Другар, ќе ти ја спојам темава со генералната за хардверски проблеми, таква е политиката на подфорумот, да не се отвора тема за секој проблем.Заборавив да напоменам дека сум на Win 7 Professional 64bit (убава копија од Microsoft спуштена, без модификации и такви ствари). Што се однесува до напојувањето, многу пати ми е кажано дека е срање, и самиот сум свесен, бев во неизбежна ситуација кога ми рикна старата да морам да купам било каква само за да продолжам со работа, а и буџетот ми беше слаб.
Не е претерано страшна ситуацијата ама ме копка, како и на секој друг шо се грижи за ПЦ-то, сакам да одгатнам и да го средам еднашка проблемот, а и да добијам некоја лекција за во иднина.
Ќе пробам после кога ќе стигнам дома да ги сменам каблите, па макар и нови ќе купам, не е проблем, сега моментално врти HDTune за HDD грешки на full скен.
Уште еднаш фала на помошта и идеите, ако има некој уште по некоја, слободно споделете!
Продаваат, само мора да се оди до продавница, страната не му е добро уредена.дали јонгис продава лаптопи или врши само поправка? ако продава мора да одам во продавница или имаат страна онлајн? дека барав ништо не најдов
Проба да инсталираш драјвери за графичката?Имам еден проблем,зедов нова графичка за пц и све ја монтирав и пробвам да го стам VGA кабелон од монитор и гледам дека немат на графичка за VGA па ојдов зедов адаптер зa VGAвлез со излез за DVI и све си работит го уклучвам и местам за резолуција ама никако несакат да го прочитат мониторов и неможам да наместам резолуција на та шо е за овај монитор. ЧАРЕ
Обавезно прво то ми беше.иначе на старата графицка ми го читаше одма а на ова нејкит незнам зш.Проба да инсталираш драјвери за графичката?
Мислам дека проблем е адаптерот или кабелот ај пробај со друг кабел или ако имаш dvi уште подобро имав ваков проблем испадна кабелот дека еОбавезно прво то ми беше.иначе на старата графицка ми го читаше одма а на ова нејкит незнам зш.
Немам уш еден кабел овај ми е а со дви неможам на мониторов немат со то само VGA зедов јас адаптерче за во графичка ова http://www.anhoch.com/product/6516/dvi-to-vga-adapterМислам дека проблем е адаптерот или кабелот ај пробај со друг кабел или ако имаш dvi уште подобро имав ваков проблем испадна кабелот дека е
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
ако DVI конекторот на графичката е DVI-D тогаш пушта само дигитален сигнал и не може, без посебен апарат, да го поврзеш на аналоген влез на монитор.Немам уш еден кабел овај ми е а со дви неможам на мониторов немат со то само VGA зедов јас адаптерче за во графичка ова http://www.anhoch.com/product/6516/dvi-to-vga-adapter
а на телевизор пробав со хдми и го прочита ама на мониторов нејкит.
GTX 750ti gigabite,ианче назад е ко ona четвртоно со DVI-D (Dual Link)ако DVI конекторот на графичката е DVI-D тогаш пушта само дигитален сигнал и не може, без посебен апарат, да го поврзеш на аналоген влез на монитор.
DVI-I може и дигитал и аналог, DVI-D само дигитал
која графичка ја купи?
Прегледај го приврзокот 128369