Помош, проблеми, прашања, совети...

T

Tetro

Гостин
zdravo da prasam vaka: kupiv gluv4e MS arrow black edition ama pozadi na pakovcevo pisi deka e za win2000,xp,vista i IBM a jas imam operativen sistem windows7, ke mozam da go koristam ili da si go vratam nazad?
ќе можеш да го користиш, само треба паков4ето да си го 4уваш на суво и wадно место :)

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Ако си го вадел кулерот за да го чистиш види дали убаво си го поставил врз процесорот, може не прави убав контакт, и подмачкај го со паста.
А ќе го поврзеш на тоа CPU FAN.
Го извадив, го исчистив убаво, му ставив паста, и повторно е истото.... сеуште крева температура при играње. Грева околу 70-80 степени при играње, а МАХ температура во спецификации пишува дека му е 63 степени. Незнам ни зашто самоиот не исклучува при таква температура.

Е сеа сакам совет што ми преостанува уште да направам? Да купам појак кулер? Ке заврши ли работа ? или може нешто не е во ред со процесорот па крева многу температура =.=

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Го извадив, го исчистив убаво, му ставив паста, и повторно е истото.... сеуште крева температура при играње. Грева околу 70-80 степени при играње, а МАХ температура во спецификации пишува дека му е 63 степени. Незнам ни зашто самоиот не исклучува при таква температура.

Е сеа сакам совет што ми преостанува уште да направам? Да купам појак кулер? Ке заврши ли работа ? или може нешто не е во ред со процесорот па крева многу температура =.=
Ako do sea ti rabotel neznam pricina zosto i ponatamu da ne ti raboti kulerot, ednistveno ostanuva samo ili kulerot e nesto rasipan ili ti nesto pogresno povrzuvas/montiras na maticnata.Znaci odnesi go kaj nekoj sto se rabira malce poveke i ke ti go napravi za 2 sec, zosto ako kuler nemozes da montiras neznam zosto voopsto cepkas vo pc

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Ako do sea ti rabotel neznam pricina zosto i ponatamu da ne ti raboti kulerot, ednistveno ostanuva samo ili kulerot e nesto rasipan ili ti nesto pogresno povrzuvas/montiras na maticnata.Znaci odnesi go kaj nekoj sto se rabira malce poveke i ke ti go napravi za 2 sec, zosto ako kuler nemozes da montiras neznam zosto voopsto cepkas vo pc
Се си е супер поврзано, добро лади кога не играм игри, држи 45-50 степени, ама кога ке го оптеретам со игра, крева на 70 ... значи нема доволно добро ладење.... незз зс -.-

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Се си е супер поврзано, добро лади кога не играм игри, држи 45-50 степени, ама кога ке го оптеретам со игра, крева на 70 ... значи нема доволно добро ладење.... незз зс -.-
Па и не лади баш добро, мене кога не ми е оптеретен е околу 25 степени... може не ти е прицврстен убаво кулерот врз процесорот, може пастата лошо ти е нанесена, може и е подесен кулерот да врти со минимум обртаи, можно е и кулерот да е тапа...

Kajgana Shop

На врв Bottom