Помош, проблеми, прашања, совети...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.922
Поени од реакции
11.725
Многу бучи, претерано, на моменти вергла ко стар спачек и заглавува, а не е вентилатор, кулер и сл. Доаѓа од кај хардот. Дали да купувам нов или има чаре? Инаку на хардот од 500гб слободни се 60. Фала однапред.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Zedov nova graficka i mi go bara ova .... grafickata e engt 220 g force 1 gb ram
koristam xp zatoa sto so 7 ca ne mi raboti tv kartickata Untitled-1 copy.jpg :)

help nekoj

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Дали некој има поврзано монитор со монитор со HDMI кабел? Целта е да се добие слика на TV, дали она што ќе го дава на првиот монитор ќе го даде на вториот (TV-то во случајов)?
Втора опција е за звукот, некој да има поврзано со оптички audio кабел од TV до DVD? Дали истото функционира и слично?

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Проблем со закочување на компјутерот! ( закочува сликата „ПС-то“ најверојатно од прегревање)
Испробани решенија:
- Сменив паста на процесорот, на процесорот на графичката и на чипсетот. Како најсомнителни работи бидеќи софтверски е се ок.
- температурите се добри.
Особини на ПС то
Матична МСИ
AMD Atlon 64 3400+
AGP Ati Radeon 9550 na 256mb
Ram mem 1 GB
Секој совет е добредојден.:(

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Пробај со друг хард диск или рам. Симни memtest x86 за рамот да провериш дали е се ок.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Може ли некој да ми каже како да проверам дали звучната картичка подржува 5,1.

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Кога пуштам филм преку BS Player сликата ми излегува наопаку.Дали може да се реши овој проблем преку опциите во BS Player или треба друго нешто?
Ако знае некој нека каже како да го решам овој проблем.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Некој да ми даде совет како да тестирам напојување. Се рестартира се гаси кога ќе му текне. Температурите се ок. Кога е ставен кабелот во напојувањето се слуша мало шумење како да тиши нешто (кондензатор е претпоставувам). Кој кондензатори обично најбрзо се оштетуваат, најмалите, средните (што се пред излезите) или тие големите од 200волти?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Некој да ми даде совет како да тестирам напојување. Се рестартира се гаси кога ќе му текне. Температурите се ок. Кога е ставен кабелот во напојувањето се слуша мало шумење како да тиши нешто (кондензатор е претпоставувам). Кој кондензатори обично најбрзо се оштетуваат, најмалите, средните (што се пред излезите) или тие големите од 200волти?
Земи побргу купи си ново зш мојт да ти летнит некој дел од пц-то па после ќе тестираш кој дел е расипан :D.
Инаку досега едно 2-3 напојување сум видел кадешто се истишани големите кондензатори.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Земи побргу купи си ново зш мојт да ти летнит некој дел од пц-то па после ќе тестираш кој дел е расипан :D.
Инаку досега едно 2-3 напојување сум видел кадешто се истишани големите кондензатори.
Не е работата за ново работата е да научиме да средиме, не е некој голем проблем само како да го најдам кој кондензатор тиши :) Друго на другиот комп. еве гледам има нешто ново :) Кога ќе го извадам кабелот за напојувањето и го вратам пак без разлика дали по 2сек или по 2минути, лед диодата за повер он (зелената) трепка, не со целосна светлина туку мала работа скоро и да не се забележува и неможам да го вклучам псто се додека не престане да трепка 0,30-2,00 минути од прилика :) Некој да имал ваков проблем.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Не е работата за ново работата е да научиме да средиме, не е некој голем проблем само како да го најдам кој кондензатор тиши :) Друго на другиот комп. еве гледам има нешто ново :) Кога ќе го извадам кабелот за напојувањето и го вратам пак без разлика дали по 2сек или по 2минути, лед диодата за повер он (зелената) трепка, не со целосна светлина туку мала работа скоро и да не се забележува и неможам да го вклучам псто се додека не престане да трепка 0,30-2,00 минути од прилика :) Некој да имал ваков проблем.
Шо напојувања имаш ?

Kajgana Shop

На врв Bottom