Помош, проблеми, прашања, совети...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.524
Поени од реакции
2.667
Fala za "review-to". :) Inace sea ke go napraam bomba PC-to so ovoj CPU. Zaedno so nego stavam i nova maticna ploca i 2 Gb RAM, kako i graficka GeForce 8400 GS 512 MB. So odbivanje nekoja cena od prethodnata konfiguracija (od pred 1 god) mi izleguva sevo ova okolu 10.000/11.000 den. I konecno ke go sklopat vo vtornik.
Сега ке се нафрлат колегите кој се по графичките карти и ке те реметат дека не чини графичката :pos2: али сепак закон пц.Честито однапред :wink:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Fala. Ama za kolegite po graficki karti da im kazam deka ne sum gejmer. :) Mene mi treba graficka samo za CS chat pat, i ovaa e dovolna.

@ Bokure

Maticnata cini 2 800
Procesorot 6 800
RAM 3 000
Graficka 3 000 (?)
Otprilika vaka izgleda se sto ke zamenuvam. I od vkupna cena ke se odbie okolu 5 000 den za 1 gb ram, ge force 6600, maticnata ploca i 2800+ cpu od prethodnata konfiguracija.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Нема везе бе, ако не игра игри, доста му е графичката. Многу поважно е да ни каже што плоча земал, тука лежи најголемиот сеир :D

Edit: Те крадат на големо кај рамот и графичката, а ако плочата е 2800, тогаш 80% е со онборд графика, така да не ти треба графичката воопшто, онборд = 8400GS

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
AS ROCK ALIVE NF6G:kesa:

Manje bitno :) AS rock imav i koga ja kupiv prvicnata konfiguracija i even ne sum imal nikakov defekt otkoga mi e kupen (1 god. i 2-3 meseci).

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
AS ROCK ALIVE NF6G:kesa:

Manje bitno :) AS rock imav i koga ja kupiv prvicnata konfiguracija i even ne sum imal nikakov defekt otkoga mi e kupen (1 god. i 2-3 meseci).

Иначе се чита ASSrock:pos2:. Друже ако планираш да ја зимаш оваа плоча, не ти треба графичката ама ич, плочата си има вградена графичка што е со иста јачина ко 8400GS, заштеди си 3000ки, послушај ме.

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Fala za ova... ne znaev za maticnata deka ima takvo nesto. Ama pa ne biva da ostanam so starata graficka na ovaa ploca. Ne e kompatibilna, taka da ke treba nekoja dr. poslaba graficka da stavam, a? Geforce 7200 256 mb?

A okolu ramot 2x1GB = 2x 1549 den? Mnogu li e?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Fala za ova... ne znaev za maticnata deka ima takvo nesto. Ama pa ne biva da ostanam so starata graficka na ovaa ploca. Ne e kompatibilna, taka da ke treba nekoja dr. poslaba graficka da stavam, a? Geforce 7200 256 mb?

A okolu ramot 2x1GB = 2x 1549 den? Mnogu li e?
2 * 999денари кај мене 800МХз:)
А за графичката ти кажа дека не треба да кпуваш посебна зашто самата матична онбоард која доволно е да земе 256МБ од системската меморија и ќе ти врши работа

Едит: Може ли да ти пратам мој ценовник да ми дадеш меил зашто поевтино од кај мене ке ти го склопам.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Moze li nekoj da mi sklopi nekoja konfiguracija za 37000 den bez monitor, so kukjiste i so napojuvanje ? Probav nesto da sklopam, ama kao sto gleam sve sto mislam deka e solidna konfiguracija mi izlaga poveke od toa. Namenata bi bila najveke za igranje igri, taka da...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Moze li nekoj da mi sklopi nekoja konfiguracija za 37000 den bez monitor, so kukjiste i so napojuvanje ? Probav nesto da sklopam, ama kao sto gleam sve sto mislam deka e solidna konfiguracija mi izlaga poveke od toa. Namenata bi bila najveke za igranje igri, taka da...
Ти пратив ценовник разгледај ако ти треба помош пиши

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
2 * 999денари кај мене 800МХз:)
А за графичката ти кажа дека не треба да кпуваш посебна зашто самата матична онбоард која доволно е да земе 256МБ од системската меморија и ќе ти врши работа

Едит: Може ли да ти пратам мој ценовник да ми дадеш меил зашто поевтино од кај мене ке ти го склопам.
Ne sum od Skopje, inace bi dosol kaj tebe. :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ихааа за 37к без монитор зверче ке земеш. Него ај Јане нека ти го среди.

Киксупермен, јас и Јане сакавме да кажеме: Не купувај НИКАКВА графичка, ако имаш намера да ја земеш таа плоча!!!

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Gleam mnogu raboti so mi fakaat oko ovdeka. Sto preporacuvas ti vaka ?
Ај вака да почнеме. Интел или АМД? Чим си спремен да фрлиш 37000 ти препорачувам кор2дуо е6750 како мојот. Дефинитивно нема да зажалиш за фрлените пари. Сепак ако искочи математиката можеме и кор2квад да ставиме. Сепак ме интересира само за графичка до колку пари планираш да дадеш па према тоа да ги распоредам останатите пари.

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Ај вака да почнеме. Интел или АМД? Чим си спремен да фрлиш 37000 ти препорачувам кор2дуо е6750 како мојот. Дефинитивно нема да зажалиш за фрлените пари. Сепак ако искочи математиката можеме и кор2квад да ставиме. Сепак ме интересира само за графичка до колку пари планираш да дадеш па према тоа да ги распоредам останатите пари.
Tamu mi e najgolemiot problem kaj grafichkata :D Mislev za grafickha da odat do kaj 12-13 iljadi maximum, nekoja solidna 8800GT poshto gledam deka GTSot G92 e poskap. A inace definitivno Intel !

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Tamu mi e najgolemiot problem kaj grafichkata :D Mislev za grafickha da odat do kaj 12-13 iljadi maximum, nekoja solidna 8800GT poshto gledam deka GTSot G92 e poskap. A inace definitivno Intel !
Сега искачам а утер сабалје штом станам ќе ти понудам по пп 2-3 варијанти да одлучиш ако те бендиса некоја:)

Kajgana Shop

На врв Bottom