Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
http://prntscr.com/fpqm6/edit pred da upalam dota2
http://prntscr.com/fpqsx/edit po 5 minuti igranje dota2
http://prntscr.com/fpr4l/edit po 15 minuti igranje... btw dodeka mi uspee 1 mi se restartira ednas mi se izgasi :/
Имаш ли дома мултиметар? Ако ова е точно напоните ти се многу ниски, поготово тој на 12 волти. Или провери во биос има сигурно некој дел кај што покажува напони и темепратури, кои се вредностите таму

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Имаш ли дома мултиметар? Ако ова е точно напоните ти се многу ниски, поготово тој на 12 волти. Или провери во биос има сигурно некој дел кај што покажува напони и темепратури, кои се вредностите таму
Neam,inaku mi bese pusten nekade 2 saati kompjuterot,jas bev ispadnat,t.s vo miruvanje bese koga se vrativ ne bese isklucen,samo sto se pojavi desktopot se restartira,palam dota se izgasi,sea momentalno igram dota taman e :O

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Neam,inaku mi bese pusten nekade 2 saati kompjuterot,jas bev ispadnat,t.s vo miruvanje bese koga se vrativ ne bese isklucen,samo sto se pojavi desktopot se restartira,palam dota se izgasi,sea momentalno igram dota taman e :O
Немаш мултиметар или немаш во биос таква опција. Мора да има вакво нешто. Гледам асус плоча имаш симни Asus PC Probe II и види какви волтажи ќе ти даде со тој програм. Ако бројките што ги дава HWMonitor се точни ќе треба да мењаш напојување

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
http://prntscr.com/fpwm5/edit simnav brat znaci toa e koga nemam nisto pusteno osven chroome... e sea i koga pustiv jutub gledam pocnaa nekoj brojcinja da se zgolemuvaat i se izgasi pak pcto..
Овдека изгледа подобро ама 3.3v пак е низок. Коа го оптеретуваш компјутерот колку се загрева CPU/MB пред да се исклучи компјутерот и колку пагаат напоните. Можеш вештацки да го оптеретиш со OCCTPT, Prime95 или SuperPi и да ги пратиш вредностите. Или па уште подобро симни Botable CD или USB oд овде, подигни го по него и види дали ќе се гаси пак

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Имам нешто проблем со звучната картица изгледа. Поврзан ми е компјутерот со систем, и има звук само на еден звучник, додека на радио и од цедиња си има на двата.

Планирам да купам нова звучна али незнам каква, дали ке пасува на матичната. (најдов една стара, али не пасуваше)

IBM 830531g изглеа ова е името на матичната.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Имам нешто проблем со звучната картица изгледа. Поврзан ми е компјутерот со систем, и има звук само на еден звучник, додека на радио и од цедиња си има на двата.

Планирам да купам нова звучна али незнам каква, дали ке пасува на матичната. (најдов една стара, али не пасуваше)

IBM 830531g изглеа ова е името на матичната.
можда е до драјверот нешто.

H

HoT IcE

Гостин
Може треба да се подмачка некој од кулерите или се има олабавено па вибрира плехот / гребе на ладњакот.
Ако продолжи да бучи ќе го носам на сервис деновиве да го средат, сега еве не брчи толку, јас сепак мислам дека работи на мали температури и поради тоа е, ми има дешавано и порано.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Имам една матична со LGA 775 сокет...Ми стои така и ништо не и праам (пошо неам делови). Кажете ми, највеќе до 10.000 (никако повеќе), кои делови да зеам да и турам барем да имам нешто посилен компјутер од десктопот сеа шо го иам (celeron 1.8ghz, 512mb sdram, geforce fx5500...)...
Воглавно сакам да ми биде ко што викаат американците - all around PC...За све да ми се најде..
Матичната е MSI G41M-P26

Ја мислев Core 2 Duo E6600 ~ 4.400 ден
Рам 4 гига ~ 1600 ден. (2х2модула) 800mhz DDR2 нели...
~6000
хард диск имам
двд режач имам
куќиште имам
напојување од 500W (350 real power) ќе го напои добро?
графичка некоја, али нели некоја што не бара екстерна моќ?

Слободно изменете некое делче...

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Имам една матична со LGA 775 сокет...Ми стои така и ништо не и праам (пошо неам делови). Кажете ми, највеќе до 10.000 (никако повеќе), кои делови да зеам да и турам барем да имам нешто посилен компјутер од десктопот сеа шо го иам (celeron 1.8ghz, 512mb sdram, geforce fx5500...)...
Воглавно сакам да ми биде ко што викаат американците - all around PC...За све да ми се најде..

~6000
хард диск имам
двд режач имам
куќиште имам

Што матична точно? Уствари можеш да кажеш само кој е чипсетот.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Што матична точно? Уствари можеш да кажеш само кој е чипсетот.
Еве, сеа ја извадив:
MSI G41M-P26

Видов дека поддржува и DDR3 меморија, така да уште поефтино ќе ме фати за меморијава, пошо ќе зеам DDR3

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Матичната е MSI G41M-P26

~6000
хард диск имам
двд режач имам
куќиште имам

Друже со матичнава заштедуваш 2500-2800 денари а инвестираш во стара платформа. Моја лична препорака (јас го направив истото пред еден месец), продај ја плочава за колку можеш, купи LGA 1155 плоча 2800 која сакаш мање више моја препорака иде на Gigabyte H61M-S2PV-B3, купи G630 Box 3600 денари (што е светлосни години пред е6600), 1x4GB рам 1200 денари, графика Asus HD6570 од Сет 3250 (не од Sapphire или AFOX зашто андерклокувани им се мемориите) ете ти 10850. Напојувањето во принцип ќе тера ама ако е некое Delux или hantol нема да биде лошо да одвоиш уште 2000ки да земеш некое поквалитетно.

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
Здраво,сакам да купам рам меморија а имам ком:AMD Phenom(tm) II X2 545 Processor, 3000 MHz
ram: Kingston 2048 mb (DDR 2 800) 400 MHz
Сакам да прашам дали може да му ставам DDR 3 или каков може????

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Здраво,сакам да купам рам меморија а имам ком:AMD Phenom(tm) II X2 545 Processor, 3000 MHz
ram: Kingston 2048 mb (DDR 2 800) 400 MHz
Сакам да прашам дали може да му ставам DDR 3 или каков може????
Зависи од плочата што ја имаш, процесорот работи и со DDR2 и со DDR3. Чим имаш една DDR2ка значи DDR2 може сигурно, а сеа има некои плочи кои можат и двата типа на мемории да ги користат. Само важно е да напоменам дека DDR2 и DDR3 не се меша.

Kajgana Shop

На врв Bottom