Помош, проблеми, прашања, совети...

Т

Триптико

Гостин
probav i prethodno ... nejke
Што проба? Имаш празно усб, го ставаш на тв го чита, го ставаш во комп исто. Ставаш win 8 инсталација на него и сега не го чита на тв, така? Форматирај го на комп и намести defaults. Сигурно е NTFS, а треба да биде FAT. Кога ќе форматираш, прво кликни сѐ да биде default, па форматирај. А проба со друго усб на тв?

Член од
19 април 2014
Мислења
31
Поени од реакции
2
Што проба? Имаш празно усб, го ставаш на тв го чита, го ставаш во комп исто. Ставаш win 8 инсталација на него и сега не го чита на тв, така? Форматирај го на комп и намести defaults. Сигурно е NTFS, а треба да биде FAT. Кога ќе форматираш, прво кликни сѐ да биде default, па форматирај. А проба со друго усб на тв?
go formatirav se kako so kaza i pak ne raboti , a drugo usb probav si raboti se normalno znaci do usbto e

Ф

Флеш

Гостин
Дали се продава оваа работа во Македонија и ако да,каде и по која цена се продаваат ?!

Laptop External Independent Video Card Dock Mini PCI-E

Член од
30 април 2013
Мислења
59
Поени од реакции
0
Имам USB Sony со 8GB меморија, имам искористено околу 3GB меморија со важни слики и документи, но не ми ги прикажува кога ќе го поврзам и отворам на таблетот и на комјутерот. Ми покажува дека USB дискот е празен, но кога одам на Properties ми покажува дека имам искористено 3GB меморија. Зошто ми покажува така, и дали постои некој начина за да се реши овој проблем со враќање на сите слики и документи?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Имам USB Sony со 8GB меморија, имам искористено околу 3GB меморија со важни слики и документи, но не ми ги прикажува кога ќе го поврзам и отворам на таблетот и на комјутерот. Ми покажува дека USB дискот е празен, но кога одам на Properties ми покажува дека имам искористено 3GB меморија. Зошто ми покажува така, и дали постои некој начина за да се реши овој проблем со враќање на сите слики и документи?
Имаш сигурно вирус фатено да ги сокрие податоците.
Ако не можеш да го решиш проблемот прати пп.

Т

Триптико

Гостин
Што треба да направам?
Не е комплицирано :)

Пробај прво да ги видиш.

- usb во комп
- отвори го и горе лево имаш Organize. Во него клик на Folder and search options. Клик на View и во него Show hidden files, folders and drives. Apply, OK. Ако ги гледаш, копирај ги каде сакаш, со тоа што на секој треба да му тргнеш hidden. Тоа го правиш со десен клик на фајлот, Properties и тргни штикла на hidden. Apply, OK.

После скенирај го usb-то. Ако не ти упали вака, има друг начин. Овој е полесниот :)

Член од
30 април 2013
Мислења
59
Поени од реакции
0
Не е комплицирано :)

Пробај прво да ги видиш.

- usb во комп
- отвори го и горе лево имаш Organize. Во него клик на Folder and search options. Клик на View и во него Show hidden files, folders and drives. Apply, OK. Ако ги гледаш, копирај ги каде сакаш, со тоа што на секој треба да му тргнеш hidden. Тоа го правиш со десен клик на фајлот, Properties и тргни штикла на hidden. Apply, OK.

После скенирај го usb-то. Ако не ти упали вака, има друг начин. Овој е полесниот :)
Немам Organize. :(
Горе лево има File, Edit, View, Favorites, Tools, Help

Т

Триптико

Гостин
Ништо, не се враќаат.
:) Ќе се вратат.

Отвори cmd - Start - All programs - Accessories - тука го имаш

Кога ќе се отвори, без разлика што пишува во него, напиши ја буквата што windows ти ја дава за usb-то и две точки. Кај мене е F, значи командата е

attrib -h -r -s /s /d f:\*.*

Внимавај на празни места. Напиши го целото и стисни Enter. Провери сега дали можеш да ги видиш.

Член од
30 април 2013
Мислења
59
Поени од реакции
0
:) Ќе се вратат.

Отвори cmd - Start - All programs - Accessories - тука го имаш

Кога ќе се отвори, без разлика што пишува во него, напиши ја буквата што windows ти ја дава за usb-то и две точки. Кај мене е F, значи командата е

attrib -h -r -s /s /d f:\*.*

Внимавај на празни места. Напиши го целото и стисни Enter. Провери сега дали можеш да ги видиш.
Значи да отворам на Command Prompt? или нешто друго?
Мене ми ја пишува буквата E, да напишам E: ? А која команда?

Kajgana Shop

На врв Bottom