најверојатно ќе го продадеме лаптопот на некој сервисер и ќе побараме нов...

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Не ми е јасно, што се дешава со мониторов. Значи, се тресе едноставно кажано, цел екран.. поготово вака во букви кога гледам, најмногу се приметува. Кабелот што го поврзува во струја, кога ќе го поместам, ќе се поправи, па пак истото.. го сменив, истиот филм. Кога пуштам програма, игра.. немам проблем..

:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не ми е јасно, што се дешава со мониторов. Значи, се тресе едноставно кажано, цел екран.. поготово вака во букви кога гледам, најмногу се приметува. Кабелот што го поврзува во струја, кога ќе го поместам, ќе се поправи, па пак истото.. го сменив, истиот филм. Кога пуштам програма, игра.. немам проблем..

:toe:
CRT монитор?

Пробај направи му демагнетизација, имаш во опциите од мониторот. И тоа кога “тресе“, позадината е многу светла или многу темна? Пробај чепкај и во contrast/brightness.

Член од
2 септември 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0
Дечки да не знаете каде можам да најдам кај нас Samsung spinpoint F3?
позз

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1
Здраво!
може некој да ми помонге кој модел на матична го имам ????

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
CRT монитор?

Пробај направи му демагнетизација, имаш во опциите од мониторот. И тоа кога “тресе“, позадината е многу светла или многу темна? Пробај чепкај и во contrast/brightness.
Samsung SyncMaster 940nw

Воопшто не се приметува некоја разлика во тоа дали позадината е посветла или не. Со contrast/brightness ништо не се подобрува.

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1
Dual Channel DDR2 667/533/400 x 2 DIMMs, Max. 4GB дали рамот мора да биде 667/533/400 или може и 800

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имам Windows 7 и неколку пати до сега ми се има појавено на пуштање плав екран и најдоле пишува Dumping physical memory одбројува и се рестартира. После се појавува Start repair или Start windows normally и ако одберам normally пак истото се случува а repair најверојатно прави систем ресторе. Некогаш и го гасам па пак го пуштам бирам нормално и си се уклучува. На почеток ми се појавува прозорче каде пишува Windows has recovered from an unexpected shutdown и во details пишува
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1071

Additional information about the problem:
BCCode: 50
BCP1: 88C9F002
BCP2: 00000000
BCP3: 8BBCED34
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\010910-19437-01.dmp
C:\Users\User\AppData\Local\Temp\WER-48563-0.sysdata.xml

Чаре некое за ова...или да инсталирам нов Windows?
После долго време пак ми се појави плавиот екран и еве што пишува

Малце е матно ама се чита колку толку

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
После долго време пак ми се појави плавиот екран и еве што пишува

Малце е матно ама се чита колку толку
Мислам дека вакво нешто можи да биде од презагревање на графичка или од не уклучен хард диск ама мислам дека е од презагревање.А дали ко ќе седис на нет ти прави вака или само на игри?

Kajgana Shop

На врв Bottom