Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
MB Gigabyte H81M-DS2 LGA1150 DDR3 1600MHz SATA3 USB3.0
CPU Core i3-4150 Dual 3.5GHz LGA 1150 3MB BOX
DIMM 8GB DDR3 1600MHz Geil CL11
HDD 3.5" 500GB Toshiba SATA3 7200rpm 32MB
Sapphire ATI PCX R7 260X 2GB GDDR5 HDMI/DVI/DP OC
PSU 500W Deepcool DN500 Black
ATX Midi Tower Case Matrix MX-03

Monitor 22" Dell S2240L LED IPS 16:9 VGA/HDMI
подобро ќе беше да ми пуштеше линк или да ми кажеше име кај да го побарам.Јас го гледам овој во ancoch Astra Gamer

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
подобро ќе беше да ми пуштеше линк или да ми кажеше име кај да го побарам.Јас го гледам овој во ancoch Astra Gamer
По компоненти го правев, инаку незнам за која Astra Gamer мислиш од Анхоч, ако мислиш баш на таа 18.280 рачунај како да немаш графичка (GT610) и одат со тапа напојување.

Сега незнам за која намена ти е точно ама спомна и по некоја игра да изиграш, ако ти е ептен за лајт игрици подобро оди со i5 процесор и ќе биде доволна интегрираната графика.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
По компоненти го правев, инаку незнам за која Astra Gamer мислиш од Анхоч, ако мислиш баш на таа 18.280 рачунај како да немаш графичка (GT610) и одат со тапа напојување.

Сега незнам за која намена ти е точно ама спомна и по некоја игра да изиграш, ако ти е ептен за лајт игрици подобро оди со i5 процесор и ќе биде доволна интегрираната графика.
За втората верзија што им е по јака со и5, 21.980 мислам е.

Пошто не се разбирам,ради тоа пишав да ми препорача некој со слика и прилика кој би бил најдобар избор за тие пари до 25 илјади,да,ќе сакам да изиграм и некоја игрица.

Член од
20 ноември 2014
Мислења
100
Поени од реакции
1

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
a za ramot i za kulerot vredi li ?? i dali e sigurno od ebay?
Можеш да го прашаш продавачот дали работат дали се исправни има 99 % рејтинг ке ти одговори не е некој преварант

Член од
5 септември 2012
Мислења
137
Поени од реакции
21
знае ли некој да ми помогне- веќе три дена слушам нон стоп звук како да ставам у вадам усб а не сум ставил никакво усб у компјутерот, значи ова звукот се јавува на 10 секунди и ме полудува начисто, ај ве молам ако знае некој нека ми каже до што е проблемот...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
знае ли некој да ми помогне- веќе три дена слушам нон стоп звук како да ставам у вадам усб а не сум ставил никакво усб у компјутерот, значи ова звукот се јавува на 10 секунди и ме полудува начисто, ај ве молам ако знае некој нека ми каже до што е проблемот...
Да не имаш нешто приклучено усб, тастатура, глувче на усб? можно е да имаш и некој пин свиткано на усб-е портата

Член од
5 септември 2012
Мислења
137
Поени од реакции
21
Да не имаш нешто приклучено усб, тастатура, глувче на усб? можно е да имаш и некој пин свиткано на усб-е портата

Немам ни глувче ни тастатура на усб, е сега имам приклучено камера и принтер нормално на усб ама ги проверив сите кабли ги извадив па пак ги ставив и ништо тоа звукот си продолжува да ме нервира стварно незнам што да направам, а ако имам свиткано некој пин како што викаш тогаш постои ли решение или ако не е тоа што друго да се направи?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Реинстал на драјвери за усб, звучна и чипсет. Стави други понови по чипсет барај не од матичната, тие се застарени.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Имам лаптоп Дел Inspiron 3537, Intel i5 4200U 1 тера 8 гб рам и графичка карта АМД Радеон 8670м на 2 гига... во него има и уште една графичка Интел ХД 4400...

Иам проблем со оваа АМД-во.. лаптопов не ми ја регистрира.. чепкав нешо деновиве.. ми ја пронајде графичкава пак.. најдов на нет дека проблем праел некој апдејт на Виндоус 8.1 под назнака 3004394. па решение било да се избрише... го средив тоа, инсталирав одновно драјвери немаше проблем... башка средив во апдејтс да ме прашува кои и какви апдејти за Виднус да симињам...

денес пак истиот проблем..чак што дури ми ја нема у Device Manager..отидов у Виндоус Апдејтс, глеам дека па бара да се симне истиот тој апдејт.. не го апдејтував. .но ми бара и
Advanced Micro Devices, Inc. - Graphics Adapter WDDM1.3 - AMD Radeon HD 8670M ... ова второво го направив.. за после да ми го покаже ова:

Installation date: ‎15.‎01.‎2015 13:45

Installation status: Failed

Error details: Code 800F020B

Update type: Optional

Advanced Micro Devices, Inc. Graphics Adapter WDDM1.3 software update released in August, 2013

More information:
http://sysdev.microsoft.com/support/default.aspx

Help and Support:
http://support.microsoft.com/select/?target=hub .. .

Чичко Гугл, за Code 800F020B го вели ова:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_other-windows_update/error-windowsupdate800f020b-windowsupdatedt000/64b6a196-4f5a-452a-93fe-9f4f066aa0a6
и ова
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/windows-update-error-800f020b#1TC=windows-7 ...

Пробано, ама не успева.. чаре?!

H

HoT IcE

Гостин
Кои поевтини таблети ќе вршат работа за читање вести, гледање клипови на јутуб. Сакам на стариов да му земам еден, гледам се мачи на компјутер плус на телефон, вака поедноставно ќе му е, плус и он самиот изрази желба за таблет.

Kajgana Shop

На врв Bottom