Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Не се некој квалитетни, најобични, едното е 300 другото околу 500-600 незнам точно ме мрзи да гледам сега :)
Брат да замениш кондензатори за тие напојување не вредит, кондензаторите се поскапи од напојувањата..За ова второво напојување шо не можиш да го пуштиш пц-то, што знам нешто кондензатор е можеби...притисни на копчето за старт неколку пати за да се испразни струјата во напојувањето..

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Брат да замениш кондензатори за тие напојување не вредит, кондензаторите се поскапи од напојувањата..За ова второво напојување шо не можиш да го пуштиш пц-то, што знам нешто кондензатор е можеби...притисни на копчето за старт неколку пати за да се испразни струјата во напојувањето..
Испробано е тоа со притискање за да се испразнат... Кондензатори нема да купувам туку ќе употребам стари.

Член од
19 септември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
23
Дали може мал хардиск од лаптоп да се уклучи на персонален компјутер?

по што гледам приклучоците одговараат па дали ќе фунционира, или може да заебам нешто?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Дали може мал хардиск од лаптоп да се уклучи на персонален компјутер?

по што гледам приклучоците одговараат па дали ќе фунционира, или може да заебам нешто?
Нема да заебеш, само ќе ти треба адаптер за 2,5" хард диск. Пример, нешто вакво.

Член од
15 март 2011
Мислења
73
Поени од реакции
7
Nekoj da ne znae kaj ima da se kupi vodeno ladenje za 6850 ili 6870 :) neka pise :)
Kaj nas vodeno ladenje za grafika teshko ke najdesh a I toa sto go imame toa e samo za cpu pumpata e vo vodeniot blok I ima samo 2 creva edino da poglednesh u set ili riversoft oni do skoro mislam deka vodeno ladenje za graficki :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Nekoj da ne znae kaj ima da se kupi vodeno ladenje za 6850 ili 6870 :) neka pise :)
Во Сет имаат Corsair H70 за 5.ххх денари. Тоа е само за ладење на процесорот. Го прашав дали имаат и за графичка ладење, ми кажа дека имаат Cooler Master Aquagate (9.ххх ден.) кое е за процесор и графичка, според него. Ѕирни некое review и ако ти одговара имаш таква понуда. За друго место не знам, затоа што не сум побарал. Поздрав.

D

Deleted member 53418

Гостин
ke idam do set utre ke ziam maticna pa ke vidam so ke praam neznam za procesor se mislam nekoj amd dobar da zeam sakam i5 ama neam kes; ) ako znaete nekoj pisete samo za gejmanje niso drugo :) Pozdrav ;)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
ke idam do set utre ke ziam maticna pa ke vidam so ke praam neznam za procesor se mislam nekoj amd dobar da zeam sakam i5 ama neam kes; ) ako znaete nekoj pisete samo za gejmanje niso drugo :) Pozdrav ;)
Ке одиш да земиш матична а се двоумиш што процесор да стајш т.е .дали амд или интел :pos:
Кажи ти цена па ке ти кажиме што процесор да земиш.Инаку ако земаш амд ти кажав земи Феном 955 и свршена работа, а плоча земи ко мојава:D

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
ke ziam Asus p8z68 toest ja iam vise 5800 od set :) e :) taka da toae :)
Еееееееј а името ти е Fenix955, како ќе ти лежеше Феном 955! :P
Ај со среќа матичната, се надевам ќе собереш пари за i5-2500К и ќе тераш солидно PC (y)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
ke ziam Asus p8z68 toest ja iam vise 5800 od set :) e :) taka da toae :)
p8z68-v LX :(
--- надополнето: 17 февруари 2012 во 16:10 ---
Еееееееј а името ти е Fenix955, како ќе ти лежеше Феном 955! :P
Ај со среќа матичната, се надевам ќе собереш пари за i5-2500К и ќе тераш солидно PC (y)
kako be solidno PC so 2500K--- toa e dzver PC za bilo sto

D

Deleted member 53418

Гостин
Ej a maticnata da ne mi e tinja :) zaso vikam mi rekoa ASUS na forumov zemi ja taa nekoj rece pa toa e: ) Jimmy maticnava dobra e ili ? :vozbud:

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Ej a maticnata da ne mi e tinja :) zaso vikam mi rekoa ASUS na forumov zemi ja taa nekoj rece pa toa e: ) Jimmy maticnava dobra e ili ? :vozbud:
abe maticnata e dobra samo sto taa maticna e poveke za i3 2100 ili i5 2400 ili nesto slicno na toa... inace asus e momentalno broj 1 za maticni neprikosnoveni se momentalno

Kajgana Shop

На врв Bottom