Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
18 август 2012
Мислења
8
Поени од реакции
1
Го пуштам компјутерот и по 5 секунди почнува нешто јако да бучи.После некое време престанува.Го отворив куќиштето, кулерот на процесорот и на графичката си вртат нормално.
Некој да не знае што е проблемот?

Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Да те прашам 1-2 ми се случува еден проблем неке да стартува windowsot.. стасува до windows is starting up и таму замрзнува.. на логото на windows има некои црни точки.. претходниот пат кога ми се случи така.. го однесов на мајстор и тој ми рече компјутерот е во супер состојба.. кај него подигнал одма(без да го поправа) и го донесов дома и се беше во ред.. во што може да е проблемот? нешто хардверски или софтверски ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Неможеше да се дополни постот (незнам зошто нубче сум за форуми :) ) и затоа морав вака спам...

Средив, работата било дека освен тој catalyst, требало да се стави уште едно што е дел од драјверот, а ако сум го инсталирал од цд, самото ќе се ставело.
Oд едно гомно си се префрлил на друго, затоа ти сецкаат игрите.

Спас е само нов компјутер, не се залажувај со некакви си надградби.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Го пуштам компјутерот и по 5 секунди почнува нешто јако да бучи.После некое време престанува.Го отворив куќиштето, кулерот на процесорот и на графичката си вртат нормално.
Некој да не знае што е проблемот?
Кулерот во напојувањето.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
Oд едно гомно си се префрлил на друго, затоа ти сецкаат игрите.

Спас е само нов компјутер, не се залажувај со некакви си надградби.
Знам... Работата беше додека да потсоберам доволно пари за нешто добро, да компензирам некако...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Знам... Работата беше додека да потсоберам доволно пари за нешто добро, да компензирам некако...
Сега се барем ефтини за 200 - 250 евра се прави многу пристоен компјутер.

Член од
9 февруари 2010
Мислења
315
Поени од реакции
910
Abe da ve prasham nesto. Sakam da kupam nov kompjuter e sega dali da kupam kompjuter ili laptop? Laptopive vikaat greele a....? :unsure:

Член од
8 август 2012
Мислења
108
Поени од реакции
23
Ајде да прашам некој кој се разбира тука.Сакам да си купам компјутер т.е куќиште за да си го искористам ваучерот кој ми следува.

Живеам на Рузвелтова и Сет компјутери ми е најблиску,па поради тоа од нивниот сајт видов и склопив неколку делови како идеја за евентуално што би земал.Искрено не планирам да менувам ништо или надградувам понатаму,освен евентуално напојување во случај доколку земам сега обично

Еве ги деловите:

AsRock H61M-DGS
Intel Corei3 2120 3.3GHz
8(2x4)ddr3 Kingston
750Giga Seagete
Dvd Rw
Ucom 600W

Е сега овој компјутер изнесува повеќе од онаа која што оди со ваучерот.Но тоа не ми претставува проблем да ги доплатам,но во оваа цена немам графичка т.е си оди со таа вградената.Прашањето ми е дали можам да ја искористам графичката од матичната или морам да купам посебна графичка.Ова го прашувам бидејќи имав слушнато од едни пријатели дека i3 и појаките процесори не работат со вградена графичка.Ај ако може некој да објасни дали е навистина така или тоа е само лага.Поздрав

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ајде да прашам некој кој се разбира тука.Сакам да си купам компјутер т.е куќиште за да си го искористам ваучерот кој ми следува.
Тој процесор има вградена картичка и нема да ти треба графичка за да ти работи. На матичната има видео излез.
Другото освен напојувањето ти е добро, можеби многу ти е рамот, на него можеш да скратиш а да доставиш подоцна бидејќи е евтин. Нема да имаш графичка, а со таа вградената заборави да играш некоја игра, ама кога ќе присобереш некој денар плус ќе си купиш и графичка. Пробај да земеш некое поквалитетно напојување, важна компонента е. Пример нешто вака.
Колкав ти е буџетот? Можеби така полесно ќе ти се склопи конфигурација.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
344
Поени од реакции
404
Позајмив Edimax(Ralink) Wi-Fi usb од другар како да го конфигурирам

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Позајмив Edimax(Ralink) Wi-Fi usb од другар како да го конфигурирам
Немаш потреба од Ralink Utility, само поврзи го, нека си најде драјвери 7цата и толку, конектирај се кај сакаш. Не чепкај тука и избриши го ова, не ти треба.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
344
Поени од реакции
404
xp imam:( да бидам појасен:драјверот го инсталирав,на десен клик
има опции
-launch config utilites
-use edimax confi. as config. utility
-svitch to ap mode
што да изберам?
модемот е на ОНЕ со антена

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
344
Поени од реакции
404
не ми ја наоѓа мрежата во листата тоа е проблемот а компј.е сега за сега до модемот на 30цм

рестарт е решение за сите проблеми

фала на сите

Kajgana Shop

На врв Bottom