Помош, проблеми, прашања, совети...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Поврзував пред 2-3 дена ТВ-то со ПЦ-во преку HDMI кабел. Кога го приклучив кабелот, се слушна звук, "БИП" ама не ми го најде ТВ-то во Nvidia Control Panel-от. Го извадив и го ставив пак неколку пати но ништо не бидна. Ни звук се слушна, ни ТВ се пронајде.
Пробувам денес пак да поврзам, не сака. Кабелот 100% не е. Пробав и работи со ДВД плеер поврзан. Пробав сменив слотовите на графичката да не случајно се зафркнал некој, но ни тоа не е. Влезот на ТВ-то не е исто така.
Дали е можно да се зафркнал HDMI адаптерот, што ми овозможува да ги приклучам?

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Како би можел цели текстови напишани на кирилица да ги конвертирам во латиница ?

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Кога ќе го вклучам компјутерот некогаш стрeлката ми бега на десна страна и никако не можам да ја помрднам,постојано се враќа десно се додека не помине некој извесен период од 5-6 минути.Ако може некоја помош :)

NetworX

Кретен
Член од
9 ноември 2009
Мислења
252
Поени од реакции
19
Кога ќе го вклучам компјутерот некогаш стрeлката ми бега на десна страна и никако не можам да ја помрднам,постојано се враќа десно се додека не помине некој извесен период од 5-6 минути.Ако може некоја помош :)
Удри и шамар и заврзи и ги нозете:vozbud:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Античкото решение: Прво пробај со друг маус

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мојот го пробав на друг компјутер и се си беше најнормално,а друг кога ставив на мојот пак бегаше.
Некоја програма/сервис те дупи. Пробај во SAFE MODE дали ти прави така. Ако не ти прави таму, тогаш ќе видиш што си инсталирал/направил последно пред да ти се сјебе ова и среди го.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
момци ми треба помош... имам микрофон со приклучок оној што е како за во појачало со банана, и сакам да го поврзам на компјутер земав таков редуцир во логин за да можам да го поврзам во 3.5 мм влезот што е на компјутер.. го поврзувам и има некое зуење и многу слабо се слуша микрофонот.. т.е 2 микрофони имам и со 2та пробав и со 2та иста приказна... :S :S

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Дечки ако можете да ми кажете дали се продаваат вакви кабли?

Имам нов монитор но тие каблите ги заборавив, па ако знаете кажувајте.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки ако можете да ми кажете дали се продаваат вакви кабли?

Имам нов монитор но тие каблите ги заборавив, па ако знаете кажувајте.
Малку (повеќе) ти е глупаво прашањево. Да беше кабелов за поврзување на касетофон... па да прашаш дали има....

Имаш секаде (нормално) каде што продаваат компјутери и опрема/делови за нив.

--- надополнето ---

момци ми треба помош... имам микрофон со приклучок оној што е како за во појачало со банана, и сакам да го поврзам на компјутер земав таков редуцир во логин за да можам да го поврзам во 3.5 мм влезот што е на компјутер.. го поврзувам и има некое зуење и многу слабо се слуша микрофонот.. т.е 2 микрофони имам и со 2та пробав и со 2та иста приказна... :S :S
Пробај на друг РС за да се осигураш дали е до џекот/редусерот.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Малку (повеќе) ти е глупаво прашањево. Да беше кабелов за поврзување на касетофон... па да прашаш дали има....

Па добро, никогаш не ми е потребало таков дел, затоа прашав. Од кај знаеш, да си прашам да не одам за џабе.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па добро, никогаш не ми е потребало таков дел, затоа прашав. Од кај знаеш, да си прашам да не одам за џабе.
Ако ти е ваков и влезот (машко) и излезот (женско), само побарај VGA кабел и моја препорака е да земеш позлатен кабел.
Многу подобра слика вади од било кој друг кабел, штити од струја особено ако кабелот ти проаѓа низ штекери, кабли, струи, чуда.... Ќе дадеш малку повеќе пари ама се исплати.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72

--- надополнето ---

Пробај на друг РС за да се осигураш дали е до џекот/редусерот.

пробано е и на друг компјутер... не ми се верува и 2та микрофони да се зезнати и 2 редуцира имам, имав еден мислев нешто он ја заебава работата бев до логин земав позлатен демек подобар е ама исто е и со него..

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Компјутерот ми чита само DVD,а обични не сака,до што ќе да е ??:)

Kajgana Shop

На врв Bottom