Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ај може овде некој ќе ме стави под точка разно,гледам по активна е темава.
Се извинувам ако сум офф топик, на зорт сум.
Сакам да прашам дали е можно оној кој ти ставил пари на штедна книшка (моја книшка,со пари ставени од старател) и ги урочил пред 7 години, да може да ги урочи уште еднаш истите , или да стави забрана за вадење на парите до одредена дата?

Ај може овде некој ќе ме стави под точка разно,гледам по активна е темава.
Се извинувам ако сум офф топик, на зорт сум.
Сакам да прашам дали е можно оној кој ти ставил пари на штедна книшка (моја книшка,со пари ставени од старател) и ги урочил пред 7 години, да може да ги урочи уште еднаш истите , или да стави забрана за вадење на парите до одредена дата?

Пробај тука некаде.

Го поврзав лаптопот (DELL Inspiron N5010, Win 8 64) со телевизорот преку HDMI кабел, и не ми дава ТВ-то аудио. Сликата ја дава, а аудио нема. Во sounds го одбирам default да биди HDMI Audio, и пак неќи. :confused:

ај некој нека дајт помош каков кабел ми требит за да го поврзам лап топов со тв а немојт со HDMI бидејки телевизорот нема таков приклучок дали е можно поинаку да се поврзат?

ај некој нека дајт помош каков кабел ми требит за да го поврзам лап топов со тв а немојт со HDMI бидејки телевизорот нема таков приклучок дали е можно поинаку да се поврзат?
Ако имаш ваков конектор на лаптопот и телевизорот. VGA to VGA.
2010-12-15_133200_vga-cable.jpg

--- надополнето: 13 декември 2012 во 01:21 ---
Го поврзав лаптопот (DELL Inspiron N5010, Win 8 64) со телевизорот преку HDMI кабел, и не ми дава ТВ-то аудио. Сликата ја дава, а аудио нема. Во sounds го одбирам default да биди HDMI Audio, и пак неќи. :confused:
Десен клик на звучникот и Playback devices - одбери HDMI Output (може да пишува уште нешто), и доле на Set Default - Device (Communication Device). Ако вака не ти работи, види дали имаш драјвери правилно инсталирано. Не знам друго што би било.

Имам проблем со лап топот и се решив тука да прашам да не отворам нова тема оти мислам дека проблемот е хардверски.
Проблемот е што мнобу бавно се уклучва или воопшто не се уклучва. Она Windows7 loading стој можи поќе од пола сат и дури после то се уклучва. А има и случаи кај шо ќе се исклучи лап топот. Ко ќе се уклучи, се нормално си работи и нема никаков проблем.
Мислења шо можи да биди?

Имам проблем со лап топот и се решив тука да прашам да не отворам нова тема оти мислам дека проблемот е хардверски.
Проблемот е што мнобу бавно се уклучва или воопшто не се уклучва. Она Windows7 loading стој можи поќе од пола сат и дури после то се уклучва. А има и случаи кај шо ќе се исклучи лап топот. Ко ќе се уклучи, се нормално си работи и нема никаков проблем.
Мислења шо можи да биди?

Провери со HDD Regenerator дали има бед сектори.

Имам проблем со температурата на лаптоп dell n 5010.Кога не работам ништо ми покажува температура 50-60 , кога работам накај 75-85 а ако уклучам некоја игра оди и преку 100 и тоа со дополнителен кулер.Лаптопот е стар една година а овој проблем го имам од поодамна. Имам инсталирано Win7/64
кулерот си работи најнормално

Имам проблем со температурата на лаптоп dell n 5010.Кога не работам ништо ми покажува температура 50-60 , кога работам накај 75-85 а ако уклучам некоја игра оди и преку 100 и тоа со дополнителен кулер.Лаптопот е стар една година а овој проблем го имам од поодамна. Имам инсталирано Win7/64
кулерот си работи најнормално

Отвори го, исчисти го и смени му термална паста.

Имам постар десктоп компјутер и кога го завртам мониторот губи боја во двата горни агли и кога е вклучен пребарувач нон стоп трепка, посебно кога гледам видео или слики или кога ќе претиснам копче од тастатура и го мрднам маусот. Инаку без проблем работи кога гледам видео од хард диск и слики, и може да се играат игри.
Графичка таква тешко да најдам стар модел е од пред 5-6 години за да видам дали е до неа. Имал некој ваков проблем да ми каже дали е до графичката или до мониторот.

Здраво, деновиве размислувам да го купам овој тип на принтер:
HP Laser Jet Pro M1217nfw MFP, па ме интересира дали некој знае нешто повеќе да ми каже во однос на бојата, односно што е она што би требала да го купувам за да го заменам со веќе потрошеното, и дали може да биде тоа некаде "наполнето" или мора да се купува ново, и дали има некој претстава колку одприлика би чинело тоа?
Поздрав

има ли опасност ако пц-то работи со расипан кулер т.е. без кулер?
Кулер на процесорот? Кулер на напојувањето? И двете се опасни по системот и препорачливо е да ги средиш.
Имал некој ваков проблем да ми каже дали е до графичката или до мониторот.
Не сум некој експерт или сервисер, ама ми делува дека е до мониторот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom