Помош, проблеми, прашања, совети...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ако ти се гледаат 2 јадра во Task Manager ондак не е ништо страшно. Бај д веј двојадрените на АМД имаат драјвери, ѕирни на официјалниот сајт.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Една моја другарка го ставила овај пакетот максадсл + компјутер, и сеа овај компјутерот што и го дале требало да биди со интел целерон процесор на 3.2 GHz мислам ( Не сум сигурен, но над 3 GHz беше сигурно) ... Арно ама ко и го донесле дома компјутерот, процесорот не бил 3.2, туку 1.6 GHz ( Intel Celeron 1.6 Ghz 420 ). Се жалела кај Mт нет, пишела приговор, и овие и велеле дека процесорот бил двојадрен, зато 1.6 GHz пишело. Дали стварно постојат Целерон процесори кои се двојадрени или ова е мучка на Мт Нет ? Јас искрено првпат слушам за вакво нешто, но што знам, можеби не сум во чекор со технологијата баш...

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
DVD SO DVIX

Ne znam dali prasanjevo mi i za tuka ama ako mozete odgovorete mi. Sakam da kupam dvd so dvix opcija sto cita i sakam da kupam nekoe poubavo. Arno ama ne znam dali toa divx cita i sve od ova sto ne e dvd, da receme, XVID, AVI, MPG, MKV i drugi formati sto sega iskacaat ?

I druga pobitna rabota sto ne mi e jasna e sto ako u meguvreme ispadne nekoj divx sto ce bara nekoj ponov kodec za citanje, neli na kompjuterive treba od vreme na vreme da go apdejtuvas kodecot, a na pleerot kako ce go apdejtuvas ili nema takva opcija, pa ponovite filmovi nema da moze da gi cita ?
Fala

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Една моја другарка го ставила овај пакетот максадсл + компјутер, и сеа овај компјутерот што и го дале требало да биди со интел целерон процесор на 3.2 GHz мислам ( Не сум сигурен, но над 3 GHz беше сигурно) ... Арно ама ко и го донесле дома компјутерот, процесорот не бил 3.2, туку 1.6 GHz ( Intel Celeron 1.6 Ghz 420 ). Се жалела кај Mт нет, пишела приговор, и овие и велеле дека процесорот бил двојадрен, зато 1.6 GHz пишело. Дали стварно постојат Целерон процесори кои се двојадрени или ова е мучка на Мт Нет ? Јас искрено првпат слушам за вакво нешто, но што знам, можеби не сум во чекор со технологијата баш...
Нека отвори Task Manager и нека види дали има две јадра таму. Нема 2 јадра, еднојадрен е, а иначе е од најновите, значи не ја зезнале. Еве линкче:

http://www.intel.com/products/processor/celeron/index.htm

Кликни на "view specification chart" ке го видиш доле 420ката.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ne znam dali prasanjevo mi i za tuka ama ako mozete odgovorete mi. Sakam da kupam dvd so dvix opcija sto cita i sakam da kupam nekoe poubavo. Arno ama ne znam dali toa divx cita i sve od ova sto ne e dvd, da receme, XVID, AVI, MPG, MKV i drugi formati sto sega iskacaat ?
AVI и MPG ке чита, WMV/MKV/XVID и останатите нема да ги чита.

I druga pobitna rabota sto ne mi e jasna e sto ako u meguvreme ispadne nekoj divx sto ce bara nekoj ponov kodec za citanje, neli na kompjuterive treba od vreme na vreme da go apdejtuvas kodecot, a na pleerot kako ce go apdejtuvas ili nema takva opcija, pa ponovite filmovi nema da moze da gi cita ?
Fala
Нема врска, уживај. Ако е ептен до таму дотерана работата, производителот на ДВД плеерот ке си извади нов фирмвер.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Јас имам еден Pioneer,го земав пред неколку месеци, DivX чита, али XviD не чита. Иди во Макпетрол за 5500 имаш двд што може да чита и од USB (и филмови и мп3и слики мислам).

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
AVI и MPG ке чита, WMV/MKV/XVID и останатите нема да ги чита.

Нема врска, уживај. Ако е ептен до таму дотерана работата, производителот на ДВД плеерот ке си извади нов фирмвер.
OK here is a stupid question :)

What the hell is a firmver ? Daj objasni go izrazov

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Јас имам еден Pioneer,го земав пред неколку месеци, DivX чита, али XviD не чита. Иди во Макпетрол за 5500 имаш двд што може да чита и од USB (и филмови и мп3и слики мислам).
Bravo be Smole, kako da si znaell deka vcera go gledav bas toa. Imase i so usb i bez. E sega ova so usb citalo i HD demek, dodusa ne znam na koj televizor ce go gledam toa HD. Samo u prodavnicava bea dvajca starci i dzabe prasanjata. Nego toa usb cita od ovie iPOD ili da receme ce cita i od fleshce da stavam nesto, sto znaci deka ce treba da ima nekoj avtomatizam tamu da go prepoznae i da dade nekoe meni, valjda na TV. Mene pred usta nekoja godina mi rece edno drugarce deka navodno ce imalo ili imalo Pionerce sto mozes da mu instaliras novi kodeci, pa denes ce go baram prijatelov da mi kaze pak do kade e tehnikava. A zaa ovie XVID i dr ako ve svativ znaci ce treba da si baram konvertor nekoj, dzabe rezenje do sega, i od web ce treba ad si gi baram u toj format koga ce gi siminjam :toe:

Fala za infoto, ako imate nekoja dopuna slobodno pisete

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Firmware ти е софтверот за dvd-to во овој случај. ЛЕсно се флешува, го режеш на ЦД и ситскаш неколку копчиња (ја го флешував моето ДВД не е ништо тешко). Зимај го тоа со USB DV-400 (S e за сребрена, К за црна боја),5500 е, баш моите земаа такво завчера па вчера малце си играв со него. Да, може од флеш да чита, и од ектерен HDD само да има САМО музика,слики и видеа. Другачје нема да го чита.

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Da si se pofalam deka si kupiv vcera Pioneer ( valjda go pisav pravilno :) ), DV 600, kosta 7500, a razlika od toa sto kostase 5500 bila sto ova mozes da mu priklucis zvucki 5.1 a na drugovo ne mozelo.

Fala pak za pomosta pri izborot i za informaciite

Pozdrav

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Da si se pofalam deka si kupiv vcera Pioneer ( valjda go pisav pravilno :) ), DV 600, kosta 7500, a razlika od toa sto kostase 5500 bila sto ova mozes da mu priklucis zvucki 5.1 a na drugovo ne mozelo.

Fala pak za pomosta pri izborot i za informaciite

Pozdrav
Прелажитис за двеиљадитис:pos2: Создравје да си го користиш.

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
OK ete ti od odma problem, dvd st go kupiv si dupi malku, pustam nekoe filmce i si go cita dobro, ama go pustam poposle pak i mi dava deka ne go cita toj format, sto u ku*ac mu e. Da go vracam nazad ili ne. Inaku pustav dvix

Член од
25 ноември 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
зависи што марка е....иначе сеа доаѓа ера на blue ray плеерите
батали DVD...

Kajgana Shop

На врв Bottom