Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
19 септември 2009
Мислења
80
Поени од реакции
23
Сакам да прашам: дали и како може да креирам уште една партиција, моментално имам само една на хардискот, C=320 GB сакам да го форматирам, но немам каде да ги зачувам податоците бидејки има само една партиција, затоа прашувам дали и како може да креирам друга за да ги префрлам податоците на ново креираната, за да можам да форматирам?

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Сакам да прашам: дали и како може да креирам уште една партиција, моментално имам само една на хардискот, C=320 GB сакам да го форматирам, но немам каде да ги зачувам податоците бидејки има само една партиција, затоа прашувам дали и како може да креирам друга за да ги префрлам податоците на ново креираната, за да можам да форматирам?
земи некој партиш менаџер софтвер paragon partition manager на пример и можеш да направиш со слободниот простор кој го имаш во ц друга партиција

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Не сум сигурен дали тука би го поставил прашањето но најверојатно одговара и за тука. Значи имам windows xp и на dual boot инсталирав и linux со него. Е сега кога сакав да го избришам линуксот, кога ставив цд за формат од xp, и видов дека имам уште 2 партиции кои припаѓаа на линуксот јас само ги избришав, што претпоставив ке биде грешка но со формат мислев ке се среди. Е сега значи пред тоа кога се уклучуваше комп ми даваше на boot да бирам помеќу оперативните системи. Но откако го направив тоа сега при уклучување на комп само доаѓам до првиот екран каде добива ....Ultra DMA Mode-6, S.M.A.R.T. Capable but Disabled очигледно е до биос или нешто така. Но и да ставам цд за формат или пак да влезам во биос не сака едноставно таму останува ни напред ни назад. Ако има некои што може да помогне би било супер. Го ставив Хардот на др компјутер гледам дека се стои како што е и не е до него.. Фала мн

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сум сигурен дали тука би го поставил прашањето но најверојатно одговара и за тука. Значи имам windows xp и на dual boot инсталирав и linux со него. Е сега кога сакав да го избришам линуксот, кога ставив цд за формат од xp, и видов дека имам уште 2 партиции кои припаѓаа на линуксот јас само ги избришав, што претпоставив ке биде грешка но со формат мислев ке се среди. Е сега значи пред тоа кога се уклучуваше комп ми даваше на boot да бирам помеќу оперативните системи. Но откако го направив тоа сега при уклучување на комп само доаѓам до првиот екран каде добива ....Ultra DMA Mode-6, S.M.A.R.T. Capable but Disabled очигледно е до биос или нешто така. Но и да ставам цд за формат или пак да влезам во биос не сака едноставно таму останува ни напред ни назад. Ако има некои што може да помогне би било супер. Го ставив Хардот на др компјутер гледам дека се стои како што е и не е до него.. Фала мн
Најубаво почни скроз од нула:

1. Избриши ги сите партиции, да ти остане една неформатирана партиција
2. Направи си 2-3 партиции по желба
3. Инсталирај XP на една од партициите

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Најубаво почни скроз од нула:

1. Избриши ги сите партиции, да ти остане една неформатирана партиција
2. Направи си 2-3 партиции по желба
3. Инсталирај XP на една од партициите
да но проблемот е што ни напред ни назад не сака,ни опции сетап никаде. Е во меѓувреме праев што праев успеав да ставам на дефаултс биос но пак дава исто,сега само ке глеам да напраам формат преку друг комп да спасам некои податоци и тоа е.ако не биде пак пак ке пишам. Фала сепак

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
имате линк од кракувана верзија на cyberlink power dvd player ? :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Влегов во менито на рутерот да видам да не се има некој поврзано, само разгледував и кога излегов од него немам интернет што да правам?
А не подесував ништо... o_O
TRENDNET TEW-651BR

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Од нигде никаде на лап топов не можам да скролувам со 2 прсти како шо си праев досеа. Прв пат ми се појавува овај проблем, и се случи преку ноќ. Во сетинзите на падот се си е океј... Имам DELL Inspiron N5010

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од нигде никаде на лап топов не можам да скролувам со 2 прсти како шо си праев досеа. Прв пат ми се појавува овај проблем, и се случи преку ноќ. Во сетинзите на падот се си е океј... Имам DELL Inspiron N5010
Реинсталирај Synapsys драјверот/апликацијата.

?

..........

Гостин
каде може во Скопје да најдам две плочки од по 8 гига рам ддр3?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Од по 8 гига мислам дека се произведуваат али тешко поготово во Македонија да ги најдеш, можеш да нарачаш, али пак би ти препорачал 4x4GB да земеш, поефтино ќе те фати, нема да има разлика во брзина, ист капацитет. Е сега ако клокаш, мем. контролер ќе биде пооптоварен пошто ќе имаш 4 плочки али не би требало да имаш проблем освен ако сакаш висок клок.

Kajgana Shop

На врв Bottom