Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Го пуштам компјутерот и по 5 секунди почнува нешто јако да бучи.После некое време престанува.Го отворив куќиштето, кулерот на процесорот и на графичката си вртат нормално.
Некој да не знае што е проблемот?

Да те прашам 1-2 ми се случува еден проблем неке да стартува windowsot.. стасува до windows is starting up и таму замрзнува.. на логото на windows има некои црни точки.. претходниот пат кога ми се случи така.. го однесов на мајстор и тој ми рече компјутерот е во супер состојба.. кај него подигнал одма(без да го поправа) и го донесов дома и се беше во ред.. во што може да е проблемот? нешто хардверски или софтверски ?

Неможеше да се дополни постот (незнам зошто нубче сум за форуми :) ) и затоа морав вака спам...

Средив, работата било дека освен тој catalyst, требало да се стави уште едно што е дел од драјверот, а ако сум го инсталирал од цд, самото ќе се ставело.

Oд едно гомно си се префрлил на друго, затоа ти сецкаат игрите.

Спас е само нов компјутер, не се залажувај со некакви си надградби.

Го пуштам компјутерот и по 5 секунди почнува нешто јако да бучи.После некое време престанува.Го отворив куќиштето, кулерот на процесорот и на графичката си вртат нормално.
Некој да не знае што е проблемот?

Кулерот во напојувањето.

Oд едно гомно си се префрлил на друго, затоа ти сецкаат игрите.

Спас е само нов компјутер, не се залажувај со некакви си надградби.

Знам... Работата беше додека да потсоберам доволно пари за нешто добро, да компензирам некако...

Знам... Работата беше додека да потсоберам доволно пари за нешто добро, да компензирам некако...

Сега се барем ефтини за 200 - 250 евра се прави многу пристоен компјутер.

Abe da ve prasham nesto. Sakam da kupam nov kompjuter e sega dali da kupam kompjuter ili laptop? Laptopive vikaat greele a....? :unsure:

Ајде да прашам некој кој се разбира тука.Сакам да си купам компјутер т.е куќиште за да си го искористам ваучерот кој ми следува.

Живеам на Рузвелтова и Сет компјутери ми е најблиску,па поради тоа од нивниот сајт видов и склопив неколку делови како идеја за евентуално што би земал.Искрено не планирам да менувам ништо или надградувам понатаму,освен евентуално напојување во случај доколку земам сега обично

Еве ги деловите:

AsRock H61M-DGS
Intel Corei3 2120 3.3GHz
8(2x4)ddr3 Kingston
750Giga Seagete
Dvd Rw
Ucom 600W

Е сега овој компјутер изнесува повеќе од онаа која што оди со ваучерот.Но тоа не ми претставува проблем да ги доплатам,но во оваа цена немам графичка т.е си оди со таа вградената.Прашањето ми е дали можам да ја искористам графичката од матичната или морам да купам посебна графичка.Ова го прашувам бидејќи имав слушнато од едни пријатели дека i3 и појаките процесори не работат со вградена графичка.Ај ако може некој да објасни дали е навистина така или тоа е само лага.Поздрав

Ајде да прашам некој кој се разбира тука.Сакам да си купам компјутер т.е куќиште за да си го искористам ваучерот кој ми следува.
Тој процесор има вградена картичка и нема да ти треба графичка за да ти работи. На матичната има видео излез.
Другото освен напојувањето ти е добро, можеби многу ти е рамот, на него можеш да скратиш а да доставиш подоцна бидејќи е евтин. Нема да имаш графичка, а со таа вградената заборави да играш некоја игра, ама кога ќе присобереш некој денар плус ќе си купиш и графичка. Пробај да земеш некое поквалитетно напојување, важна компонента е. Пример нешто вака.
Колкав ти е буџетот? Можеби така полесно ќе ти се склопи конфигурација.

Позајмив Edimax(Ralink) Wi-Fi usb од другар како да го конфигурирам
index.php

Позајмив Edimax(Ralink) Wi-Fi usb од другар како да го конфигурирам
index.php

Немаш потреба од Ralink Utility, само поврзи го, нека си најде драјвери 7цата и толку, конектирај се кај сакаш. Не чепкај тука и избриши го ова, не ти треба.

xp imam:( да бидам појасен:драјверот го инсталирав,на десен клик
има опции
-launch config utilites
-use edimax confi. as config. utility
-svitch to ap mode
што да изберам?
модемот е на ОНЕ со антена

не ми ја наоѓа мрежата во листата тоа е проблемот а компј.е сега за сега до модемот на 30цм

рестарт е решение за сите проблеми

фала на сите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom